niego kulę, zawinąć w folię i schować do lodówki. Składniki: pęczek zielonych szparagów, pół opakowania świeżego szpinaku, 3 garści ugotowanego zielonego groszku, 1 spora cukinia, 1 ząbek czosnku, 3 łyżki ricotty, 1 jajko, 3 łyżki śmietany 18%, oregano, sól, pieprz ew . łosoś, kurczak, indyk, dojrzewająca szynka, parmezan, mozzarella, chilli Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni. Rozwałkowanym ciastem wykładamy formę(...)temperaturę do 170 stopni. Szparagi należy umyć i odłamać łykowate końcówki, jeżeli zależy nam na miękkich szparagach w tarcie polecam podgotować je dosłownie z minutkę, ja ten krok pominęłam. Szpinak należy umyć, cukinię obieraczką do warzyw pociąć wzdłuż na wstążeczki. Do miseczki wbić jajko, dodać śmietanę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sól, pieprz i oregano - całość należy dobrze wymieszać
Plate of Joyzrobić rezerwację. W menu znajdziemy różnego rodzaju pierożki na parze: indyk i zioła himalajskie jarmuż i tempeh szpinak i ser dynia i orzechy krewetka i pędy bambusa wołowina i szalotka kaczka i pomarańcza wieprzowina i grzyby shitake łosoś i suszone pomidory owoce morza i kawior Bardzo fajnym pomysłem jest mix pierożków pół/pół, można wtedy zamówić
Kulinarne przygody Gatityryżową i kalarepą 43. Tymiankowe placki cukiniowe 44. Żytnie placuszki z jabłkami 45. Placki z mango 46. Chipsy ze szpinaku 47. Sorbet z winogron 48. Przekąska z białej rzodkwi z farszem z groszku 49. Placki z kaszy jaglanej z łososiem i jogurtem 50. Chrupki z ciecierzycy 51. Pasta z pieczonej papryki i masła orzechowego 52. Jaglane a’la Raffaello
Be Fit Be StrongTRADYCYJNE KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA KARKÓWKA ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIELONE Z PIECZARKAMI ŻEBERKA W SOSIE SŁODKO- KWAŚNYM NADZIEWANY KALAFIOR SZPINAK Z KURCZAKIEM BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY FASZEROWANY FILET Z INDYKA TRADYCYJNE FLACZKI
W kuchennym oknie EwyKAPUSTY I OLIWEK CHIPSY Z JARMUŻU TOFU MARYNOWANE TATAR Z SUROWEGO ŁOSOSIA PIECZARKI NADZIEWANE KASZĄ QUINOA TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA WEGETARIAŃSKIE JAJKA PO SZKOCKU KRUCHE BABECZKI Z GRZYBAMI OGÓRKI Z PASTĄ ORZECHOWĄ PIKANTNA PASTA Z CZERWONEJ FASOLI MUSZLE ZAPIEKANE ZE SZPINAKIEM BURGERY Z CZARNEJ SOCZEWICY GUACAMOLE MIĘTOLADA LIKIER A'LA MALIBU MOJITO MELONOWE TRUSKAWKOWY DRINK BEZALKOHOLOWY Pozdrawiam
W kuchni Karmel-itkiSzparagi - zawsze przebiją u mnie wszystkie propozycje, uwielbiam kiedy jest na nie sezon. Tata zamówił te ze szpinakiem, więc wymieniliśmy się jednym pierożkiem. Przemysław poprosił o gnocchi z szynką tyrolską. Mama tagliatelle z prawdziwkami. Dziadkowie zdecydowali się na łososia z grilla z warzywami. Wszystkie dania były pięknie podane i bardzo smaczne. Były nad nimi ochy i achy
Trufelkowocytryny. Dodatkowo urozmaicam całość odrobiną rukoli, świeżego szpinaku, bazylii lub innego zielonego dodatku. Jest to przepyszne śniadanie, które musicie koniecznie spróbować, jeśli nie mieliście jeszcze okazji rozkoszować się tymi smakami :) Sos holenderski możecie wykorzystać również do wielu innych dań, wspaniale komponuje się on z gotowanymi warzywami (np. szparagami), z rybami, (np. łososiem) czy różnego rodzaju grzankami. Ja jestem
Słodko-Słony Świat IlonyPesto, moja miłość... Lubię je nie zawsze z bazylią, ale z kolendrą, ze szpinakiem, rukolą, roszponką i pietruszką! Lubię nie tylko z orzeszkami pinii, ale z migdałami, orzeszkami ziemnymi, orzechami laskowymi, włoskimi lub ziarnami słonecznika ! Lubię nie koniecznie z oliwą, a z dobrym olejem rzepakowym, olejem z pestek dyni lub arachidowym ! Ale ZAWSZE lubię do makaronu :) Pesto: 1 pęczek świeżej(...)natki pietruszki kilka listków bazylii 8-10 migdałów lub łyżka płatków migdałowych 3-4 ząbki czosnku 5 łyżek oleju z pestek dyni/oleju rzepakowego/oliwy szczypta soli Dodatkowo: ulubiony makaron łosoś wędzony sok z cytryny Wykonanie: Makaron ugotować al dente wg zaleceń z opakowania. Natkę pietruszki ( same listki bez łodyg ), listki bazylii, migdały, ząbki czosnku i olej/oliwę zmiksować pulsacyjnie
kolorowotorcikowozrobić. Kusiła mnie ogromnie ta na krakersach, ale po piętach deptała jej rolada szpinakowa z serkiem i łososiem. Pomyślałam, że może by to jakoś połączył i zrobił coś zupełnie innego? Tak właśnie powstała sałatka tortowa, na biszkoptowym, wytrawnym spodzie ze szpinaku. Choć teraz żałuję, że nie zrobiłam jej z 4 jajek i nie podzieliłam na pół, bo torcik
Kuchnia w czekoladzieNie, nie tym razem nie zabieraliśmy obiadu do pracy. Zaraz po niej Madzia postanowiła przygotować pyszny i bardzo szybki obiad. Na nasze stoły trafił makaron z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!uzyskałam to pyszna i wiosenna pasta. Pamiętajcie tylko, żeby szpinak przed zblendowaniem dokładnie odparować i odcisnąć, w przeciwnym razie masa do faszerowania będzie zbyt płynna. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na faszerowane jajka: Jajka faszerowane pastą z makreli Faszerowane jajka z pieczarkami Różowe jajka faszerowane Jajka faszerowane z łososiem Jajka faszerowane z szynką Jajka z anchois i kaparkami Marynowane(...)pomidorami Jajka w żółtym sosie chrzanowym Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane pastą łososiową Jajka faszerowane pastą szpinakową Czas przygotowania: 30 minut + czas oczekiwania Składniki : 1/2 opakowania mrożonego szpinaku Poltino 1 ząbek czosnku 6 jaj ugotowanych na twardo 1 łyżka majonezu 3-4 łyżki serka śmietankowego do smarowania kanapek sól pieprz Wykonanie: Szpinak wrzucamy na suchą patelnię i bardzo
Kulinarne przygody Gatitynadesłanych przepisów: Rolada jarmużowa z tuńczykiem Hot dog domowym sposobem Ptysie z pastą z groszku Minikanapki - ponadczasowe przękąski Zakrętasy z indykiem, serem i papryką Kanapki Na Imprezę z Łososiem Papad Paluszki Grissini z Szynką Szwarcwaldzką i Rukolą Bułeczki gąsieniczki z parówkami czyli hot dogi inaczej Koreczki imprezowe Kanapeczki imprezowe na krakersach Chrupiący kurczak Trójkąciki z mięsa w waflu Imprezowe przekąski(...)menu - 8 smacznych przekąsek na imprezę Odczarowany szpinak w ciepłej przekąsce Sakiewki z omleta z warzywami - Sylwestrowe menu bez mąki Karnawałowe menu - wegański tatar na bagietce Roladki z tortilli Chrupiąca przekąska sylwestrowa ze śledzikiem Potrawy na Sylwestra Serowe kuleczki bankietowe Rolada szpinakowa Mini bułeczki z kapustą i pieczarkami Fit przekąska z łososiem 32 przepisów zebranych w akcji Przekąski sylwestrowe
Weekendy w domu i ogrodzieJajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami to bardzo prosta i szybka przystawka. Przygotowanie jej trwa dosłownie chwilę, świetnie sprawdzi się jako alternatywa do „zwykłych”
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szpinakiem. Lubię lepić wszelkie pierogi. Ja postanowiłam zrobić ciasto z semoliny, jajek i odrobiny soli. Ciasto na ravioli można przygotować wg przepisu na pierogi z tego przepisu: Jak zrobić idealne ciasto na pierogi? Ciasto przygotowałam podobnie jak na cannelloni z farszem ricotta z kalafiorem i radichio. Farsz do ravioli przygotowałam ze świeżej domowej ricotty (wg tego przepisu), wędzonego łososia
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię