robiony z płatków róży.Ma dużo witaminy C,E,P,K i witaminy z grupy B.Bogactwo magnezu i żelaza.Syrop jest bardzo gęsty i wydajny.Można go dodawać do lodów,naleśników,pączków,herbaty oraz jako napój orzeźwiający. To informacja ze strony. Ja wykorzystałam dopiero 4 duże łyżeczki tego cuda. I tylko do herbaty. Wiadomo jaka pogoda jest teraz
Magiczne Życie MartyDzisiaj chciałabym pokazać Wam paschę jaką przygotowałam na te Święta. Wcześniej pokazywałam Wam waniliową z bakaliami , dzisiaj pora na czekoladową z nutką pomarańczy. Pascha jest wyborna, ma konsystencję dobrych lodów czekoladowych. Może latem wykonam ją znowu i lekko zamrożę? Sądzę, że to bardzo dobry pomysł! A tymczasem zapraszam Was do zapoznania się z przepisem, może akurat macie składniki
Pora coś zjeśćbitą śmietaną :-).Niedawno w naszej kuchni pojawił się nowy pomocnik czyli gofrownica, zwana również waflownicą, ponieważ wychodzą z niej dość małe gofry, bardziej przypominające wafelki jakie dodaje się do lodów. Chociaż to głównie zależy od przepisu czy będą bardziej jak gofry czy wafle :-). Waflownicę kupiłam w Lidlu w czasie włoskiego tygodnia, całkiem dobrze się sprawdza i jestem z niej
Pora coś zjeśćowocowy. Który naprawdę przynosi słońce - dziś na niebie gości już z samego rana. KOKTAJL TRUSKAWKA - ANANAS. (autorski;) 2 porcje (szklanki) 200g świeżego ananasa 200g truskawek sok pomarańczowy (lub kostki lodu) Ananasa obranego i wyszypułkowane umyte truskawki zblendowałam na musy w osobnych naczyniach. Do każdej owocowej masy wlałam po trosze soku tak, aby nabrały one płynniejszej konsystencji. Zamiast tego, można(...)pokruszyć kostki lodu. Następnie wlewałam do szklanek, na dół ananas - jest cięższy, z wierzchu truskawki. Podałam mocno schłodzony. Smacznego orzeźwienia
W kuchni Karmel-itkiniezbędne składniki i.. małe co nie co, na potem. Tym razem okazało się nim kiwi. KOKTAJL KIWI. /przepis własny;/ 4 dojrzałe kiwi szklanka mleka 1,5% kilka kostek lodu Owoce miksuję za pomocą blendera. Dolewam mleko i miksuję. Jeśli koktajl jest dla nas mało słodki, dodajemy cukru. Na dno szklanki wrzucamy lód, wlewamy koktajl. ** Według mnie, najlepiej
W kuchni Karmel-itkisiebie. Też nie obeszłoby się bez małych zmian. Czekolada idealnie pasuje do mięty. Połączenie tak znane, odkąd tylko pamiętam. Połączenie przez wielu lubiane. Nie omieszkam nigdy zjeść sobie lodów miętowych z kawałkami czekolady czy też nie oprę się czekoladkom z miętowym nadzieniem. Topowy zestaw, który zawsze się sprawdza, zawsze smakuje i zawsze poprawia nastrój. A brownies z przepis Kasi
W kuchni Karmel-itkijest idealny na upały, bardzo dobrze gasi pragnienie a dodatkowo jest pyszny :) ARBUZOWE SMOOTHIE (porcja dla 1 osoby) - 500 g arbuza - pół banana - łyżka soku z cytryny - kilka kostek lodu Z miąższu arbuza wydłubać pestki, pokroić owoce na mniejsze kawałki, włożyć do blendera. Arbuza należy dodać znaczenie więcej niż banana, który dodaje nieco słodkości. Jeśli dodacie za dużo banana(...)smak arbuza zostanie przełamany. Następnie dodać sok z cytryny i zmiksować. Do szklanki wrzucić kostki lodu i wlać przygotowany sok. Szklankę można ozdobić kawałkiem arbuza
Zgrabne Gotowanietruskawki mam już w domu przychodzi i osobiście dopilnowuje, żebym czasami nie zapomniała zrobić jego ulubionego musu. Ten mus i ja czasami wykorzystuję do ciast, jako polewa do lodów, do naleśników. Składniki na 5 słoików po 500 ml: 2 kg truskawek 0,5 kg cukru 1 torebka żelfix, dżemix lub konfiturex Wykonanie: Z truskawek usuwam szypułki, płuczę i miksuję
Blondynka Gotujesmarujemy boki i wierzch tortu. dekoracja: lekko wystudzoną masę kajmakową wylewamy na tort, boki można obłożyć płatkami migdałowymi. Całość posypujemy startą czekoladą. Tort wstawiamy na noc do lodów ki. A z każdy m dniem leżakowania w lodówce zyskuje na smaku. P ycha ! :) Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comgałązkami wrzucamy do dzbanka. Cytrynę sparzamy w gorącej wodzie, kroimy na kawałki i wrzucamy do dzbanki. Cytrynę i mięte zgniatamy (najlepiej tłuczkiem) i zalewamy wodą. Do całości wrzucamy kostki lodu bądź wkładamy do lodówki
Zainspirowana w kuchnipiec. Uwielbiam szarlotkę, zwłaszcza jeszcze ciepłą, tuż po wyjęciu z piekarnika, rozpływającą się w ustach i pachnącą wanilią i cynamonem. Dla dodatkowej rozpusty można tu jeszcze zaszaleć z gałką lodów waniliowych lub szprycą bitej śmietany. Niebo w gębie! Składniki na dużą blachę - u mnie 2 mniejsze kwadratowe: CIASTO: 600g mąki pszennej - używam tortowej 1 masło roślinne lub margaryna
Grunt to przepis!masło. Zmiksować. Owoce umyj, pozbądź się pestek. Pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż w kokilkach. Posyp kruszonką. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Podawać ciepłe (nie gorące!) z gałką lodów waniliowych. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówChoć noc sylwestrowa już za nami warto wiedzieć jak przygotować drink mojito na Zabawę karnawałowa czy inną Imprezę . Do przygotowania będzie potrzebne nam: Biały rum, Cukier, Kruszony lód, Mięta, Limonka, Woda gazowana Przygotowanie : Do szklanki dodajemy Parę cząstek limonki i porwane liście mięty. Całość delikatnie rozgniatamy łyżka by wydobyć sok wsypujemy łyżkę cukru. Wlewamy kieliszek rumu(...)dodajemy kruszony lód do 2/3 wysokości szklanki i zalewamy wodą gazowaną. PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia się w życie naszego bloga. Piszcie swoje przemyślenia, opinie lub pomysły. To pomoże nam w dążeniu do doskonałości
cookplFrużelina to idealny dodatek do lodów i innych deserów. Post Frużelina wiśniowa pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje