lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:244/284)

Faworki – najlepszy przepis 135

Tłusty czwartek to dla mnie przede wszystkim faworki. Pączki też lubię. Najbardziej te z lukrem i koniecznie skórką pomarańczową. Jednak faworki to mój faworyt i staram się je robić przynajmniej raz na dwa lata, a jak się uda to częściej Chcę się z Wami podzielić naszym rodzinnym przepisem na faworki. Zaznaczę, że to najlepszy przepis  Według niego faworki robiły(...)drewnianych pałeczek. Wyciągnięte z patelni faworki układam na paterze lub talerzu, a jeśli jest taka potrzeba to można je wcześniej położyć na chwilę na ręczniku papierowym. Warstwy faworków posypuję cukrem pudrem. Moje faworki (chyba nawet pierwsze, smażone z koleżanką Agatką) pochwalił zawodowy cukiernik Jeśli  jesteście ciekawi pączków z mięsem to zapraszam TU Artykuł Faworki – najlepszy przepis pochodzi

Figa S-makiem
Faworki – najlepszy przepis 115

Tłusty czwartek to dla mnie przede wszystkim faworki. Pączki też lubię. Najbardziej te z lukrem i koniecznie skórką pomarańczową. Jednak faworki to mój faworyt i staram się je robić przynajmniej raz na dwa lata, a jak się uda to częściej Chcę się z Wami podzielić naszym rodzinnym przepisem na faworki. Zaznaczę, że to najlepszy przepis  Według niego faworki robiły(...)drewnianych pałeczek. Wyciągnięte z patelni faworki układam na paterze lub talerzu, a jeśli jest taka potrzeba to można je wcześniej położyć na chwilę na ręczniku papierowym. Warstwy faworków posypuję cukrem pudrem. Moje faworki (chyba nawet pierwsze, smażone z koleżanką Agatką) pochwalił zawodowy cukiernik Jeśli  jesteście ciekawi pączków z mięsem to zapraszam TU Artykuł Faworki – najlepszy przepis pochodzi

Figa S-makiem
42. Wytrawny biało-zielony limon: czyli limonkowy sernik z dodatkiem zielonej herbaty z echinaceą! 224

śmietanki 30% (250ml)   2 łyżki cukru pudru ¼ szklanki zimnej wody + 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka skórki otartej z limonki odrobina cukru z prawdziwa wanilią (opcjonalnie) Galaretka limonkowa z nutką cytryny: sok z 4 limonek  sok z 1 cytryny  ok.50ml ostudzonej, zaparzonej z 1 torebki herbaty Teekanne 5 łyżek cukru – u mnie trzcinowy 2,5 łyżeczki żelatyny(...)lodówki w celu zestalenia jej. Podczas gdy warstwa śmietankowa studzi się przygotowujemy galaretkę:  do garnuszka wlewamy wyciśnięte cytrusowe soki,  wsypujemy cukier oraz ostudzony herbaciany napar i gotujemy na małym ogniu aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy aż całkowicie się rozpuści. Kolejno przelewamy np. do miski i zostawiamy do takiego stopnia zestalenia

Symfonia Smaków

Proponowane wyszukiwania