Dzisiaj na tacy znowu proste i szybkie danie na stół. Miałam gości ostatnio i chciałam zrobić dużo, a narobić się jak najmniej, stąd pomysł na jajka w majonezie. Znane chyba w każdym polskim domu, a u mojej babci mają miejsce na stole przy każdej większej imprezie :) Składniki: 6 jajek (to oczywiście propozycja, bo może być ich zdecydowanie więcej) Sos majonezowy: 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany (jeśli chcecie bardziej lejący sos możecie dać dwie łyżki) pieprz, sól, opcjonalnie papryka słodka Wykonanie: Jajka... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Hej !
Tu Justyna :)
Postanowiłam spełnić swoje małe marzenie i w końcu po wielu przemyśleniach założyłam bloga. Mam nadzieję, że zainteresują Cię moje przepisy oraz zainspirują do tworzenia Twoich własnych dań. Czasem wystarczy zmienić jeden składnik, by potrawa nabrała całkiem innego nowego charakteru.
Swoją wiedzę staram się ciągle pogłębiać, czytając rożne książki, publikacje, a także ucząc się od innych blogerów.
Trzymam, że moje przepisy będą dla Ciebie pyszną wycieczką po krainie smaków.
Pozdrawiam :)