łopatka duszona - 1112 przepisów (strona:31/75)

Rojoes. Wieprzowina po portugalsku. 206

krążyć nam wokół garnka. ;) Ziemniaki są koniecznym dopełnieniem dania. Ja moje zwyczajnie ugotowałem, ale dobrze jest odlać nieco winnego sosu i poddusić je w nim dodatkowo. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej (możliwie najtłustszej) 300 ml białego wytrawnego wina 1 łyżeczka kuminu 2 duże ząbki czosnku 2 listki laurowe 1 łyżeczka pasty paprykowej 1 łyżeczka soli (najlepiej morskiej) oliwa do smażenia(...)dokładnie w dużej misce i wstawić do lodówki na noc (10 - 12 godzin). Wyjąć z marynaty kawałki czosnku (część może zostać) i przenieść do rondla lub patelni z pokrywką. Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 45 - 60 minut. Zdjąć pokrywkę i gotować dalej aż do momentu gry niemal cały płyn wyparuje. W tym momencie dodać oliwę i zwiększyć ogień

zadanie-gotowanie
Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty 188

drugi dzień wykrawamy boki z formy, na wszelki wypadek, żeby nic się nie odłamało , a formę obracamy nad deską i wyklepujemy pasztet ze środka. Jest naprawdę idealny – podsmażenie i duszenie mięsa zachowuje całą jego soczystość . Używamy też płynu-galaretki i tłuszczu pozostałego z gotowania – to sam skondensowany smak . Pasztet jest miękki ale zwarty, lekki , da się kroić w plastry(...)być właśnie ten. Spróbujcie! I DZIEŃ – smażenie i gotowanie 500g szynki wieprzowej albo mięsa z królika 500g pręgi wołowej lub antrykotu albo szynki z dzika 500g karkówki wieprzowej 500g łopatki wieprzowej 500g surowego boczku 200g słoniny surowej 2 cebule /250-300g 2 marchewki /150g 1 pietruszka /150g ½ średniego selera /200g 6 ziaren ziela angielskiego 6-8 kulek jałowca 4-5 liści

Karo in the Kitchen
Chili con carne 156

okna są nieszczelne :P Chili con carne jest daniem z wołowiny, ja jednak dałam mieszankę wołowiny i łopatki wieprzowej Składniki: 500 gramów mielonej wołowiny (u mnie mieszanka wołowiny z łopatką wieprzową) 50 gramów masła 2 duże cebule 2 zmiażdżone ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonej papryczki chili (u mnie sól morska z papryczką chili) 2 łyżeczki kminku 60 gramów koncentratu pomidorowego(...)puszka czerwonej fasoli 30 ml wywaru z wołowiny pieprz natka pietruszki do dekoracji - opcjonalnie Roztopić w garnku masło i zeszklić delikatnie czosnek i cebulę Przełożyć do garnka wołowinę i dusić pod przykryciem przez 10 minut Następnie dodać chili, kminek, koncentrat pomidorowy i całość dokładnie wymieszać Dodać fasolę, bulion i doprawić solą oraz pieprzem Nastawić piekarnik na 180 stopni Przełożyć potrawę

Szczęśliwa kuchnia
Łopatka z rodzynkami i morelami 202

kminku 1/2 łyżeczki ziaren kolendry 1 łyżka oleju rzepakowego 1 szklanka ryżu 2 szklanki gorącej wody sól pieprz Płuczemy ryż i zalewamy 2 szklankami gorącej wody, solimy i gotujemy. Łopatkę kroimy w 1 cm kostkę przyprawiamy solą, pieprzem i cynamonem. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek siekamy. W garnku (dobrze mieć garnek który będzie można wstawić do ciepłego piekarnika) rozgrzewamy(...)średnim ogniu. Morele kroimy na pół i wraz z rodzynkami wrzucamy do garnka. Dodajemy gorącej wody, tyle aby zakryła mięso. Dusimy 30-40 minut, aż mięso będzie miękkie. Mięso razem z sosem przekładamy do miski. Na dnie garnka po duszonym mięsie (nie myjemy go) układamy warstwę ryżu, na to warstwę mięsa, następnie znów warstwę ryżu i mięsa. Odstawiamy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Wieprzowina w sosie kurkowym 153

lasach jest mnóstwo kurek więc można je wykorzystać w swoich daniach. U mnie pierwsze kurki wylądowały tradycyjnie w jajecznicy a kolejne w sosie. ok 1 kg szynki lub łopatki wieprzowej sól  pieprz czarny świeżo mielony 1 listek laurowy kilka kulek ziela angielskiego 1/2 łyżeczki ziaren kolorowego pieprzu 2 łyżki oleju rzepakowego 300 g kurek 2 łyżki masła 1 cebula(...)oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem z obu stron. Na patelni rozgrzać olej,obsmażyć mięso na rumiano i podlać 3- 4 łyżkami gorącej wody Patelnię nakryć pokrywką i dusić chwilę by wytworzył się lekki sosik. Na osobnej patelni roztopić masło,dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i chwilę podsmażyć. Do cebuli dodać oczyszczone kurki,smażyć do lekkiego przyrumienienia. Podsmażone grzyby

Kolorowa kuchnia Elki
SPAGHETTI Z MIELONYM I SOSEM POMIDOROWYM 136

prześladuje Nas myśl coby tu zjeść na obiad. Coby tu przygotować.Dziś proponuję takie oto szybkie danie. Przygotowanie zajmuje chwilę, a smakuje wybornie Składniki: 400 g mięsa mielonego z łopatki garść makaronu spaghetti 2 marchewki 1 puszka pomidorów bez skórki 1 mała cebula 3 ząbki czosnku sól,pieprz świeże oregano świeża bazylia oliwa do smażenia Wykonanie: Na oliwę wrzucamy ząbki(...)drobno siekamy, gotowe warzywa wrzucamy na patelnię, chwilę przesmażamy. Dokładamy mięso i przesmażamy jeszcze ok 10 minut, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pomdory z puszki- dusimy ok 10 minut, aż pomidory się rozpadną.Dodajemy posiekane oregano i bazylię,mieszamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na talerze wykładamy porcję makaronu, na to wykładamy sos. Jeśli lubimy możemy

Z Majeczką w kuchni
Bigos z młodej kapusty 123

parówkami. Dzisiaj proponuję z mięsem i smażonymi pieczarkami, który z kolei preferuje moja Mama. Zapraszam po przepis. Składniki : 2 główki młodej kapusty ( 1,3 kg obie ) 500 g łopatki b/k 1 pęczek szczypiorku 2 pomidory 250 g świeżych pieczarek sól pieprz i majeranek do smaku 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2 łyżki masła Sposób przygotowania: Mięso umyć, wrzucić(...)kostkę. Kapustę umyć, zszatkować nożem i wrzucić do wywaru po gotowaniu mięsa, dorzucić pokrojone mięso i pokrojone, podsmażone na maśle pieczarki. Dodać sól, pieprz, majeranek i liść laurowy. Dusić około 30 minut, dodać obrane ze skórki pokrojone pomidory, szczypior i wyciśnięty przez praskę czosnek. Podgrzewać jeszcze około 3-5 minut.Podawać gorący zaraz po przygotowaniu...Smacznego

Gosia gotuje
Chili con carne 163

okna są nieszczelne :P Chili con carne jest daniem z wołowiny, ja jednak dałam mieszankę wołowiny i łopatki wieprzowej Składniki: 500 gramów mielonej wołowiny (u mnie mieszanka wołowiny z łopatką wieprzową) 50 gramów masła 2 duże cebule 2 zmiażdżone ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonej papryczki chili (u mnie sól morska z papryczką chili) 2 łyżeczki kminku 60 gramów koncentratu pomidorowego(...)puszka czerwonej fasoli 30 ml wywaru z wołowiny pieprz natka pietruszki do dekoracji - opcjonalnie Roztopić w garnku masło i zeszklić delikatnie czosnek i cebulę Przełożyć do garnka wołowinę i dusić pod przykryciem przez 10 minut Następnie dodać chili, kminek, koncentrat pomidorowy i całość dokładnie wymieszać Dodać fasolę, bulion i doprawić solą oraz pieprzem Nastawić piekarnik na 180 stopni Przełożyć potrawę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Potrawka meksykańska 170

składniki* 70 dag łopatki wieprzowej* 1 puszka czerwonej fasoli* 1 puszka kukurydzy* 3 czerwone papryki (mogą być w różnych kolorach)* 1 puszka pomidorów krojonych* 1 papryczka ostra np. pepperoni* 1 średnia cebulka* 1 kostka bulionowa mięsna* przyprawy (sól, pieprz cayenne, papryka słodka)Sposób wykonaniaMięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor.Przełożyć do garnka.Cebulkę drobno pokroić(...)podsmażyć na tym samym oleju,przełożyć do garnka, podlać 1 szklanką wody, dodać kostkę bulionową i dusić ok. 30 min.W tym czasie papryki oczyścić z nasion i pokroić w paseczki, a pepperoni w drobniutkie paseczki.Dodać do mięsa, dolać jeszcze ok 1 i 1/2 szklanki wody, doprowadzić do wrzenia.Dodać pomidory odsączone z zalewy i dusić dalej ok 15 min.Doda

Mix smaku
Pasztet pieczony 144

łopatki wieprzowej0,6 kg wątróbki drobiowej0,5 kg surowego boczku0,5 kg mięsa drobiowego np. udek2 spore marchewki2 pietruszkimały kawałek selera4 listki laurowe8 ziarenek ziela angielskiego2 czerstwe bułki kajzerki5 jajek1/2 łyżeczki mielonego imbiru1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowejsól, pieprzJedną z najbardziej tradycyjnych potraw wielkanocnych jest dla mnie pasztet pieczony, który w świąteczny poranek można sobie zaserwować razem(...)ćwikłą i świeżutkim chlebem. Mmmm.... pychota :)Każdy gatunek mięsa umyć, a następnie posolić (oprócz wątróbki). Następnie obsmażyć i dusić wszystko razem w garnku z dodatkiem liści laurowych, ziaren ziela angielskiego, marchewki, pietruszki i selera. W międzyczasie usmażyć wątróbkę (bez jakichkolwiek dodatków).Kiedy wszystkie gatunki mięsa będą już miękkie, należy wyjąć mięso i jarzyny z sosu. Wystudzić

Świat Domowej Kuchni
Zupa gulaszowa 210

naprawdę pożywne danie. Świetnie sprawdzi się na chłodniejsze dni, gdy potrzebujemy więcej kalorii. Choć jej przygotowanie jest dość pracochłonne, to zdecydowanie warto poświęcić na nią więcej czasu. 80 dag łopatki wieprzowej 1 marchewka 1 pietruszka 5 ziemniaków 4 cebule 1 papryka 15 dag fasolki szparagowej 3 łyżki koncentratu pomidorowego pęczek natki pietruszki 2 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej(...)oleju. Gdy mięso będzie równomiernie zarumienione dorzucamy pokrojone w piórka cebule i smażymy razem na małym ogniu przez 15 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę i pietruszkę i dusimy razem przez 4 minuty. Warzywa i mięso zalewamy 2,5 litrami gorącej wody i dodajemy 3 łyżki koncentratu pomidorowego oraz sól. Gdy woda się zagotuje dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki

Dieta bez mleka
Delikatny gulasz wieprzowy 148

nieco odbiega od tradycyjnego przygotowania tej potrawy, ale mięso wychodzi miękkie i soczyste. Idealny jako dodatek do ziemniaków lub klusek śląskich Składniki -800 g mięsa wieprzowego (najlepiej szybki lub łopatki) -2 cebule -średnia marchewka -3-4 ziarenka ziela angielskiego -2 liście laurowe -łyżeczka słodkiej papryki -łyżeczka ostrej papryki -olej -sól i pierz -3 łyżki mąki pszennej Przygotowanie Mięso umyć, osuszyć(...)wody. Wrzucić ziele angielskie i listek laurowy. Dodać obsmażone mięso. Cebulę obrać i posiekać. Zeszklić na tym samym oleju, na którym smażone było mięso. Dodać do gotującej się wieprzowiny. Dusić na małym ogniu ok. 45 minut. Po tym czasie dodać obraną i startą marchewkę. Doprawić papryczkami, solą i pieprzem. Gotować ok. 10 minut. Mąkę zasmażyć na suchej patelni. Wymieszać

Zielona Kuchnia
Hamburger z szarpaną wieprzowiną 205

mięsa wieprzowego, np, łopatki 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 czerwone cebule 1/2 ostrej papryki 2 ząbki czosnku sól, pieprz cukier papryka słodka i ostra  olej Łopatkę umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami i polać odrobiną oleju. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie przyprawione mocno mięso przesmażyć w szybkowarze. W międzyczasie cebulę obrać, przekroić na pół i pociąć(...)obrany czosnek i pokrojoną papryczkę chili. Dolać 1 szklankę wody. Wszystko przyprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru. Pokrywę od szybkowaru zamknąć. Wybrać 2 poziom ciśnienia (czyli mięso musi się dusić w wysokim ciśnieniu) i czekać, aż wskaźnik ciśnienia wyskoczy do góry, a z zaworu ciśnieniowego zacznie wydobywać się para. Gaz zmniejszyć. Czas zaczynamy liczyć od momentu, gdy z zaworu ciśnieniowego

Ugotować
Gulasz po gruzińsku z kaszą gryczaną 133

pracy:) Wróciłam do domu i ugotowałam modyfikując troszkę przepis poprzez dodanie pieczarek i świeżych ziół. Modyfikacja może niewielka, ale wyczuwalna w smaku - jak dla mnie :)  Składniki: 1/2 kilo łopatki wieprzowej 1 duża marchewka 1 pietruszka 35 dag pieczarek 1 czerwona papryka sól pieprz łyżeczka świeżo posiekanej bazylii łyżeczka posiekanej natki pietruszki 1 torebka kaszy gryczanej 1 kostka rosołowa Mięso(...)tarce o dużych oczkach. Pieczarki obrać, umyć, pokroić  w plasterki. Paprykę umyć, pokroić w cienkie półsłupki. Wszystkie składniki przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać kostkę rosołową i dusić na małym ogniu przez godzinę. Pod koniec gotowania wsypać posiekane zioła Ugotować kaszę gryczaną w lekko osolonej wodzie i przełożyć do gulaszu. Całość wymieszać. Można zagęścić odrobiną mąki. Podawać

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zrazy wieprzowe z sosną 91

kotlety wieprzowe z szynki lub łopatki, 20 g pędów sosny obranych z igieł, 2 owoce jałowca, 5 ziaren pieprzu, 2 owoce ziela angielskiego, 1 listek laurowy, sól, 50 ml miodu pitnego trójniaka, mąka do oprószenia mięsa, 3 łyżki tłuszczu do smażenia (u mnie gęsi), 2 łyżki zimnego masła, Kotlety zbić tłuczkiem, oprószyć mąką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano(...)stron. Zdjąć mięso z patelni, zlać tłuszcz. Mięso ułożyć na patelni, dodać przyprawy i pędy sosny, wlać 300 ml wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia wlać miód. Dusić jeszcze z 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowe mięso wyłożyć na talerz, do sosu dodać masło. Mieszać, gdy się roztopi, zdjąć sos z ognia. zastawa

królestwo garów
gulasz pomorski 96

smaczny, kolorowy gulasz . . .  . składniki: 60 dag łopatki wieprzowej 15 dag kiełbasy np. śląskiej 15 dag ugotowanej fasolki szparagowej 3 kiszone średnie ogórki łyżeczka musztardy sól, pieprz,papryka ostra, listek laurowy, ziele angielskie,wegeta sposób wykonania: Mięso pokroiłam w paseczki, podsmażyłam ( aż wyparowała woda a mięso lekko się przypaliło ). Podlałam wodą , dodałam 3 listki laurowe, 4 ziela angielskie sól(...)odrobinę wegety. Kiełbasę pokroiłam w plasterki, podsmażyłam. Cebulę obrałam, pokroiłam w piórka, podsmażyłam. Gdy już mięso było prawie miękkie dodałam podsmażoną cebulę i kiełbasę dusiłam jeszcze około 5 minut. Następnie dodałam pokrojonego ogórka, jeszcze przez chwilę gotowałam. Sos doprawiłam pieprzem, solą, ostrą papryką, musztardą, zagęściłam zawiesiną z mąki i wody. Na koniec dodałam fasolkę szparagową, pokrojoną na mniejsze kawałki, zagotowałam

Darcia w kuchni
Pulpety w sosie pomidorowym 144

makaronem, z ziemniakami. Dobre z chrupiącą bagietką i w towarzystwie sałaty. Dobre dla dużych i dla małych. Zwyczajnie, po prostu - DOBRE ! Składniki: 350 g mięsa  wieprzowego ( np. z łopatki ) 1 jajko 1 nieduża cebula 2 łyżki kaszy manny 500 ml passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku sól, pieprz oregano suszone olej rzepakowy do smażenia Wykonanie: Mięso i cebulę zmielić(...)masy mięsnej formować pulpety. Na głębokiej patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju. Smażyć pulpety z każdej strony na rumiano. Do zarumienionych pulpetów wlać passatę pomidorową. Przykryć patelnię pokrywką i dusić około 15 minut. W międzyczasie dodać pokrojone ząbki czosnku. Na koniec doprawić sos pomidorowy solą, pieprzem i oregano. Smacznego

kolorowotorcikowo
Spaghetti po mojemu 194

okres jesienno - zimowy, bo dostarcza mnóstwo energii. Potrzebne nam: - pół paczki makaronu spaghetti - słoik (520 g) sosu bolognese - 2 łyżki przecieru pomidorowego - 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki - 1,5 dużej cebuli - 3 duże ząbki czosnku - sól, pieprz - papryka słodka i ostra - zioła prowansalskie - czosnek w pudrze - 2 łyżki oleju rzepakowego - tarty ser żółty Przygotowanie:  Makaron gotujemy zgodnie(...)dodajemy mięso. Smażymy doki nie zmieni koloru (ok. 5-7 minut). Doprawiamy solą i pieprzem, papryką i czosnkiem w pudrze. Dodajemy sos i przecier, dokładnie mieszamy do połączenia składników. Dusimy przez parę minut, dopóki sos się nie zagotuje. Doprawiamy sporą ilością ziół prowansalskich. Podajemy z makaronem, posypane sporą ilością żółtego sera

W poszukiwaniu inspiracji
Klopsiki duszone w kapuście 170

teraz młode warzywa, które bardzo szybko się przygotowują :) Smaczna i syta potrawa, którą możemy zajadać z ziemniakami, kluseczkami lub najprościej z bagietką. Składniki: 700g mięsa mielonego u mnie z łopatki ale może też być mięso drobiowe Pół główki białej kapusty 2-3 duże pomidory, najlepiej malinowe 3 spore marchewki 1 jajko Bułka tarta Pęczek koperku Przyprawy- jakie lubimy Przygotowanie: Przyprawiamy(...)Uformować klopsiki i obsmażyć krótko na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodać resztę startej marchewki po chwili  pomidory bez skórki pokrojone w kostkę. Gdy się podduszą dodać poszatkowaną kapustę dalej dusić ewentualnie lekko podlać gorącą wodą lub bulionem. Na koniec kiedy kapusta będzie miękka doprawić całość do smaku dodać pęczek posiekanego koperku

W garach u Gosi
Lasagne cukiniowa z sosem bolońskim i szpinakiem 184

lubię tworzyć takie dania jak dzisiaj. Polecam szczególnie osobom na diecie keto/LCHF. LASAGNE CUKINIOWA Z SOSEM BOLOŃSKIM I SZINAKIEM Składniki: - 400g mięsa wieprzowego (np. łopatka) - 400g mięsa wołowego (np. łopatka) - 2 duże cebule - 2 marchewki - 3 łodygi selera naciowego - 3 cukinie - 4 ząbki czosnku - 690g przecieru pomidorowego - 1 opakowanie szpinaku - 1 opakowanie (250g) ricotty - 3 opakowania (375g) mozzarelli(...)drobną kostkę, marchewkę i seler zetrzeć na tarce.  Przygotowanie sosu bolońskiego: 2/3 cebuli zeszklić na oliwie z oliwek. Dodać marchewkę i seler, doprawić solą i pieprzem i dusić na patelni przez kilka minut. Następnie dodać przecisnięte przez praskę (lub posiekane) 2 ząbki czosnku, drobno posiekaną papryczkę chili oraz zmielone mięso. Doprawić solą i pieprzem, dodać również słodką paprykę. Smażyć

Zgrabne Gotowanie
Gulasz wieprzowy (z łopatki) z kurkami 167

kurkami był więc pozycją obowiązkową, choć ich zdecydowaną większość zamroziłam by cieszyły nas jeszcze przez długie miesiące. Gulasz jest bardzo aromatyczny, czuć w nim kurki i koperek.  700g łopatki wieprzowej 300g kurek marchewki 2 cebule 1 pęczek koperku 2 ząbki czosnku 100 ml śmietany 18% sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Mięso kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem, papryką(...)duże możemy pokroić je na mniejsze kawałki. 2. Na mocno rozgrzanym oleju, na dużym gazie obsmażamy mięso do mocnego zarumienienia. Dodajemy marchew, cebulę i czosnek. Podlewamy 2/3 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem przez godzinę. 3. Po upływie godziny dodajemy kurki i koperek. Uzupełniamy wodę tak by przykrywała grzyby, czyli około 1/2 szklanki. Dusimy kolejne 30 minut. 4. Do gulaszu dodajemy

Szefowa kuchni
Cukinia faszerowana mięsem mielonym z pomidorami 152

Sezon na cukinie w pełni zatem u nas w kuchni znowu ona zawitała. Tym razem cukinię faszerowaliśmy mięskiem mielonym Składniki: - 250 g mięsa mielonego z łopatki - 2 cukinie - 1 cebula - 2 łyżki masła - 2 pomidory - 1 łyżeczka miodu - 50 g sera żółtego - przyprawy: pieprz kolorowy Porcja na 2 osoby. Najpierw zaczynamy od farszu – na patelni roztapiamy masło a potem wrzucamy(...)momentu kiedy mięso będzie gotowe. W między czasie robimy sos pomidorowy – w garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę pomidory, doprawiamy solą, pieprzem, miodem i dusimy. Na koniec można lekko zmiksować używając blender. Gotowe pomidory łączymy z mięsem mielonym. Teraz czas na cukinie. Cukinie myjemy , przekrawamy na pół i wydrążamy środek. Cukinie napełniamy farszem i posypujemy serem

Kuchenne Wariacje
Gulasz buraczany 202

malinowe parę łyżek czerwonej soczewicy sól pieprz 2 liście laurowe ziele angielskie troszkę przyprawy gyros rozmaryn listonic_name = "Gulasz buraczany (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "0,5kg łopatki wieprzowej 2 cebule 3-4 nieduże marchewki 3 nieduże buraki 3 pomidorki malinowe parę łyżek czerwonej soczewicy sól pieprz 2 liście laurowe ziele angielskie troszkę przyprawy gyros rozmaryn " document.write(" "); Sposób(...)patelni na ładny złoty kolor. Ważne jest aby zrobić to na mocnym ogniu i pozwolić się odrobinę bardziej podpiec. Takie mięsko lubię najbardziej. Mięso przełożyć do głębokiej patelni do duszenia. Następnie na patelni, na której smażyliśmy mięso, w tym samym tłuszczu podsmażyć cebulkę. Tylko tak, aby się zezłociła i przypaliła ;) Cebulę dodać do mięsa i zalać wodą. Niech się dusi

CoolinarniePL