lody - 12901 przepisów (strona:598/861)

Ziemniaki faszerowane szpinakiem i serkiem ricotta 102

usuwamy około 2 łyżek z każdego ziemniaka).  2. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy na łyżce oleju, dokładamy szpinak (nie trzeba go wcześniej rozmrażać), smażymy do momentu aż lód się roztopi. Mieszamy z serkiem ricotta, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i gałką muszkatołową. 3. Na ziemniaki nakładamy szpinakowy farsz. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut

Szefowa kuchni
Przybory barmańskie, czyli 8 niezbędnych elementów przy pracy za barem 105

stali nierdzewnej i służy do ugniatania składników bezpośrednio w szklance. Sitko barmańskie Sitko barmańskie zwykle stanowi nieodłączny element shakera bostońskiego. Dzięki niemu można z łatwością oddzielić drink od lodu lub owoców podczas przelewania zawartości z shakera do szklanek. Istnieją dwa rodzaje sitka barowego – Hawthrone, obecnie używane przez większość profesjonalistów oraz Julep, sitko starszego typu, które wyglądem przypomina durszlak. Obieraczka Skórki

ProstePesto.pl
Przygotowania surówki 101

jako wysokowartościowy napój, uzupełniający posiłki. Mogą być one mieszane z mlekiem, maślanką lub serwatką. Napoje te należy podawać ochłodzone, co najlepiej osiąga się przez dodatek do każdej szklanki kostki lodu. Ochłodzone napoje podaje się w dni upalne, a w dni chłodniejsze podaje się napoje o temperaturze, jaką napój ma po przyrządzeniu. Napojów surowych również nie należy przechowywać, ponieważ tracą swoją

Kulinarne S.O.S.
Pizza — idealny przepis na smacznie spędzony czas w plenerze 118

wymagało przeznaczenia dodatkowej przestrzeni na reklamówki z pudełkami, jednak nasze podniebienia i żołądki nam to wynagrodzą. Jeżeli mamy taką możliwość, zaopatrzmy się w pojemnik termoizolacyjny na lód. Utrzymywanie jedzenia w niskiej temperaturze (poza Pizzą, rzecz jasna!) sprawi, że uczta w upalny dzień będzie o wiele przyjemniejsza. Pizza w plenerze nową tradycją?  Wyjście w plener, by rozkoszować się piękną

Via Gusto
Espresso Tonic 132

orzeźwiający i pobudzający napój Espresso Tonic , czyli Kawa z tonikiem . Idealny w gorące, upalne, letnie dni, choć nie tylko. Aby przygotować Espresso Tonic należy do wysokiej szklanki włożyć kostki lodu, zalać schłodzonym tonikiem, poczekać, aż tonik przestanie się pienić i dodać świeżo zaparzoną kawę espresso. Bezpośrednio przed wypiciem wymieszać. Po inne przepisy na kawę zapraszam tutaj. Czytaj dalej "Espresso

Moja Delicja
Indyk duszony w soku aroniowym z jabłkami 92

u0119sne","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Porcje indyka natrze\u0107 sol\u0105, pieprzem, kurkum\u0105 i ostr\u0105 papryk\u0119. \r","Zala\u0107 sokiem z aronii. Odstawi\u0107 do lod\u00f3wki w zamkni\u0119te misce na kilka godzin.\r","Ca\u0142o\u015b\u0107 miski prze\u0142o\u017cy\u0107 do garnka.\r","Doda\u0107 obrane i pokrojone jab\u0142ka

Bardzo Gruby Smok
Chłodnik Litewski na maślance 123

mające swą wziętość nie tylko pod włościańską, ale i pod szlachecką strzechą. Potrawy te są następne: chłodnik, robiący się zwykle z drobno pokrajanych buraków i kawałków wrzuconego do zupy lodu… Chłodnik Litewski na maślance Sam Adam Mickiewicz w swoim dziele – Pan Tadeusz – wspomina Chłodniki Litewski: Księga I:… Mężczyznom dano wódkę, wtenczas wszyscy siedli I chołodziec litewski

RafalCook
Panna cotta z musem malinowym 88

Wszystkie sk\u0142adniki umie\u015bci\u0107 w garnku.\r","Gotowa\u0107 ok 10-15 minut mieszaj\u0105c.\r","Przela\u0107 do fili\u017canek lub foremek.\r","Odstawi\u0107 do lod\u00f3wki na minimum 3 godziny.\r","Po st\u0119\u017ceniu masy wyci\u0105gn\u0105\u0107 panna cotty z foremek i u\u0142o\u017cy\u0107 na talerzykach.\r","Maliny zmiksowa\u0107

Bardzo Gruby Smok
Gin Martini Espresso 131

Składniki Gin 50 ml Espresso Likier kawowy 30 ml Syrop cukrowy demerara 20 ml – przepis znajdziesz tutaj Białko z jajka 1 sztuka Ziarna kawy Przygotowanie Po pierwsze wsyp lód do szklanki i pozostaw go tam, mój drogi czytelniku, do momentu wlania Gin Espresso Martini. Po drugie resztę składników wlej do szejkera i bardzo energicznie potrząsaj nim. Na koniec wlej

RafalCook
Gofry pełnoziarniste 117

czarna porzeczka, jeżyna, śliwka, czerwona porzeczka). Produkty te znajdziecie na allegro producenta pod nazwą użytkownika zdrowoposypane Dla tych co nie wiedzą, liofilizacja to proces w którym wykorzystujemy zjawisko sublimacji lodu, czyli przejścia cząsteczek wody ze stanu stałego od razu do gazowego. Proces ten jest możliwy dzięki obniżeniu ciśnienia oraz temperatury poniżej punktu potrójnego dla wody. Co więcej, dzięki liofilizacji produkty

WegePrzepis
Soki z wyciskarki wolnoobrotowej 68

nasiona, kroimy ją na części. 2. Oddzielamy winogrona od gałązki, następnie dokładnie myjemy winogrona i jagody. 3. Wkładamy do wyciskarki gruszki, winogrona i jagody, wyciskamy. Można dodać kostki lodu. SOK BURACZANO – JABŁKOWY Burak zawiera dużo żelaza, świetnie chroni ono komórki wątroby i eliminuje toksyny z ciała. Połączenie buraka z jabłkiem oraz z cytryną to idealny przepis

Marcepanowa kuchnia
Orzeźwiająca lemoniada arbuzowa 106

orzeźwić. Moje ostatnie odkrycie - dobrze schłodzona lemoniada arbuzowa. Super patent na upalny dzień. LEMONIADA ARBUZOWA Składniki: połówka niedużego arbuza (najlepiej bezpestkowego) sok z 1 cytryny lub limonki garść kostek lodu   Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy. (Jeśli arbuz jest z pestkami warto najpierw je wydłubać) . Opcjonalnie można rozcieńczyć  wodą

Bon appetit mon amie
Nalewka z wiśni na spirytusie 103

Rzecz jasna, że im słodsze będą owoce, tym nalewka będzie lepsza. Domowa wiśniówka spożywana w odpowiednich ilościach pomaga obniżyć ciśnienie krwi i poprawia funkcjonowanie układu krążenia. Rozcieńczona wodą lub lodem świetnie sprawdzi się jako napój stymulujący i orzeźwiający. Jak zrobić nalewkę z wiśni domowej roboty oraz jak ją wykorzystać? Zapraszamy na przepis! Nalewka z wiśni Składniki: dojrzałe wiśnie

Kuchnia Na Wypasie