lukier - 7892 przepisów (strona:145/527)

Makowiec z żurawiną i jabłkami 189

jabłkami “. Ciasto półkruche z masą makową, na której znajduje się warstwa płatków migdałów oraz usmażona na miodzie świeża żurawina z jabłkami z nutą pomarańczy. Całość zwieńczona odrobiną cytrynowego lukru*. Ciasto makowe nie za słodkie i nie za kwaśne. Smaki przyjemnie się równoważą. Do tego przepisu używam gotowej masy z puszki, dlatego ciasto – nie licząc etapu odpoczywania w zamrażarce(...)jest w miarę szybkie w przygotowaniu. Czytaj dalej "Makowiec z żurawiną i jabłkami" na blogu Moja Delicja. Podobne przepisy: Świąteczny drożdżowy wieniec z makiem i lukrem, makowiec Sernik królewski, warszawski – duża blacha, najlepszy Czekoladowa rozkosz – pyszny deser bez pieczenia z orzeszkami, żurawiną i ciasteczkami owsianymi

Moja Delicja
Ciasto z jagodami w 5 minut / 5 Minute Blueberry Cake 183

Możecie zastąpić ją skórką z pomarańczy lub zupełnie pominąć jej dodatek, ale cytrusowy aromat doskonale współgra z jagodami leśnymi. Łatwe ciasto jagodowe to wspaniały całoroczny wypiek. Świetnie smakuje oblane lukrem, polewą czekoladową albo  posypane cukrem pudrem. Polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów z jagodami, a TUTAJ więcej przepisów z borówkami amerykańskimi:) Zobaczcie też mój przepis na pyszne jagodzianki(...)mielonej wanilii, opcjonalnie (można zastąpić cukrem waniliowym), 4 jajka, szklanka jagód (lub troszkę więcej) - używamy jagód świeżych, rozmrożonych lub ze słoika, opcjonalnie skórka starta z jednej cytryny opcjonalnie na lukier: kilka łyżek ciepłego mleka, kilka łyżeczek cukru pudru Przepis na ciasto z jagodami w 5 minut, przygotowanie: W misce wymieszać mąkę, wanilię i proszek. W drugim naczyniu połączyć olej

Lekcje w kuchni
Babka z mlekiem w proszku 127

Polecam! Składniki: ciasto 200 g masła 150 g mąki pszennej 120 g mleka w proszku 120 g cukru 30 g cukru waniliowego 15 g proszku do pieczenia 3 jajka lukier 100 g cukru pudru 50 g skórki pomarańczowej 40 ml wody 40 ml soku z cytryny Ciasto : Białka oddzielamy od żółtek. Miękkie masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję(...)sztywno. Dodaję do ciasta. Ciasto przelewam do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę około 45-50 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzę. Lukier : Cukier puder mieszam z wodą i sokiem z cytryny. Polewam wystudzone ciasto. Dekoruje skórką cytrynową. Smacznego

Ciasta z tradycjami
Ślimaki z powidłami i orzechami 67

plastry grubości ok. 1,5 cm. Układam ślimaki na blaszce i piekę w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 20-25 minut. Muszą się zarumienić. Gdy przestygną polewam je lukrem Składniki na lukier: 3 łyżki cukru pudru 1,5-2 łyżek wody Smacznego Artykuł Ślimaki z powidłami i orzechami pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Różyczki drożdżowe 102

drożdży 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki cukru 6 dag masła 1 szczypta soli 16 łyżeczek ulubionego dżemu (u mnie to dżem z czarnej porzeczki Składniki na lukier: 2 łyżki ciepłej wody 4,5 łyżki cukru pudru Najpierw przygotowuję ciasto. Mleko podgrzewam, masło rozpuszczam. Drożdże zasypuję łyżeczką cukru i dodaję 3 łyżki mleka, dokładnie rozprowadzam i odstawiam do wyrośnięcia(...)minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia pod przykryciem, a następnie wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 15-20 minut, aż się zarumienią. Kiedy różyczki ostygną, polewam je lukrem (wodę mieszam z cukrem pudrem i ewentualnie barwnikiem). Smacznego Artykuł Różyczki drożdżowe pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Oponki bez drożdży 99

wchłaniały mniej tłuszczu) – ok. 1 litr oleju lub smalcu do smażenia – 100 g gęstej śmietany 12 % – cukier wanilinowy do podania – cukier puder, konfitura malinowa lub lukier przygotowany z 200 g cukru pudru i 4 łyżek wody. Przygotowanie: Wszystkie składniki  powinny być w temperaturze pokojowej. W średniej wielkości misce umieszczamy przeciśnięty przez praskę ser, przesianą mąkę(...)nagrzany olej kładź oponki. Uwaga podczas pieczenia oponki zwiększą swoją objętość, dlatego pamiętajmy o pozostawieniu odstępu pomiędzy nimi. Gotowe oponki wyciągamy na ręcznik papierowy.Posypujemy cukrem pudrem lub lukrem Smacznego ! Artykuł Oponki bez drożdży pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Domowe ciasto marchewkowe 186

cieśnie nie jest wyczuwalny. Podczas przygotowania tego deseru po całym domu będzie roznosił się aromat cynamonu. Ciasto marchewkowe możemy podać posypane cukrem pudrem lub przygotować i polać je lukrem. Przeczytaj również: Babka Wielkanocna Składniki 3-4 marchewki (300g) 1 duże jabłko 250 g mąki 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki cynamonu 250 g brązowego cukru(...)Ciasto pieczemy przez 40 minut w temperaturze 170 st. C. A następnie zostawiamy je na 10 minut w zamkniętym piekarniku. Przed podaniem ciasto posypujemy cukrem pudrem, albo polewamy przygotowanym lukrem. Zobacz również: Ciasto chatka Puchatka Artykuł Domowe ciasto marchewkowe pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rogale drożdżowe nadziane białym makiem z bakaliami 76

drożdży 80 g cukru 1 jajko 300 ml mleka 600 g mąki pszennej 120 g masła kilka kropel esencji migdałowej i pomarańczowej szczypta soli DODATKI jajko do smarowania rogali lukier z cukru pudru (około 1/2 szklanki cukru pudru plus 1 – 2 łyżki gorącej wody) posiekane migdały Wykonanie NADZIENIE Mak płuczemy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy na małym ogniu przez(...)pozostawiamy do wyrośnięcia, aby podwoiły objętość. Przed pieczeniem smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy na złoty kolor przez około 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Ozdabiamy lukrem przygotowanym z cukru pudru i gorącej wody, dekorujemy posiekanymi migdałami. Smacznego! Przepis zaczerpnięty z Magazynu Kuchnia nr 10/2017

Tajemnice Smaku
PIERNIKI ŚWIĄTECZNE 114

mąki pszennej 2 jajka 140 g cukru pudru 4 łyżki miodu 100 g roztopionego masła 1 łyżka przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao kolorowy lukier do dekoracji, u mnie pisaki o 4 kolorach PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki umieszczam w misce i zagniatam w ciasto, tworząc kulę. Ciasto na pierniki wstawiam na ok. 20 minut do lodówki(...)pieczenia. Piekę w temp. 180 st. C, grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu (na środkowej półce) przez ok. 8-10 minut. Pilnuje, by się nie przypaliły. Wystudzone dekoruję kolorowym lukrem. Smacznego Przepis pochodzi stąd

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania