magdy gessler - 402 przepisów (strona:11/27)

Villa Toscania, czy była to podróż do prawdziwej Italii? 130

ostatnią niedzielę mieliśmy przyjemność gościć w Restauracji Villa Toscania , która znajduje się u progu zieleni Puszczy Noteckiej, w Nowym Gorzycku, w województwie lubuskim, niedaleko Pszczewa. W restauracji Magda Gessler przeprowadziła Kuchenne Rewolucje. Wyjazd w to malownicze miejsce odbył się z okazji urodzin Mamy, wszystkiego najlepszego jeszcze raz! W słoiku ukryty jest prezent - VOUCHER, w najbliższą sobotę z tej okazji ruszamy

Trufelkowo
Rosół wołowy Magdy Gessler 317

Dziś rosół wołowo-drobiowy Magdy Gessler znaleziony na stronie Smaki Życia. Pyszny, klarowany, jak u Mamy:) Zazwyczaj gotuję go popołudniu, najlepiej smakuje na drugi dzień z cienkim makaronem. Rosół podaję z koprem lub drobno posiekaną natką. Smakiem dzieciństwa jest dla mnie taki rosół, na mięsie wołowym i drobiowym podawany z koprem i młodymi kawałkami ziemniaków. Składniki:  500 g wołowiny

Zasmakuj Kuchni
6 Inspirujących kanałów na YouTube 174

przepisy na różne dania. Dziś mają w pełni profesjonalne studio gdzie tworzą serię pod tytułem „FridgeCam”. Ogromna dawka kulinarnej wiedzy i inspiracji okraszona świetnym humorem. Niestety nasza Magda Gessler, przy chłopakach z SortedFood może się schować… To tylko kilka z kanałów, które śledzę na YouTube. Te jednak oglądam regularnie i są moimi ulubionymi. A czy Ty masz

Oslov.
PIEROGI Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY 178

pierogi robiła Pani Magda Gessler w jednym odcinku "Kuchennych Rewolucji".Postanowiłam wypróbować te pierożki i powiem wam ze wyszły bardzo pyszne.Ciasto jest mięciutkie i fajnie się lepi pierogi.Farszem w tych pierogach jest biała kiełbasa,czosnek,cebula.  SKŁADNIKI Ciasto:  3 szklanki mąki pszennej (szklanka 250ml) 2 szklanki wrzącej wody łyżeczka soli 7 łyżek oleju Farsz: ok.400g białej kiełbasy cebula

Mała w garnku miesza
Placki ziemniaczane wg Magdy Gessler 2119

Dzisiaj piątek więc zapraszam na placki ziemniaczane. Pyszne, chrupiące po prostu niebo w gębie:) Jeżeli oglądaliście program p. Magdy Gessler to pewnie zauważyliście, że niemal w każdym odcinku sprawdza jak w danej restauracji smakują placki ziemniaczane. Teraz Wy możecie wypróbować przepis tej słynnej restauratorki.   Składniki:     1 kg ziemniaków     2 cebule

Cukiernia Pychotki
Naleśniki 175

ilości oleju albo bez tłuszczu jeśli mamy specjalną patelnię do naleśników, układamy usmażone jeden na drugim, następnie dowolnie faszerujemy lub....jemy same! od razu! gorące:) *przepis pochodzi z ebooka Magdy Gessler, Smaki Życia. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Schabowy wg Magdy Gessler 306

Schabowe wg Magdy Gessler..na blogu w sumie już są podobne [ klik ], tamte było moczone w mleku z cebulą, a te są też z cebulą, ale startą i posmarowane tą cebulką..Pyszne chyba były, bo zjedzone wszystkie..Przepis znaleziony tutaj . 50 dkg schabu  2 jajka 1 starta cebula smalec do smażenia mąka bułka tarta sól, pieprz Mięso pokroić

Moje domowe kucharzenie
Sałatka prawie CEZAR 127

smażymy na łyżeczce masła. Sałatę myjemy, osuszamy (ja mam Wirówkę z IKEI jakie to świetne urządzonko - zdecydowanie polecam !)  i rwiemy na mniejsze części. Rwiemy! Bo tak jak Pani Magda Gessler mówiła, sałata z nożem się nie lubi. Pomidora kroimy w kostkę,a ser trzemy na tarce, tak żeby było po około 2 łyżki sera na osobę. Sałatę układamy

Justa próbuje gotować
KULINARNE PODRÓŻE - BUKOWINA TATRZAŃSKA 153

Wierchem albo solo. Nie ma nic przyjemniejszego na zakwasy po nartach, jak relaks w wodzie :-) Będąc już tam, grzech nie wpaść na obiad do bardzo popularnej restauracji " Schronisko Smaków Magdy Gessler" - szczerze? Nie wiem czym tak każdy się jara, chyba cennikiem z karty, bo ceny są z kosmosu. Jedzenie oczywiście bardzo smaczne, ale takie światowe, mało wspólne z górami. Jednak

pieprzny smaczek
Rogaliki z konfiturą jagodową 204

zasada jak na pierogi) i faszerujemy, zlepiamy, smarujemy żółtkiem; pieczemy w temp. 180C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez 20-25 minut. (przepis lekko zmodyfikowany pochodzi z książki Magdy Gessler " Smaczna Polska

Zasmakuj Kuchni
Tatar ze śledzia 177

dlaczego taka nazwa? Nie mam pojęcia, bo jak dla mnie to jest bardzo pyszna ale jednak sałatka śledziowa. No ale niech będzie tatar. Jest to wersja oparta na przepisie Magdy Gessler. Bardzo dobre połączenie śledzi i pieczonej papryki zadowoli nawet tych wybrednych . Składniki: 6 filetów śledziowych 1 czerwona papryka 3 jajka 1 ogórek kiszony 1 cebula 2 łyżki posiekanego

Pysznie & Pięknie
Tatar z makreli wędzonej i awokado 270

awokado to potrawa błyskawiczna. Co do nazwy, można dywagować, czy ta potrawa faktycznie jest tatarem (w oryginale właśnie taka była nazwa). Pomysł pochodzi z jednego z odcinków „Kuchennych Rewolucji” Magdy Gessler. Dla mnie, wielbicielki awokado i wszelkiej maści ryb było to fantastyczne doznanie kulinarne (zapach z wędzarni domowej… bezcenny – sąsiadów przepraszam za „dymy” ) i smakowe (prostota doboru składników). Jak widać

mojewypiekiinietylko
Gulasz po węgiersku, inaczej niż nasz polski 132

Pomysł na ten gulasz dopatrzyłam z programu Magdy Gessler. Oczywiście wszystkie składniki według mojego smaku i tak ja lubię,ale sam sposób wykonania podpatrzyłam Marynowanie mięsa – mięso pokroić na małe kawałki, wsypać paprykę w proszku ostrą i słodką, majeranek, przeciśnięty przez praskę czosnek,kminek,olej, sól, pieprz. (Jeśli ktoś nie lubi kminku można go ominąć, ale w gulaszu węgierskim

Kuchnia Pokoleń
Najlepsze pierogi, z farszem z białej kiełbasy, super ciasto :-) 781

pierogi pod słońcem :-) Przepis zarówno na ciasto jak i farsz są godne polecenia i wypróbowania.  Do przygotowania takich pierogów natchnął mnie jeden z odcinków kuchennych rewolucji gdzie Pani Magda Gessler robiła podobne pierogi dla jednej z restauracji.  Postanowiłam zrobić i są to od tej pory moje ulubione pierogi, oczywiście oprócz tych z serem i jagodami :-) Ciasto zagniata jest

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
"Słodki Zielnik Lary" Lara Gessler - recenzja 128

Dzisiaj recenzja książki "Słodki zielnik Lary". Byłam trochę zaskoczona, jak zobaczyłam ten tytuł, a może bardziej autorkę, bo nie myślałam, że córka Magdy Gessler pójdzie w ślady mamy tzn zwiąże się z tematyką kulinarną. Książka jest inna, świeża, pełna ziół i deserów, do których autorka te zioła dodaje. Tak książka zawiera ponad 50 przepisów na desery do których wkomponowane zostały

kruche babeczki