Szybki i smaczny pomysł na zdrowy obiad to makaron ze szparagami. Moje ulubione szparagi, jak dobrze wiecie to zielone szparagi. Tutaj połączyłam białe z zielonymi i
SMYKWKUCHNIRoladki z udźca indyka to szybkie i proste danie, idealne dla wszystkich tych, którzy lubią jeść mięso. Udziec indyka nie jest tak suchy jak filet, nie
SMYKWKUCHNIDzisiaj łapcie szybki i przepyszny pomysł na obiad - makaron z cukinii na azjatycką nutą. Taki makaron sam w sobie może pełnić rolę obiadu, lub być dodatkiem
SMYKWKUCHNIObiecany przepis na przepięknie zielone puree z zielonego groszku. Ja jestem miłośnikiem zielonego groszku i puree z groszku po prostu uwielbiam, robię go na trzy sposoby
SMYKWKUCHNIMakaron z soczewicy żółtej to dla mnie zupełna nowość, byłam bardzo ciekawa jego smaku. Soczewicę uwielbiam i robię z niej różne pasty, ale makaronu z niej
SMYKWKUCHNIPyszny, zdrowy i szybki obiad. W dzisiejszych czasach na dobry i zrównoważony posiłek składają się chyba trzy składowe: zdrowe - coraz częściej czytamy etykiety, co raz częściej
SMYKWKUCHNIDzisiaj mam dla Was bardzo szybki pomysł na pyszny i zdrowy posiłek. Rozgrzewające curry z dyni, to jedno z moich ulubionych dań, które robię często i
SMYKWKUCHNIWczoraj pokazywałam Wam pomysł na klopsiki z mięsa mielonego w panierce z sezamu , dzisiaj postanowiłam pokazać Wam, jak możesz wykorzystać je w innym sposób i przygotować
SMYKWKUCHNIKlopsiki z mięsa mielonego to danie, które u nas ostatnio w różnych wariacjach pojawia się na stole. Wiecie dobrze, że ja staram się jeść mało mięsa
SMYKWKUCHNIIndyk w mleczku kokosowym z dodatkiem świeżego ananasa, chrupiącego groszku cukrowego i odrobiną ostrości świeżą papryczką, całość podane z przepysznym ryżem! Zacytuje mojego męża, który po
SMYKWKUCHNIKremowe risotto to jeden z tych posiłków, które możesz zrobić na wiele sposobów, wystarczy otworzyć lodówkę sprawdzić co w niej mamy i zadecydować o smaku przewodnim
SMYKWKUCHNIDomowe zapiekanki chodziły za mną długo, oj długo, ale ser żółty w mojej diecie raczej nie istnieje, to unikałam ich, jak ognia. Ale dzisiaj wpadł mi
SMYKWKUCHNIZnacie kogoś kto nie lubi gofrów? Bo ja nie! Ja uwielbiam gofry i zdecydowanie częściej robię je na wytrawnie, niż na słodko. Dlaczego? Z prostej przyczyny
SMYKWKUCHNIStawiam ją na równi z kaszą bulgur. Moja ulubiona, jaglana. Jej smak jest tak modyfikowalny, że można z nią zrobić niemal wszystko. Nie raz przygotowywałam ją
Mango PapajaZazwyczaj pieczywa nie jadam. Jakoś perspektywa kanapek z szynką, serem i pomidorem każdego dnia nie jest dla mnie najlepszym wyborem, kiedy mam do dyspozycji tyle produktów
Mango Papaja