SKŁADNIKI : 2 limonki kilka cytryn truskawki czereśnie jagody/borówki świeża mięta cukier woda niegazowana lub średnio gaz. kostki lodu
Kulinarne Fantazje Mariolismakową. Herbatę miętową z pomarańczą i goździkami polecam po obiedzie, deserze lub podwieczorku. Aromatyczna i lekka, dosłodzona delikatnie miodem. Możesz podać ją na gorąco lub zimno z dodatkiem kostek lodu, jako domową ice tea. Wtedy udekoruj ją jeszcze świeżymi listkami mięty. SKŁADNIKI: spory pęczek świeżej mięty 1250 ml wrzątku 3 plastry pomarańczy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 3 goździki łyżeczka
Zasmakuj Kuchnipotrzebny przelewania napoju przez sitko. W upalne dni jakie mamy ostatnio na zewnątrz, ten napój owocowow-warzywny sprawdzi się wyśmienicie. Ja popijam go w ciągu dnia, zazwyczaj z odrobiną lodu. Spokojnie przygotować możecie większą ilość tego napoju i trzymać ją w lodówce przez 2-3 dni. Polecam Wam poniższy przepis na napój owocowo-warzywny . Napój zrobicie w 10 minut, łącznie
MeCookswyłączamy blender i rozlewamy koktajl do szklanek, koktajl truskawkowy udekorowałam migdałami, plasterkiem truskawek i miętą. Polecam koktajl truskawkowy na mleku migdałowym schłodzić przed podaniem lub wrzucić 2-3 kostki lodu. Smacznego! Enjoy! The post Koktajl truskawkowy na mleku migdałowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięząbki czosnku 1/2 łyżeczka musztardy szczypta cukru sól pieprz świeże zioła Wykonanie: Bób i fasolkę gotujemy na parze do miękkości. Od razu przelewamy zimną wodą lub wkładamy do lodu. W szklance mieszamy oliwę, sok z cytryny, musztardę, cukier, przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek i przyprawy. Bób obieramy ze skórki, fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy warzywa
Kulinarne przygody Gatityzblendować ją na gładko dodając powstały “mus” do wody. Dzięki temu smakowa woda od razu zyska morelowego smaku. Do wody morelowo-imbirowej możesz dodać kilka kostek lodu. Smacznego. Zasmakuj Kuchni
Zasmakuj Kuchnirzeźwiająca arbuzada z kuleczkami wyciętymi z arbuza. butelka wody mineralnej (następnym razem dam gazowaną) 1/2 arbuza mięta kostki lodu ( dużo) kolagen o smaku arbuza 3 miarki (opcjonalnie) Wycinać kulki z arbuza lub kostki jeśli nie masz wycinarki wytnij kostki 2 cm x 2 cm. Wrzuć kulki do dzbana zalej wodą, wlej powstały sok z arbuza oraz dodaj miętę. Można
AZgotuj!Ciasto powinno by\u0107 elastyczne i g\u0142adkie. W razie potrzeby dosypa\u0107 troch\u0119 m\u0105ki lub dola\u0107 troch\u0119 wody.\r","Wyrobione ciasto odstawi\u0107 do lod\u00f3wki na 10 minut. Po tym czasie b\u0119dzie gotowe do wa\u0142kowania.\r","Po rozwa\u0142kowaniu wycina\u0107 k\u00f3\u0142ka z ciasta za pomoc\u0105 szklanki
Bardzo Gruby Smokszpinakowe z kremem truskawkowym . Dziś natomiast mam dla Was rewelacyjną nalewkę z kwiatów czarnego bzu. Jest idealna do kawy, a także wspaniale smakuje w upalny dzień z dodatkiem lodu i plasterków cytryny. Nalewka z kwiatów czarnego bzu Czas przygotowania: 40 minut + czas oczekiwania Składniki: 50 baldachów kwiatów 700 g cukru 1000 ml wody 2 cytryny 700 ml wódki Wykonanie
Kulinarne przygody GatityJednak zdrowsza będzie ta przygotowana na wodzie niegazowanej. Rano podaję wodę ogórkową. Pijemy ją przed śniadaniem, a także w ciągu dnia dla orzeźwienia. Możesz do niej wrzucić kilka kostek lodu. Wody nie dosładzaj, nie ma takiej potrzeby. Jest orzeźwiająca i smakuje w sam raz. Smacznego
Zasmakuj Kuchnikurczak, czosnek, parmezan, suszony tymianek, sól, pieprz, suszone pomidory, natka pietruszki i pieczarki. Smoothie z pietruszki – składniki: świeża pietruszka, cytryna bez skórki, pestek i białych części, woda, kostki lodu i cukier brązowy. Risotto – składniki: ryż parboiled Melvit, warzywa gotowane na parze – marchewka, papryka, pieczarki, cukinia, sojowe kiełki. Sos wykonać z rozdrobnionej papryki oraz imbiru z dodatkiem octu owocowego, brązowego cukru
ProstePesto.plprzed zblendowaniem składników wcześniej je posolić i połączyć razem, żeby przeszły aromatami, a sól wydobyła z nich cały smak. Następnie sprawa temperatury. Oryginalnie gaspacho nie jest zupą zimną jak lód. To rodzaj chłodnika, zupy wystudzonej, ale nie bardzo zimnej. Bardzo niska temperatura niestety zabija smak pomidorów. I jeszcze jedno: do zupy warto użyć pieczywa miękkiego, raczej białego, bez dodatków ziaren
Niedzielny kucharzsoku z cytryny + 1 cytryna do ozdoby pół szklanki cukru (lub więcej do smaku) 1 litr wody (najlepiej wcześniej schłodzonej w lodówce) kilka listków mięty kilka kostek lodu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na lemoniadę: Szklankę wody wymieszać z cukrem. Przelać do garnuszka i zagotować, co jakiś czas mieszając, by cukier się rozpuścił. Następnie ostudzić i schować do lodówki do całkowitego
Olcia gotuje!