lody - 12901 przepisów (strona:574/861)

Frużelina jagodowa 186

rękawiczki, gdyż przetwarzanie ich jest strasznie brudzące. Ale przygotowanie jej jest bardzo proste, do tego efekt końcowy: słodki i pyszny. Frużelina jagodowa będzie super dodatkiem do deserów, ciast, lodów, bitej śmietany, pierogów, czy też naleśników. Jest idealna w smaku i konsystencji. 2 litry jagód 1 i 1/2 szklanka cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 150 ml białe wino półwytrawne Przygotowanie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tęczowy jogurtowiec z owocami 307

Winiary 1 galaretka Pink Margarita Winiary  400 g mrożonych truskawek kiwi w syropie maliny mrożone jagody mrożone Przygotowanie: Każdą galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody, dodajemy 1 kostkę lodu i studzimy. Robiłam tak po kolei z każdą galaretką po zastygnięciu każdej warstwy. Z każdej rozpuszczonej galaretki odlewamy po 4 łyżki do pojemnika na lód, tam tężeją, wykorzystamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab grillowany z pietruszką 170

termoizolacyjnego tworzywa sztucznego. A cena 185 zł dla sprzętu, który zastępuje 3 urządzenia nie jest wygórowana. Szczerze polecam. Inne sprzęty, które testowałam: obręcz do krojenia biszkoptów maszynka do lodów naleśnikarka , c.d. zestaw noży     The post Schab grillowany z pietruszką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Orzechowa szarlotka 429

kruszonkę wysypałam posiekane grubo orzechy włoskie. Piec do lekkiego zbrązowienia (piekłam ok. 1h).  5. Szarlotkę można podawać oprószoną lekko cukrem pudrem jeśli lubimy słodsze wypieki lub z kulką lodów waniliowych.   Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Drink - Zachód słońca nad Lublinem 597

widocznego przejścia pomiędzy poszczególnymi warstwami. A;e smakuje świetnie.  Składniki: 50 ml żurawinówki (u mnie Lubelska) 100 ml soku pomarańczowego 20 ml grenadiny kilka kostek lodu Wykonanie: Żurawinówkę, sok i kostki lodu wymieszać w shakerze lub łyżeczką w szklance. Następnie delikatnie wlać grenadinę. Poczekać aż syrop znajdzie się na dnie. Dla uzyskania najlepszego smaku przed wypiciem wymieszać drink

Pasja Smaku
Jogurtowa przyjemność 169

potrzeby dodawania do niej mleka ani wody. Jeśli deser umieści się w lodówce na jakiś czas i pozwoli czekoladzie zastygnąć, jest niesamowita. Smakiem przypomniała mi polewę czekoladową rodem z lodów na patyku

Weganizm infantylny
Orzeźwiający koktajl arbuzowo - melonowy 172

arbuza obranego bez pestek 300 g melona obranego bez pestek  garść mięty 0,5 szklanki gorącej wody 1 sok z cytryny (może być limonka) 3 szklanki kruszonego lodu 300 ml wody gazowanej jeżeli ktoś lubi cukier może posłodzić :) Wersja dla dorosłych 100 ml wódki albo rumu Przygotowanie: Wrzątkiem zalać miętę, odstawić do ostudzenia i przecedzić. Arbuza i melona pokrojonego(...)kostkę zblendować z cytryną, zalać naparem z miętą i wodą gazowaną, również zblędować następnie łączymy z kruszonym lodem, przelewamy do szklanek i zaczynamy się orzeźwiać :) Smacznego

Niezły Młynek
New York Sour 197

myślicie, pozostawiam to po degustacji :) Składniki na jednego drinka: 60 ml whiskey 45 ml soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżka czerwonego wytrawnego wina lód Wykonanie: W shakerze wymieszaj z lodem -whiskey, sok z cytryny i cukier puder. Nalewamy do szklanki old fashioned. Teraz po zewnętrznej części łyżki powoli nalewamy wino. Gotowe:) Na zdrowie

Smaki Edyty
Smoothie jagodowo-bananowe 174

Orzeźwiający gęsty koktajl na bazie jagód i bananów. Składniki na 4 porcje: szklanka jagód 2 banany  szklanka soku bananowego 2 łyżki cukru kostki lodu Banana pokroić na kawałki.  Wrzucić razem z jagodami, sokiem i kostkami lodu do blendera. Dokładnie zmiksować i przelać do szklanek

wyzwania kuchenne
Sea Breeze - drink 284

Breeze na swojej oficjalnej liście koktail . Drink jest przepyszny - polecam :) Składniki na jednego drinka: 60 ml wódki 80 ml soku grejpfrutowego 80 ml soku żurawinowego około pół szklanki lodu Wykonanie: Do lodu nalewamy wódki, sok grejpfrutowy i żurawinowy. Jeżeli chcemy uzyskać bardziej różowy wygląd drinka soku grejpfrutowego nalewamy 40 a żurawinowego 120 ml. Gotowe :) Na zdrowie

Smaki Edyty
Nieprzepisowo #3 Powiedz mi co jesz, a powiem Ci czy spać będziesz 226

cytrusy, miód, orzechy i czekoladę. Czyli sezon truskawkowy oficjalnie uważam za zamknięty, choć nie był nawet otwarty. I tyczy się to wszystkiego, przetworzonych produktów także, tj. jogurtów z owocami, lodów czy dżemów. Bo (prawdopodobnie) wysyp murowany. Bezwzględny zakaz na alko, no ale to się rozumie samo przez się! *** Poniżej przykładowe menu, wykombinowane z tego, co aktualnie "wolno" mi jeść

bastalena
1497.Naleśniki zapiekane..polane syropem klonowym 195

rewelacja... " KLON-zbierany i produkowany w Kanadzie. Ma przezroczysty i delikatny żółty kolor. Można dodawać  jako polewę do sera białego, naleśników, gofrów.  A także można dodawać do lodów który podkreśla walory smakowe."  I to jest prawda podkreśla smak potrawy..a w tym przypadku zapiekanych naleśników.. Zajrzyjcie koniecznie do Anielskich Przysmaków ...akurat trwa promocja -macie czas

Moje domowe kucharzenie
1502. Ryż z jabłkami i cynamonem 260

kupić w Anielskich Przysmakach ..Pigwa to owoc koloru żółtego wielkości jabłka.Posiada dużo witaminy C więcej niż cytryna.Ma niesamowity smak i aromat.Można go dodawać do herbaty,napojów orzeźwiających,lodów.Pigwa wzmacnia odporność organizmu, regeneruje wątrobę, wpływa korzystnie na układ pokarmowy, wzmaga apetyt, przeciwdziała wymiotom, biegunce i wzdęciom. Jest skuteczna także w leczeniu grypy i przeziębień. Surowe pektyny pigwy

Moje domowe kucharzenie
1504. Pyszności z Anielskich Przysmaków 188

REWELACYJNY. Wanilia jest to roślina która ma kolor zielony i jest uprawiana w ciepłych krajach.Syrop ma niesamowity i niepowtarzalny smak i aromat.Można go dodawać do herbaty,napojów orzeźwiających,lodów wydobywając ich niesamowite walory smakowe. Syrop ten zbierany jest z drzew iglastych.Zbiory odbywają się od początku maja aż do września.Syrop pomaga na kaszel,działa bakteriobójczo i rozkurczowo.Pomaga

Moje domowe kucharzenie
1564. Orzechowa kruszonka 179

Pomysł na orzechową kruszonkę znalazłam w starych wycinkach gazet.Taka kruszonka nada się do lodów, sałatek owocowych, deserów lub dekoracji ciast. 1 szkl.mąki 1/4 szkl.brązowego cukru 10 dkg margaryny 1 szkl.orzechów włoskich [ u mnie mieszanka bakaliowa] Wszystkie składniki przełożyć do miksera i miksować końcówką z nożykiem do uzyskania drobnych grudek.Przełożyć do foremki, wyrównać powierzchnię i upie

Moje domowe kucharzenie