Rolada tiramisu to świetna wersja deseru który wszyscy znają. Biszkopty nasączone kawą i likierem rumowym z czekoladą Victoria Cymes , Ekspresowe ciasto w formie rolady jest
Kulinarne Fantazje MarioliNudzi cię poranna kawa i zastanawiasz się co jeszcze można zrobić z tym czarnym jak noc naparem? Jeśli tak, to desery z kawą będą w sam
COOKMAGAZINE150 g jogurtu naturalnego 1 miarka odżywki białkowej o dowolnym smaku; tu: waniliowa (ok. 30 g) 2 łyżki malin świeżych / mrożonych (ok. 30 g) 1
Vroblewska-fitlifeClaufourtis to pieczony, francuski deser. Właśnie ten deser przygotowujemy z czereśniami, chociaż możemy użyć innych owoców jak wiśnie, maliny, jagody czy borówki. Smakuje jak gęsty
Kulinarne Fantazje MarioliChoć w Polsce znamy zaledwie kilka rodzajów jagód, do rodziny... Artykuł JAGODA – DO MIĘS, WARZYW I DESERÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESerniczki a raczej deserki, są pyszne i sycące. Przygotowałam je ponieważ nie zawsze mam ochotę piec ciasto a serniczki na zimno sprawdzają się zawsze i o
Kulinarne Fantazje MarioliDzisiaj proponuję deser z kiwi, jogurtem greckim i czekoladą. Smaczny lekki i szybki w wykonaniu. Udekorowany bitą śmietaną i prażonymi migdałami.
Kulinarne Fantazje MarioliKaszę jaglaną tym razem podałam na deser. O smaku waniliowy z owocami i czekoladą. Bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu. Polecam.
Kulinarne Fantazje MarioliRewelacyjny krem bawarski jest w smaku i konsystencji podobny do deseru Panna Cotta. Deser jest przepyszny, kremowy, delikatny, puszysty i słodki. Podaje się go przeważnie ze
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: 5 żółtek 400 ml śmietany 30% 90 g cukru pudru 10 g cukru wanilinowego maliny świeży kokos świeża melisa Przygotowanie: Na parze wodnej ubijamy żółtka
Karczma HonoriettyChoć należy do jednych z najpopularniejszych warzyw, najczęściej dodajemy ją... Artykuł MARCHEW – NIE TYLKO DO ROSOŁU pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEBardzo orzeźwiający, Do zrobienia w parę chwil, lub jak ja tym zarem kilka dłuższych chwil. Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaWracam do przepisów z dalekiej przeszłości. Dlatego też nie zdziwcie się zdjęciom, które odbiegają od tych obecnych. Ten przepis zrobiłam w 2010r. Nabyłam wtedy truskawki, ale
Bernika - moj kulinarny pamietnikSorbet rabarbarowy Sezon na rabarbar, ciepłe dni… to oznacza, że koniecznie trzeba zrobić sorbet rabarbarowy ! Jest niesamowicie świeży i zdrowy w przeciwieństwie do sklepowych, w
Blendman