Orzeźwiająca granita na ciepłe wiosenne i letnie dni, świetnie smakuje z dodatkiem świeżych ziół. Jest dobrym pomysłem na zakończeniem posiłku i świetną propozycją na zdrowy
Plate of JoyOpisywaliśmy Wam już wspaniałe miejsca poza hotelem, ale wielokrotnie powtarzaliśmy o naszym stanie ciągłej sytości, stan ten zawdzięczamy wspaniałej kuchni hotelu Sheraton Kraków, a przede wszystkim
Plate of JoySkładniki: 2 banany, pokrojone i zmrożone minimum przez 2 godziny 1/4 szklanki mleka lub jogurtu naturalnego garść malin Zmrożone banany miksujemy na najwyższych obrotach, z
Mango PapajaSzybko i smacznie. Wystarczy wcześniej schłodzić owoce i delektować się pysznym i dietetycznym deserem . Polecam! Smoothie ananas , kiwi i banan -lekkie orzeźwienie pół świeżego ananasa
Takie tam pichceniePyszny, prosty w przygotowaniu i rewelacyjny w upalne dni, deser mrożony. Składniki: 1/2 litra śmietany 36% 3 żółtka 4 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki świeżych malin
Ciasteczkowy PotwórW 1892 francuski kucharz śpiewaczki operowej Nellie Melba na specjalne życzenie męża śpiewaczki stworzył ten przepyszny deser i od tej pory deser sygnowany jest nazwiskiem śpiewaczki
Moje Małe CzarowanieSorbet truskawkowo-pomarańczowy - idealny na gorące dni. Przepis dodaje do akcji Milion smaków truskawek . Składniki: 1/2 kg truskawek sok z połowy cytryny 100 ml soku
UgotowaćCieplej trochę się dziś zrobiło i nie mogłam się oprzeć! Pycha, pycha, pycha! :) Składniki 2 banany 3 garście owoców, u mnie: jagody i poziomki Opcjonalnie: cukier
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Potrzebujemy (na dwie solidne porcje): -500g świeżych truskawek - 1 duży banan - sok z połowy cytryny - kilka listków świeżej mięty - 500 mlkefiru naturalnego - kilka kostek lodu - łyżka otrąb dowolnego rodzaju Miksujemy... ...i zajadamy
Sajkofanka smakusię z wami podzielić moimi pomysłami oraz sztuczkami w kuchni jak i tymi, których nauczyłam się od mojej mamy oraz znalezionymi w internecie. NO TO ZACZYNAMY :) 1# Kolorowe kostki lodu Możemy wykorzystać do tego owoce, zioła, kwiaty jak również barwniki spożywcze. 2# Aby skórka z pomarańczy lub cytryny nie przyklejała się do tarki wystarczy, że wcześniej posmarujemy tarkę odrobiną oliwy
Kolejny blog o gotowaniurazem tort Kraina Lodu z okazji urodzin 4 letniej Lilki;) Mam nadzieję, że solenizantce przypadł do gustu:) Różowe biszkopty przełożone kremem śmietankowym z dużą ilością czekolady;) Składniki biszkopt: 2 jajka 100 gramów cukru 55 gramów mąki pszennej 20 gramów mąki ziemniaczanej odrobina barwnika Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę. Cały czas
Krakowskie smaki Aniteraz do rzeczy;) Przez weekend miałam przyjemność przygotować tort dla 6 letniej Julki. Solenizantka zażyczyła sobie aby były to czekoladowe biszkopty przełożone bitą śmietaną, motyw Kraina Lodu:) O to co mi wyszło;) Składniki: 1 litr śmietanki kremówki 36 % 3- 4 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Żelatynę zalać minimalną ilością zimnej wody i pozostawić
Krakowskie smaki AniMALINY Lato. Upalne wakacje. Malinowy zagajnik. Popołudniowy skwar. Babcia w słomkowym kapeluszu. Ja z malinową buzią, palcami i plamami soku na sukience. Beztrosko. Czas
KUCHARNIAKiedy Panchita przyjeżdża z Chile z wizytą, udajemy się po przyprawy do malusieńkiego sklepiku w San Francisco, w którym sprzedawcą jest mężczyzna w turbanie, o wyglądzie
KUCHARNIAJuż w sobotę Dzień Dziecka. Prezenty czekają. W sobotę poszukamy atrakcji dla dzieci na mieście, w niedzielę pójdziemy na Warsztaty Czekoladowe prowadzone przez samą Aurorę Czekoladową
bistro mama