lukier - 7892 przepisów (strona:146/527)

Ślimaki z powidłami i orzechami 64

plastry grubości ok. 1,5 cm. Układam ślimaki na blaszce i piekę w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 20-25 minut. Muszą się zarumienić. Gdy przestygną polewam je lukrem Składniki na lukier: 3 łyżki cukru pudru 1,5-2 łyżek wody Smacznego Artykuł Ślimaki z powidłami i orzechami pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Babka budyniowa(szybka) 120

bułką tartą. Do formy przelewamy ciasto. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Cukier puder, sok z cytryny i wrzącą wodę mieszamy do momentu powstania lukru. Lukrem polewamy wystudzone ciasto. Dekorujemy skórką pomarańczową. Smacznego

Ciasta z tradycjami
Cytrynowe ciasto z cukinią 104

pieczenia skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżki soku z cytryny 3 jajka 1 i 1/3 szklanki cukru 1 szklanka oleju 2 szklanki cukinii startej na grubych oczkach Lukier: 1 szklanka cukru pudru sok wyciśnięty z cytryny Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo olej oraz sok z cytryny. Do oddzielnej miski przesiewamy mąkę, sodę oraz proszek(...)piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Po tym czasie ciasto możemy wyjąć na kratkę i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Cukier puder przesiewamy do miski, dodajemy sok z cytryny i ucieramy lukier. Gotowym polewamy zimne ciasto. Smacznego

Fascynacje Ani
Puszysty sernik śmietankowy 257

margaryny Masa serowa: 1 kg sera twarogowego mielonego z wiaderka 500ml śmietanki 30% 8 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru – 40g Dodatkowo: lukier lub polewa czekoladowa do polania ciasta     *** Przygotowujemy spód ciasta: miękkie masło lub margarynę ucieramy wraz z cukrem. Dodajemy jajka i miksujemy. Wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Całość(...)pieczemy przez 1 godzinę . Ciasto dość mocno rośnie podczas pieczenia ale później trochę opada. Po upieczeniu sernik studzimy w uchylonym piekarniku *** *** Po całkowitym wystygnięciu ciasta, polewamy je lukrem lub polewą czekoladową *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Babeczki do koszyczka 154

szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250g roztopionego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: czekoladowa (50g czekolady mlecznej lub deserowej + kilka łyżek mleka) lukier (pół szklanki cukru pudru + kilka łyżeczek słodkiej śmietanki) Dekoracja: Do wyboru: żurawina, suszone migdały (lub inne owoce), płatki migdałowe, orzechy, różne posypki, itp.     *** Mąki przesiewamy do miski razem(...)kilkoma łyżkami mleka, mieszamy i polewamy nią połowę babeczek. Cukier puder wsypujemy do miseczki, dodajemy 2-3 łyżeczki słodkiej śmietanki (w razie potrzeby dolewamy więcej śmietanki), mieszamy i powstałym lukrem polewamy resztę babeczek *** *** Zanim polewa zastygnie dekorujemy babeczki *** *** Odkładamy do całkowitego zastygnięcia polewy *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: CIASTA I WYPIEKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE

Blog z Apetytem
Mini donuty 159

lodami :) Składniki: 250 g mąki 40 g drożdży 3 żółtka 5 łyżek cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 szklanki mleka 1/2 kieliszka wódki + cukier puder i mleko na lukier, kolorowe cukiereczki do dekoracji, ok. 0,5 l. oleju do pieczenia Jak zrobić mini donuty? Oddzielamy żółtka od białek. Drożdże wkruszamy do ciepłego mleka, dodajemy łyżeczkę cukru, dokładnie mieszamy i odstawiamy(...)pączki na oleju. Smażymy obydwu stron na małym ogniu aż zrobią się rumiane. Wykładamy na papierowy ręcznik, żeby odsączyć część tłuszczu. Z cukru pudru i niewielkiej ilości mleka robimy lukier. Lukrujemy pączki i dekorujemy kolorowymi cukiereczkami. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Mini donuty pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY

Ciastkozercy
Tradycyjne pączki. Przepis krok po kroku. 115

drugą stronę. Po upieczeniu najlepiej układać pączki na bibule albo sicie, żeby maksymalnie osączyć je z tłuszczu. Posypujemy je cukrem pudrem lub polewamy lukrem.       Mam nadzieje, że mój przepis na Tradycyjne pączki przypadnie Wam do gustu. Jeżeli szukacie przepisu na lukier królewski, taki jak na zdjęciu

kuron.com.pl
OPONKI SEROWE 184

minor-bidi;} Składniki na około 22 szt.: 250g mąki pszennej 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej ⅓ szklanki drobnego cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250g twarogu 2 żółtka 100g gęstej śmietany 12% Lukier: 200g cukru pudru około 4 łyżki wody Do cukru dodajemy wodę i mieszamy , aż uzyskamy gładki lukier Wykonanie: do miski wkładamy wszystkie składniki czyli przesianą   mąkę, sodę, cukier, cukier

Słodkie zapomnienie
Przepis na proste pączki Babci Basi 131

szczypta soli 1/4 szklanki cukru 1 kieliszek spirytusu 1/2 szklanki mleka 1 łyżka oleju +domowy gęsty dżem owocowy (bez dodatku żelatyny!), 1 litr oleju do smażenia, cukier puder na lukier lub do obsypania Jak zrobić pączki Babci Basi? Drożdże wkruszamy do ciepłego mleka, dodajemy łyżeczkę cukru, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem(...)cienką fretkę” ) i kiedy zacznie się rumienić układamy pączki na oleju. Smażymy obydwu stron na małym ogniu aż zrobią się rumiane. Gotowe pączki posypujemy cukrem pudrem lub dekorujemy lukrem. Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Przepis na proste pączki Babci Basi pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY

Ciastkozercy
kolorowy lukier do dekoracji 87

stworzyć kolorowy lukier do dekoracji? Użyj lukier od razu. Jeśli chcesz użyć go później, musisz umieścić go w torbie bez powietrza, ponieważ wyschnie. Składniki: ✔1białko ✔2 szklanki cukru pudru ✔barwniki spożywcze wykonanie

Rita creative
Makowiec 120

Makowiec zwijany, drożdżowy, delikatny, domowy, najlepszy! Przełożony gotową masą makową z bakaliami HELIO oblany cytrynowym lukrem i udekorowany kandyzowaną skórką pomarańczową – cudowny świąteczny wypiek, który jedzie z nami za miasto na wigilijną kolację. Jeśli raz zrobicie, nie kupicie już nigdy! Przepis na to ciasto znalazłam tutaj , zamiast dżemu dałam masę makową i powstał cudny, drożdżowy, pięknie wyrośnięty makowiec. Ciasto(...)góra plus dół, bez termoobiegu. Wybieram środkową półkę piekarnika. Jest pięknie wyrośnięty! Następnym razem ciasto podzielę na dwa i upiekę w dwóch keksówkach, będą niższe. Gotowy wyjmuję, studzę, dekoruję lukrem (do szklanki cukru pudru wlać sok z 1/2 cytryny lub 3 łyżki wody, wymieszać dokładnie i szybko) i obsypuję kandyzowaną skórką pomarańczową. Smacznego! Do przepisu wykorzystałam masę makową z bakaliami

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z makiem - na niedzielę i od święta + filmik 383

Składniki na masę makową: 300 g suchego maku 3 jajka (żółtka i białka osobno) pół szklanki cukru 3 łyżki miodu 1 opakowanie budyniu 1 olejek migdałowy 100 g rodzynków Lukier: ok. 2 szklanki cukru pudru sok z cytryny i jakaś posypka Wykonanie: 1. Zaczynamy od przygotowania masy makowej. Odmierzoną ilość maku zalewamy wrzątkiem na 20 minut. 2. Następnie mak przecedzamy(...)termoobiegiem jeszcze 10 minut. Test patyczkiem, jak będzie mokry to trzeba dalej dopiekać.  Następnie ciasto pozostawiamy do wystudzenia. 15. Cukier puder mieszamy z sokiem z cytryny. Jeśli lukier okaże się być zbyt rzadki, wtedy musimy dosypać cukru pudru. Lukrujemy ciasto, zdobimy jakąś posypką i gotowe. Smacznego :-) Zapraszam na filmik

Kawa z mlekiem
Serduszkowe ciasteczka z lukrem 74

Kruche ciasteczka z lukrem, dobre nie tylko na Walentynki :) W końcu mogłam wykorzystać foremkę w kształcie serca i tak powstał dzisiejszy słodki post. Maślane serduszka dość długo zachowują świeżość pod warunkiem zamknięcia ich w szczelnym pojemniku. Serduszkowe ciasteczka znalazłam na blogu Moje Wypieki. Składniki (na 20 ciasteczek) 180 g masła, w temperaturze pokojowej 1/2 […] Artykuł Serduszkowe ciasteczka z lukrem

Pink Envelope

Proponowane wyszukiwania