roli głównej. Można podać ją na branch lub kolację. Będzie daniem wegetariańskim, jednak mięsożercy mogą pod jajem przemycić pokrojoną w paseczki szynkę, kurczaka z rożna czy plasterki łososia wędzonego lub innej rybki. Możecie wykorzystać do niej makaron pozostały z dnia poprzedniego lub ugotować go w czasie przygotowania sosu i dodatków. Do przekąski możecie użyć różnego typu makaronu, który(...)chwili, ale mam nadzieję, że moje pomysły przypadną Wam do gustu. Jeśli nie macie lub nie przepadacie za jarmużem (choć to bardzo zdrowe warzywko), to możecie użyć szpinaki (zblanszowanego) lub listków rukoli lub roszponki. Będzie równie ładne, smaczne i zdrowe danie! Smacznego i na zdrowie ! Mam nadzieję że i Wy polubicie Lubellę w takim wydaniu. Przekąskę przygotowałam
Gotuj Sam!Sezon na szparagi jeszcze trwa i właśnie dlatego powinniśmy z niego korzystać póki możemy. Dziś pokażę Wam może nie dosłownie przepis, a raczej podpowiedź jak możecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wersji wegetariańskiej można zamienić na pokruszony ser feta 60 g kukurydzy ugotowanej lub konserwowej, odcedzonej z zalewy łagodna oliwa do smażenia na sałatkę: 2 garści dowolnej sałaty, np. karbowanej, szpinaku czy rukoli, 125 g pomidorków koktajlowych, łyżeczka oliwy, łyżeczka octu balsamicznego, sól i pieprz Przygotowanie: W misce umieść przesianą mąkę, wodę, jajko, sól i szczyptę pieprzu. Wymieszaj trzepaczką do połączenia(...)kukurydzę konserwową. Rada: W tej sałatce wykorzystujemy upieczoną czerwoną paprykę, która została z wtorku. Pamiętaj, że gotujemy 200 g ryżu, ale połowę odkładamy na następny dzień do kotletów z łososiem. Czwartek - Kotlety ryżowe z łososiem oraz cukinia z soczewicą i pomidorkami Oto kolejny przepis z książki "Lunchbox na każdy dzień". Kotleciki z łososiem to świetny sposób na wykorzystanie nadwyżki ugotowanego
Chilli Czosnek i Oliwawarzywa i owoce, które są źródłem witamin, składników mineralnych, enzymów trawiennych i przeciwutleniaczy niezbędnych dla zdrowia układu odpornościowego egzogenne kwasy tłuszczowe, występujące w roślinach strączkowych, orzechach, nasionach, tłustych rybach (łosoś, makrela, sardynki, tuńczyk), które są niezbędne do wzrostu i funkcjonowania naszych komórek spożycie płynów, należy wypijać do 8 szklanek wody, soku lub herbat ziołowych spożywanie ziół o działaniu antybiotycznym, m.in(...)szkl. truskawek ANANASOWO - JAGODOWY: 1 szkl. jeżyn, 1/2 szkl. jagód, 1/2 szkl. malin, 1 garść natki pietruszki, 1 szkl. nananasa ZIELONY: 1 szkl. zielonej pietruszki, 1 szkl. świeżych liści szpinaku, 1 szkl. jarmużu (ew. rukwii wodnej), 1 jabłko POMARAŃCZOWY (sok świetny zaraz po przebudzeniu) (koniecznie należy dodać do niego łyżeczkę dobrego oleju tłoczonego na zimno, ze względu na witaminy rozpuszczalne
Naturalna Kuchnia