Sorbet truskawkowo-pomarańczowy

Sorbet truskawkowo-pomarańczowy

Sorbet truskawkowo-pomarańczowy

Sorbet truskawkowo-pomarańczowy - idealny na gorące dni.  Przepis dodaje do akcji Milion smaków truskawek . Składniki: 1/2 kg truskawek sok z połowy cytryny 100 ml soku pomarańczowego 1/3 szklanki cukru Owoce umyć i lekko osuszyć. Truskawki pozbawić szypułek i za pomocą blendera wszystko ze sobą zmiksować. Na sam koniec dodać cukier, sok z cytryny i sok pomarańczowy. Ponownie wszystko ze sobą zmiksować. Posmakować, jeśli masa jest zbyt słodka dodać więcej soku z cytryny. Gotową masę przelać do foremek i za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.