Ziemniaki faszerowane szpinakiem i serkiem ricotta
Ziemniaki faszerowane szpinakiem i serkiem ricotta
Ziemniaki faszerowane szpinakiem i serkiem ricotta to zdrowy, lekki a zarazem bardzo sycący obiad. Można przygotować je dzień wcześniej a kolejnego dnia odpiec w piekarniku. 3 duże ziemniaki 400g mrożonego szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 100g serka riccotta sół, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości, studzimy i obieramy ze skóry. Przekrawamy wzdłuż na pół. Za pomocą łyżki wydrążamy środki (usuwamy około 2 łyżek z każdego zie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni
Autor
szefowakuchni
Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szpinak, fit, obiad, papryka faszerowana, dania dietetyczne
Inne przepisy z Szefowa kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję