lody - 12901 przepisów (strona:576/861)

Sex on the beach -cocktail 4891

Kochani zapraszam na "sex on the beach " bawcie sie :)  Składniki na jeden cocktail: 60 ml wódki 45 ml schnapps brzoskwiniowy 90 ml soku pomarańczowego 90 ml soku żurawinowego lód Wykonanie: Do szklanki nasypać 3/4 lodu. Dodać wódkę, schnapps, I na koniec sok pomarańczowy I żurawinowy. Gotowe :) Na zdrowie

Smaki Edyty
Blue Hawaiian 232

pomarzyć o wspaniałych wakacjach :) Zaczynamy: Składniki na jeden cocktail: 60 ml rumu- ja użyłam Captain Morgan 60 ml blue curacao 60 ml Malibu 120 ml souk ananasowego lód Wykonanie: Kruszymy lód, dodajemy rum, Malibu, curacao, sok- mieszamy w shakerze. Przelewamy do cocktailowki. :) Gotowe :) Na zdrowie

Smaki Edyty
Caipirinha 1262

mnie numer 1 - zawsze będe do niego wracać. Polecam I na zdrowie :) Zaczynamy: Składniki na jednego drinka: 50 ml cachaça lub pitu 0,5 limetki 2 łyżeczki cukru brązowego lód Wykonanie: Kroimy limetkę na cząstki. W drinkówce- old fashioned glass wyciskamy sok z limetki. Dodajemy cukru. Kruszymy lód. Dodajemy do szklanki, zalewamy cachaça lub pitu. Dodatkowo dodajemy 2-3 plasterki

Smaki Edyty
Smoothie Cytrusowe 259

będę pisać, koniecznie musicie zrobic ten napój w swoich kuchniach! Na zdrowie Kochani! Składniki na 6 szklanek: 1/2 świeżego ananasa 1 melon żółty 1 grejpfrut 2 pomarańcze kilka kostek lodu Wykonanie: Wszystkie owoce obieramy. Pomarańcze i grejpfrut pozbawiamy również błonek. Melon i ananas kroimy w grubą kostkę. Wrzucamy do blendera, dodajemy miąższ pomarańczy i grejpfruta, kostki lodu i miksujemy wszystko

Blondynka Gotuje
Cytrusowe Smoothie z Chia 220

czasie róbcie listę zakupów :) Składniki na 2 duże szklanki: 1 duża łyżka nasion Chia Skworcu 1/2 melona żółtego 1/4 świeżego ananasa 1 pomarańcza 1/2 grejpfruta kilka kostek lodu 1/2 szklanki wody   Wykonanie: Nasiona Chia zalewamy przegotowaną bądź niegazowaną mineralną wodą i odstawiamy na ok. godzinę do napęcznienia. Owoce obieramy i kroimy w kostkę, z pomarańcza i grejpfruta usuwamy błonki(...)Owoce i lód wrzucamy do blendera i miksujemy. Przelewamy pulpę owocową do miseczki, wlewamy napęczniałe nasiona i mieszamy łyżką. Gotowe smoothie przelewamy do szklanek i delektujemy się mega orzeźwiającym smakiem. Na zdrowie Kochani! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
White Russian 37496

zawdzięczają wodce . Tyle historii- a teraz zapraszam do konkretów- czyli na zdrowie :)  Składniki: 50 ml wódki- biała czysta 30 ml Kahlua- lub inny likier kawowy 30 ml śmietanki lód Wykonanie: Do drinkówki dajemy najpierw lód-3/4 szklanki Nalewamy powoli wódkę, póżniej likier kawowy- na samym końcu bardzo powoli śmietankę. Drink gotowy :) Na zdrowie

Smaki Edyty
MUFFINKI Z MALINAMI I KRUSZONKĄ 260

płynami przelewamy do miski z produktami sypkimi i całość mieszamy, energicznie i niezbyt długo, tylko do połączenia składników. Ciasto rozkładamy do papilotek do muffinek (najlepiej użyć łyżki do nakładania lodów). W każdą muffinkę wcisnąć lekko maliny i posypać przygotowaną wcześniej kruszonką. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok.18-20 minut, do lekkiego zarumienienia, (z termoobiegiem). Smacznego

Smaczne Zdrowe
PIECZONY PUDDING CZEKOLADOWY 157

pierwszy przepis Jamiego Olivera, który wypróbowałam. W UK pogoda idealna na ciepłe desery...a i w Polsce ponoć ma być chłodniej. Wnętrze puddingów jest bardzo wilgotne (dzięki kostkom czekoladowych lodów). Musicie ten przepis wypróbować! Polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym

Przepisy Aleksandry
Lemoniada cytrynowo - pomarańczowa!!! 193

zanudzać zachwytami nad lemoniadą tylko od razu przejdę do przepisu. Lemoniada cytrynowo - pomarańczowa.Składniki:2 cytryny;1 pomarańcza;kilka gałązek mięty;4 - 5 łyżek miodu;1 l wody;lód. Cytryny i pomarańcze wyszorować i sparzyć. Z 1 1/2 cytryny i z 1/2 pomarańczy wyciskamy do dzbanka sok. Dodajemy miód, wodę i mieszamy. Wrzucamy gałązki mięty. Pozostawiamy w lodówce do schłodzenia

Miksturownik
Lemoniada z różą. 243

delikatnym aromatem róży. Lemoniada z różą. Składniki na około 1 l napoju: 2 cytryny (+kilka plasterków); 3 łyżki cukru różanego; 1 l wody mineralnej (gazowanej/niegazowanej) lub po prostu przegotowanej; lód. Cytryny parzymy i wyciskamy z nich sok. Dodajemy cukier różany i zalewamy wodą. Mieszamy, aż cukier się rozpuści. Wstawiamy do lodówki, żeby napój się schłodził. Przed podaniem dodajemy jeszcze kostki(...)lodu i kilka plasterków cytryny. Smacznego

Miksturownik
Brak tytułu 218

mojego tortu wykorzystałam: 1. Motylki cukrowe Dr.Oetker. 2. Perełki srebrne Dr. Oetker.  3. Listki i cyferki z czekolady deserowej Dr.Oetker. Wszystkie te produkty mają zastosowanie do dekoracji ciast, lodów i deserów. Literki i cyferki z czekolady deserowej Dr.Oetker: opakowanie zawiera: kompletny polski alfabet oraz cyfry od 0 do 9. Zestaw 63 czekoladowych liter i znaków interpunkcyjnych oraz

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 239

smaku truskawkowy i pomarańczowym. Udekorowałam bitą śmietaną, posypką czekoladową i brzoskwiniami. Galaretka Pyszne, owocowe galaretki Dr. Oetkera to najbardziej elegancki z deserów. Są wspaniałe jako dekoracja lodów, ciast z owocami i na zimno. Ich wesołe kolory, owocowy aromat oraz orzeźwiający smak sprawiają, że są wspaniałym pomysłem na letnie przyjęcia i dziecięce bale. Jeżeli masz(...)następujących smakach: wiśniowym, truskawkowym, pomarańczowym, cytrynowym, owoców leśnych, malinowym, agrestowym, poziomkowym, brzoskwiniowym i kiwi. P atki cukrowe o smaku czekoladowym Zastosowanie:  - do dekoracji ciast, lodów i deserów Produkty Dr Oetkera ułatwiają mi pracę w kuchni. Z nimi zawsze szybko wyczaruję coś pysznego i efektownego

kolorowotorcikowo
Sernik na zimno z truskawkami 211

idealna przekąska do kawy, jak i składnik wielu letnich ciast i deserów. Wykorzystać je możemy do kruchych spodów na serniczki lub jogurtowe ciasta. Sprawdzą się także jako element dekoracyjny lodów i owocowych deserów. Zapraszam na fan page Brześć

kolorowotorcikowo
Czekoladowe frappe 163

porcji przygotowania potrzebujemy: 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, np. JACOBS Cronat Gold 1/2 tabliczki czekolady deserowej 400 ml zimnego mleka kostki lodu Czekoladę połam. 2/3 szklanki mleka podgrzej, rozpuść w mleku czekoladę i kawę. Odstaw, żeby trochę ostygło. Do szklanek wrzuć lód - im więcej tym lepiej :) Rozpuszczoną czekoladę połącz z resztą zimnego mleka - zmiksuj. Rozlej do szklanek - szybko podawaj. Zapraszam także

kolorowotorcikowo
Koktajl jagodowy 188

jest jak najbardziej na miejscu, mimo, że jagody można już tylko wspominać.  Składniki: kefir 400 ml szklanka czarnych jagód + kilka do przybrania 2 łyżki cukru brązowego 3 kostki lodu Wykonanie: 1. Szklankę jagód wsypać do miski miksera, zalać kefirem, dodać cukier i lód. Zmiksować. 2. Przybrać jagodami i listkami mięty. Podawać od razu. nie tylko ja miałam na niego

Pasja Smaku