lukier - 7892 przepisów (strona:152/527)

Domowy makowiec-przepis tradycyjny 55

maku 2 łyżki masła Pół szklanki cukru Łyżka cukru waniliowego Pół szklanki mleka 2 białka z jaj Szczypta soli Dodatkowe jajko do posmarowania wierzchu. Papier do pieczenia Składniki na lukier: Pół szklanki cukru Sok z połowy cytryny Odrobina gorącej wody Zaczynam od przygotowania ciasta a dopiero kiedy to ciasto będzie rosło, zrobię masę makową. Ze świeżych drożdży należy sporządzić zaczyn(...)czysta. Delikatnie przekładam makowiec z pieca na deske i rozwijam papier.  W garnuszku o grubym dnie na średnim ogniu podgrzewam cukier z sokiem z cytryny aby otrzymać lukier. Mieszam dokładnie, ewentualnie dodaję odrobinę wody. Rozpuszczony cukier zaczyna się pienić więc polewam nim ciasto. Jeśli przetrzymasz garnek zbyt długo na ogniu powstanie brązowy karmel

prawdziwe jedzenie
Drożdżowa babka makowa. 168

maku 500 ml mleka 100 g orzechow 100 g rodzynek 1/2 szklanki cukru 2 łyżki miodu 2 łyżki masła Dodatkowo: masło do wysmarowania formy bułka tarta do posypania formy lukier, polewa czekoladowa lub cukier puder do posypania babki Zapraszam również do obejrzenia filmu z instrukcja krok po kroku Wykonanie: Zrobić ciasto drożdżowe: Mleko podgrzać w garnku i rozpuścić(...)ułożyć łączeniem do dołu. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez około 40 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Gotowe ciasto wystudzić na kratce i polać polewą, lukrem lub posypać cukrem pudrem. Smacznego

Pani M - kuchnia smakowita
bardzo łatwe ciasto z makiem mieszane widelcem 46

pieczenia). Na wierzch ciasta wykładamy kupkami masę makową. Ciasto pieczemy w ok. 175 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 60-70 min. Upieczone i wystudzone ciasto polewamy lukrem. Lukier robię na „oko”: cukier puder mieszam z sokiem z cytryny

Domowy Smak Jedzenia
cisto z makiem mieszane widelcem 39

pieczenia). Na wierzch ciasta wykładamy kupkami masę makową. Ciasto pieczemy w ok. 175 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 60-70 min. Upieczone i wystudzone ciasto polewamy lukrem. Lukier robię na „oko”: cukier puder mieszam z sokiem z cytryny

Domowy Smak Jedzenia
cisto z makiem mieszane widelcem 41

pieczenia). Na wierzch ciasta wykładamy kupkami masę makową. Ciasto pieczemy w ok. 175 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 60-70 min. Upieczone i wystudzone ciasto polewamy lukrem. Lukier robię na „oko”: cukier puder mieszam z sokiem z cytryny

Domowy Smak Jedzenia
Wegańska Wigilia i wegańskie Święta – 12 sprawdzonych przepisów bez mięsa, bez nabiału i bez jajek 53

drożdżowa rolada z makiem, czyli strucla! Przepis bez jajek. Korzenny sernik jaglany z nerkowcami Sernik z nerkowców i kaszy jaglanej z nutą pomarańczy. Na korzennym spodzie i z piernikowym lukrem. Czekoladowe pierniczki nadziewane Mięciutkie pierniczki nadziewane marmoladą, polane lukrem. Intensywne i czekoladowe! Co przygotować na Wigilię i Święta dla wegan? Przygotowanie wegańskiej Wigilii i Świąt może być bardzo proste! Wiele

Via Gusto
Jak wykorzystać żywność, która by się zmarnowała? 43

rosołowa , makaron z mięsem z rosołu białka kurze Są takie ciasta i wypieki, do których wykorzystujemy tylko żołtko jajka kurzego. A co z białkiem?! Też je możemy wykorzystać! bezy , lukier do wypieków jogurt naturalny Jogurtom kończy się ważność, a Wy już nie możecie na nie patrzeć? Trochę zmian i zjecie z ochotą! jogurt z dodatkami , koktajl bananowy , deser w szklance(...)Smocze tosty z patelni lukier Warzywna kostka rosołowa koktajl bananowy bezy Deser w szklance Artykuł Jak wykorzystać żywność, która by się zmarnowała? pochodzi z serwisu Bardzo Gruby Smok

Bardzo Gruby Smok
cisto z makiem mieszane widelcem 151

pieczenia). Na wierzch ciasta wykładamy kupkami masę makową. Ciasto pieczemy w ok. 175 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 60-70 min. Upieczone i wystudzone ciasto polewamy lukrem. Lukier robię na „oko”: cukier puder mieszam z sokiem z cytryny

Domowy Smak Jedzenia
Drożdżówki z serem 759

miękkiego lub roztopionego Masa serowa: 250 g twarogu 25 g cukru (2 łyżki) 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 żółtko 1 łyżka masła roztopionego Glazura: 1 białko 1 łyżka mleka Lukier: 3/4 szklanki cukru pudru ok. 2-3 łyżki gorącej wody * Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową. Przygotowanie: Ciasto drożdżowe: Sypkie składniki połącz w misce Dodaj jajko, żółtko oraz ciepłe mleko(...)glazurę wymieszaj białko z mlekiem i posmaruj wyrośnięte drożdżówki Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 17 min (grzałka góra-dół) Po wystudzeniu posmaruj lukrem

Słodki Blog
Bułeczki drożdżowe z mascarpone i owocami 59

ciasta formuje kulki, spłaszczam, dołek robię dnem od szklanki, w te miejsce daję serek. Piekę w 180 st. termoobieg, około 25 min, gdy ostygną daję owoce i polewam lukremlukier z cukru pudru z odrobiną soku z cytryny i kropelką wody. Autor przepisu: Kasienka Artykuł Bułeczki drożdżowe z mascarpone i owocami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasteczka pająki na Halloween 39

oleju rzepakowego – 190 g mąki pszennej – 1/4 łyżeczka sody oczyszczonej Ciasteczka pająki: – cukrowe oczy – do tworzenia nóżek możesz użyć rozpuszczonej czekolady lub czarnego/brązowego lukru – trufle czekoladowe PRZYGOTOWANIE: Składniki ciasteczek umieść w misce i wymieszaj. Pierwszy etap mieszania możesz wykonać przy użyciu miksera ze spiralną końcówką, a ostatni etap już rękoma. Piekarnik rozgrzej(...)ciasteczek i ciastek. Do przygotowania pająków potrzebujesz czekoladowych trufli, gładkich lub takich z dodatkiem orzeszków, które imitują włochatego pająka. Do przygotowania nóżek użyj rozpuszczonej i wystudzonej czekolady lub gotowego lukru w kolorze czarnym, lub brązowym. Najpierw zetnij nieco spód trufli i dodaj trochę czekolady/lukru i przyklej ją do ciasteczka. Na czekoladę/lukier przyklej oczy, a następnie namaluj po 3 nogi

nietylkopasta.pl
Bułeczki ze śliwkami 41

około 30 minut do ponownego wyrośnięcia. Następnie bułeczki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180ºC i piec około 20 – 30 minut. Wyjąć, przestudzić. Przygotować polewę. Z cukru i wrzątku utrzeć lukier – grzbietem łyżki lub w mikserze. Konsystencję lukru należy regulować dodatkiem wody( jeśli jest zbyt gęsty dolać wody, jeśli zbyt rzadki , dodać cukru pudru). Smacznego Artykuł Bułeczki ze śliwkami pochodzi

I LOVE LIFE
Prosty chlebek dyniowy 57

miodu 70 g cukru 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu skóra starta z 1/2 pomarańczy do dekoracji: lukier z cukru pudru i soku z pomarańczy oraz orzechy   Wykonanie : Do pure z dyni dodać olej, jajka, mleko, miód oraz cukier. Całość zmiksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia(...)Ciasto przelać do wysmarowanej masłem keksówki i wyrównać. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 50 minut  (aż do suchego patyczka). Wystudzone ciasto polać lukrem przygotowanym z cukru pudru i soku z pomarańczy oraz posypać siekanymi orzechami włoskimi

My simple kitchen
Ciasto dyniowe 55

szklanka cukru 2 łyżeczki sody pół szklanki oleju 2 jajka garść orzechów włoskich (można pominąć) 1 łyżeczka cynamonu pół łyżeczki imbiru pół łyżeczki kurkumy szczypta pieprzu szczypta soli na lukier pół szklanki cukru, łyżeczka wody i łyżeczka soku z cytryny Kawałki dyni bez skórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajka ucieramy z cukrem aż masa stanie się puszysta(...)przekładamy gęste ciasto a wierzch posypujemy pokruszonymi orzeszkami. . Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Zaraz po wyjęciu ciasta z pieca roztapiamy cukier w wodzie z cytryną i jeszcze gorącym lukrem polewamy wypiek

prawdziwe jedzenie
Drożdżowe reniferki 42

ciasto drożdżowe znajdziecie tutaj -> Drożdżowe serduszka Składniki na dekorację: 1 opakowane małych precelków 1 opakowanie białych groszków czerwone m&m’sy na noski troszkę gorzkiej czekolady lukier królewski Wykonanie: Do miski wlać letnie mleko. Dodać pokruszone drożdże, jedną łyżeczkę cukru i tyle mąki, żeby rozczyn miał gęstość kwaśnej śmietany (ok. 100g). Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce(...)zmieszanym z 1-2 łyżkami mleka i przykleić precelki Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i piec w180 stopniach ok. 10 minut.Wystudzić na metalowej kratce. Za pomocą lukru przykleić noski z czerwonych m&m’sów oraz oczy z białych groszków. Z rozpuszczonej czekolady zrobić na groszkach czarne kropeczki. Artykuł Drożdżowe reniferki pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!

Proponowane wyszukiwania