lukier - 7892 przepisów (strona:159/527)

Strucla z jabłkami 143

Jeśli macie ochotę na odrobinę słodyczy, to polecam ten wypiek. Niezwykle aromatyczna stucla z jabłkami i cynamonem. Ciasto drożdżowe z owocami i lukrem, tworzą absolutnie przepyszne połączenie. Strucla smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno . Drukuj Strucla z jabłkami Przygotowanie: 2 hrs Wielkość: 1 sztuka Składniki ciasto drożdżowe 550 g mąki pszennej 7 g drożdży suchych 80 g masła(...)struclę do nagrzanego piekarnika i piecz ją 30 minut minut w temperaturze 180 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Po wyjęciu studź struclę na kratce, a na koniec posmaruj lukrem (wymieszaj cukier puder z odrobiną wody). Informacje dodatkowe Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu Artykuł Strucla z jabłkami pochodzi z serwisu Przepisy

Przepisy na widelcu
Pierniki malinowe 69

stopni i pieczemy 50 minut. Z upieczonego ciasta ściągamy papier i jeszcze ciepłe pierniki kroimy na prostokąty dowolnej wielkości (u mnie to około 3 x 6 cm). Teraz przygotowujemy lukier. Składniki: 3 łyżki ciepłej wody 1 łyżka soku malinowego 4 łyżki cukru pudru Wodę mieszam z sokiem i dodaję cukier puder. Jeśli konsystencja jest za gęsta, dodaję troszkę wody, jeśli(...)rzadka – trochę pudru. Lukier wylewam na schłodzone ciasteczka. Pierniki malinowe zostawiam do wyschnięcia, a następnie przechowuję je w puszce. Smacznego Artykuł Pierniki malinowe pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Ciasteczka z orzechami laskowymi 83

Witajcie 😊 Co powiecie na szybkie i pyszne ciasteczka z orzechami laskowymi? idealna na święta, można udekorować je w dowolny sposób. Polewą, lukrem, cukrem pudrem lub posypką. Do ciasteczek użyłam orzechy laskowe Helio. Zapraszam do wypróbowania 😊🌲 Składniki: 350 g mąki + ewentualnie do podsypania stolnicy 100 g cukru 1 cukier waniliowy 80 g  zmielonych orzechów laskowych Helio 250 g miękkiego masła(...)Układać w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze180 stopni na złoty kolor, moje ciasteczka piekły się około 12 minut. Zimne ciasteczka dekorujemy według uznania. Polewą, lukrem, cukrem pudrem lub tak jak moje pozostawiamy takie jakie są. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasteczka dla Mikołaja robione przez dzieci 80

mąki pszennej – używam TOTA 70 g cukru pudru 1 jajko klasy M niepełna łyżeczka ekstraktu waniliowego (lub cukier wanilinowy do smaku) dowolne ozdóbki: u nas stempelki do ciastek, lukier do namalowania uśmiechów i przyklejenia oczek, nosków i innych ozdób Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier puder, ekstrakt waniliowy, całe jajko i pokrojone na małe kawałeczki masło. Ciasto zagniatamy(...)ciasteczek. U mnie ciasteczka zazwyczaj pieką się około 12-14 minut (w zależności od grubości). Po upieczeniu układamy na kratce, aby przestygły. Wersje bez wzoru dekorujemy – dzieci na lukier przyklejały oczka, noski, robiły uśmiechy i włoski. Moim zdaniem wyszło uroczo Mikołaj na pewno będzie zadowolony S macznego The post Ciasteczka dla Mikołaja robione przez dzieci first appeared on Słodkie

Słodkie okruszki
Drożdżówki z czekoladą i orzechami 68

łyżki przyprawy do piernika (można pominąć) nadzienie 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej 50 g orzechów włoskich dodatkowo 1 żółtko jaja 1 łyżka mleka 30 g cukru pudru (do lukru) 30 g orzechów włoskich (do posypania) Instrukcja ciasto Mąkę wsyp do miski, dodaj drożdże i wymieszaj. Jeśli używasz świeżych drożdży, przygotuj rozczyn: mleko pogrzej i połącz z drożdżami i cukrem(...)łyżką mleka i posmaruj drożdżówki. Tak przygotowane bułki włóż do nagrzanego piekarnika i piecz je 20 min. w temperaturze 180 stopni C. Gotowe drożdżówki studź na kratce. Przygotuj lukier: ½ szklanki cukru pudru wymieszaj z łyżką wody (konsystencje zmieniaj z użyciem wody). Na koniec posyp drożdżówki posiekanymi orzechami. Informacje dodatkowe Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis

Przepisy na widelcu
Drożdżowa gwiazda betlejemska z makiem 95

odstaw w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia na 30 minut. Przed pieczeniem wierzch ciasta posmaruj rozkłóconym jajkiem z mlekiem. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 25 minut. LUKIER Cukier puder rozmieszaj z wrzącą wodą, natychmiast płynną polewą skrop jeszcze ciepłą (nie gorącą) drożdżową makówkę. Pozostaw do zastygnięcia. Instagram Zobacz @prostepesto na Instagramie i gotuj z nami oznaczając #prostepesto(...)rozk\u0142\u00f3conym jajkiem z mlekiem. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 25 minut.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/drozdzowa-gwiazda-betlejemska-z-makiem\/#wpzoom-rcb-direction-step-160689329697511400","image":""}]},{"@type":"HowToSection","name":"LUKIER","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"Cukier puder rozmieszaj z wrz\u0105c\u0105 wod\u0105, natychmiast p\u0142ynn\u0105 polew\u0105 skrop jeszcze ciep\u0142\u0105 (nie gor\u0105c\u0105) dro\u017cd

ProstePesto.pl
Sernik krakowski 109

cukru masa serowa 1 kg sera półtłustego 8 jajek 100 g masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 80 g rodzynek (jak ktoś lubi) lukier ok 1 szklanka cukru pudru sok z 1/2 cytryny Wykonanie: Mąkę przesiewam do miski. Dodaję cukier, szczyptę soli, jajka i posiekane zimne masło.  Zagniatam szybko ciasto i dzielę(...)nagrzanego piekarnika do 180 °C i piekę góra dół przez 50-60 minut.  Po upieczeniu zostawiam w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami przez 15 minut. Po wystudzeniu polewam lukrem.  SMACZNEGO

magiczna kuchnia Kasi
Miękkie pierniczki. Norymberskie pierniczki mięciutkie i przepyszne! Nowość! 96

piernika. Składniki tych pierniczków to m.in. daktyle, skórka z pomarańczy i morele, ale również sporo orzechów, całość robi niesamowita robotę i nadaje wyjątkowy smak. Pierniczki można polać czekoladą, lukrem lub posypać cukrem pudrem.  Pełna dowolność.  Polecam są przepyszne i nigdzie takich nie znajdziecie, pachną niesamowicie pomarańczą i orzechami ! Dodam, że bardzo łatwo je wykonać. Smacznego! PRZEPIS NA PIERNICZKI(...)blaszce z papierem do pieczenia.  Pierniczki pieczemy przez  15 -17 minut w temp. 180 stopni C. Gotowe pierniczki możesz polukrować, polać czekoladą lub oprószyć cukrem pudrem. Szybki lukier 3/4 szklanki cukru pudru i sok z 1/2 cytryny. Polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej, 50 g śmietanki, całość rozpuść w kąpieli wodnej (miska nad rondelkiem z wrzątkiem

SMYKWKUCHNI
Strudel z makiem 82

mąki pszennej 200 ml mleka 35 g świeżych drożdży 100 g cukru 1 jajko 1 żółtko 50 g masła 1 / 2 łyżeczki soli 800 g masy makowej Lukier królewski: 1 białko 100 g cukru pudru 1 łyżka rumu lub soku z cytryny Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania strudla kandyzowane owoce do ozdobienia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Mleko podgrzać do temperatury(...)drewnianą kulą do ucierania, aż masa będzie jednolita i gęsta. Wlać rum, ponownie ucierać do połączenia się składników. Strudle z makiem wyjąć z keksówek, odwinąć z papieru, polać lukrem z białka, ozdobić posiekanymi kandyzowanymi owocami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Strudel z makiem pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Pachnie korzennymi przyprawami i pomarańczą 88

roztopionego 150 naturalnego serka, np. bieluch 1½ łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli do smaku 1½ łyżki korzennej przyprawy 50 ml soku z pomarańczy i otarta skórka z 1 pomarańczy Lukier pomarańczowy 2 łyżki soku z pomarańczy 60 g cukru pudru bakalie lub inne dekoracje do posypania Nastaw piekarnik na 180ºC, góra – dół. Zmiksuj jajka z cukrem na puszysto. Dodaj(...)tartą bułką. Napełnij masą i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ciasto przez 35 minut lub do suchego patyczka. Ostudź ciasto w formie. Utrzyj cukier z sokiem pomarańczowym. Udekoruj ciasto lukrem, pomarańczowymi wiórkami i czekoladową posypką.   The post Pachnie korzennymi przyprawami i pomarańczą appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Korzenne ciasto marchewkowe 93

ostateczności wody i wymieszaj z marchewką. W przypadku mojej wyciskarki (Ronic Zyle Semi - Professional) pulpa jest tak sucha, że dodatek płynu jest konieczny, aby ciasto było wilgotne. Lukier kawowy do ciasta 3-4 łyżki świeżo zaparzonego, bardzo mocnego i gorącego espresso np. z nutą czekolady (użyłam kawy z wyraźnie czekoladowym smakiem El Salvador la Mayada) 200 g cukru pudru Bezpośrednio(...)przed polaniem ciasta wymieszaj ze sobą wszystkie składniki lukru, tak aby nie było grudek Korzenne ciasto marchewkowe przepis Przygotowanie ciasta marchewkowego z pulpy z wyciskarki zajmuje bardzo mało czasu, dlatego zaczynam od nagrzania piekarnika do 150-160 stopni. Jeśli będziecie ścierać marchewkę na tarce, to piekarnik włączcie, gdy marchewka będzie już przygotowana. 1. Formę wykładam papierem do pieczenia

Cztery Fajery
Makowiec zawijany vel strucla makowa 84

cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka masła 1 żółtko 2 białka 1 łyżka cukru pudru garść posiekanych orzechów garść pokrojonych rodzynek 1 łyżeczka skórki pomarańczowej Lukier 1/2 szklanki cukru pudru kilka łyżek gorącej wody Przygotowanie: Ciasto Do dużej miski wsyp mąkę i na środku zrób dołeczek Wkrusz do niego drożdże, posyp je łyżką cukru, wlej ciepłe(...)zawiń w papier do pieczenia pozostawiając ok. 1-2 cm wolnej przestrzeni żeby ciasto mogło wyrosnąć Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 min (grzałka góra-dół) Lukier: cukier puder rozetrzyj z gorącą wodą i polej wystudzone ciasto, udekoruj wg uznania [Głosów:  1    Average

Słodki Blog
Ciasto bakaliowe na białkach 86

niewielki placek, bo tylko 3 białka i średnica 18 cm, ale do popołudniowej kawy starczyło. Było słodko, a zapewniły nam to kandyzowane owoce schowane w cieście i słodki, cytrynowy lukier na wierzchu.  Ciasto bakaliowe na białkach Składniki: 1)        3 białka 2)          1/3 szkl cukru(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy około 30 minut. 6.    Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do wystudzenia. Gdy ciasto będzie wystudzone dekorujemy je lukrem i np. kandyzowaną skórką limonki. Smacznego

Na kulinarnym poligonie
Drożdżówki z makiem 80

świeżych drożdży lub paczka 7-8g drożdży instant 250 ml mleka 85 g masła 80 g cukru szczypta soli Do posmarowania 1 jajko 1 łyżka mleka Opcjonalnie lukier Kroki Jeśli używasz świeżych drożdży przygotuj rozczyn*. Mleko podgrzej z masłem i pozostaw do ostygnięcia (powinno być lekko ciepłe). Wymieszaj mąkę, rozczyn lub drożdże instant, cukier, mleko z masłem i sól(...)jajkiem wymieszanym z mlekiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piecz przez 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika, przełóż drożdżówki na kratkę do ostudzenia. Opcjonalnie polej lukrem (kilka łyżek cukru pudru + 1-2 łyżki wody). Rady Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Przygotowanie rozczynu: 20 g świeżych drożdży wrzuć do lekko podgrzanego mleka (kilka łyżek

Na-talerzu.pl
Rogale marcińskie 92

Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni, wstawiam blaszkę i zmniejszam na 180 stopni. Piekę około 25 minut aż się zarumienią. Na jednej blaszce z piekarnika piekę 6 sztuk.  Lukier: Cukier puder mieszam z gorącą wodą. Jeszcze ciepłe smaruję lukrem, posypuję od razu orzechami i migdałami

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania