tłuszczu dodać kakao. Cały czas mieszając powoli dodać płatki owsiane. Zdjąć z ognia dalej mieszając.2.Masę odstawić do wystygnięcia. Potem pozostanie tylko uformowanie. Polecam robić to łyżką do lodów (prosto, szybko i wygodnie) wychodzą wtedy "półkulę" ale smak się nie zmienia ;.3.Gotowe kuleczki można podawać z posypanymi z wierzchu wiórkami kokosowym , posiekanymi orzechami , lub po prostu cukrem pudrem
Gotuj Z Muzykądeser , który nie tylko pięknie wygląda , ale i smakuje rewelacyjnie! Takie jabłko świetnie sprawdzi się nie tylko na deser , ale i podwieczorek czy kolację na słodko! A dodając gałkę lodów … mmm …. zachwyci każdego! SKŁADNIKI: - jabłko – 1 szt- ciasto francuskie – 100 g- daktyle bez pestek – 50 g- miód – 1 łyżka- cynamon
Ostra na Słodkonashi , liśćmi ananasa i limonką. Drink nie tylko prezentuje się fantastycznie , ale i smakuje obłędnie! Zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Składniki :- mountain dew – ok. 130 ml– kruszony lód – 50 g– świeży granat – 3 łyżki– świeża mięta – 1 pęczek– karmelizowany cukier – 1 łyżka– mleko kokosowe – 1 łyżkaDodatkow0:- gruszka nashi(...)przez ok. 20 minut ). Robimy crustę z cukru :- cząstką cytryny zwilżamy krawędź kieliszka i zanurzamy z cukrze rozsypanym na talerzu , tak aby cukier oblepił zwilżoną krawędź. Wkładamy pokruszony drobno lód zmieszamy z pestkami świeżego granatu. Gdzieniegdzie wkładamy liście świeżej mięty , tak by uzyskać efekt mozaiki. Całość zalewamy niewielką ilością mleka kokosowego i przypruszamy odrobiną brązowego karmelizowanego cukru. Delikatnie wlewamy napój
Ostra na Słodkosię strumieniami , ale takim drink napewno jest świetnym pomysłem na każdą imprezę!Połączenie alkoholu ze słodkim syropem liczi i żurawinką napewno nie opije , ale za to świetnie orzeźwi! SKŁADNIKI:-lód– woda gazowana – 180 ml– czysta wódka – 200 ml– syrop z liczi z puszki – 225 ml– żurawiny w słodkim syropie ( np. Provitus(...)łyżkiSposób przyrządzenia:Do 4 kieliszków wrzucamy lód.Rozlewamy wodę gazowaną.Wlewamy alkohol i syrop z liczi.Do każdej dodajemy po łyżce żurawin wraz z sokiem.Dekorujemy wg uznania listkami świeżej mięty.Gotowe
Ostra na Słodkomieszamy z 2 łyżkami żelatyny rozpuszczonymi w 150 ml gorącego soku wiśniowego – dokładnie mieszamy.Wylewamy na masę serową, wygładzamy.Wkładamy do lodówki na conajmniej 3 godziny.Podajemy np. z gałką lodów ;)Smacznego
Ostra na Słodkowsypujemy kokos, a na samym końcu żółtka.Z powstałej masy formujemy kuleczki o średnicy ok. 4 cm i wykładamy na papier do pieczenia (można posłużyć się również gałkownicą do lodów lub łyżką). Odstawiamy w takiej postaci na ok. 10 minut a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160-170 stopni.Pieczemy przez ok. 8-10 minut do lekkiego zrumienienia
Słodka Stronawodnej ubijamy białka wraz z cukrem. Następnie zdejmujemy z ognia i dalej miksujemy na wysokich obrotach, aż masa stanie się sztywna i błyszcząca. Umieszczamy naczynie z kremem na rozkruszonym lodzie. Gdy masa ostygnie dodajemy stopniowo po małych kawałkach masła ciągle miksując na niskich obrotach miksera. Nie przestając mieszać partiami dodajemy po łyżeczce masy kajmakowej. Na wystudzone spody babeczek wykładamy
Słodka Stronaczekoladki, słone przekąski itp.) Dynie z Pomarańczy na Słodycze i Przekąski - Halloween - Sposób przygotowania: Każdego pomarańcza myjemy, a następnie odkrawamy góry owoców. Miąższ pomarańczy wydrążamy za pomocą gałkownicy do lodów, ewentualnie łyżki (jest to dość pracochłonna czynność). Następnie za pomocą niewielkiego, ostrego noża wydrążamy oczy, nos oraz usta każdego pomarańcza. Wnętrze owoców osuszamy ręcznikami papierowymi. Do gotowych "dynio
Słodka Stronatrę na dużych oczkach, ale można, jak ziemniaki do placków zetrzeć na małych). Jeśli cukinia ma dużo miąższu w środku, to można go wydrążyć za pomocą łyżki np. do lodów, bo wtedy masa będzie za rzadka, gdyż cukinia zawiera w sobie dużo wody, albo nadmiar wody po prostu odlać, kiedy cukinia troszkę poleży. Do miski dodajemy resztę składników
upichcicsię dużo rozwodzić, szarlotka w sezonie jabłkowym to jest istna królowa ciast. Wpierw zapomniana, a ostatnio odgrzana przez knajpy jako deser podawana z gałką lodów waniliowych i super, tyle, że podejrzewam, że jest to podgrzanie w mikrofalówce, a mikrofalówkowemu jedzeniu mówimy stanowcze nie. Wiec korzystajmy z dobrodziejstw naszych...Szarlotka, czyli szaleństwo w sezonie jabłkowym is a post from
Nie Bo Piekłomąką po wierzchu, przykrywamy ściereczką i niech rośnie. Przygotowujemy warsztat pracy: -stolnica -blaszki wyłożone papierem do pieczenia -wałek do ciasta -wykrawacz do ciasta (może być pucharek do lodów) -pędzelek -roztrzepane widelcem 2 jajka Ciasto urosło: Posypujemy stolnicę mąką, wykładamy część ciasta, rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm i wykrawamy krążki
Maminek kulinarnybloga spokoju, radości i wielu przyjemnych chwil oraz niezapomnianych wrażeń smakowych. A ponieważ jedzenie zbliża ludzi, wykorzystajmy ten nadzwyczaj smaczny czas, aby dać sobie jak najwięcej szans na przełamanie lodów, przebaczenie, poprawę, wyznanie miłości, okazanie, jak ważni są dla nas najbliżsi. Wesołych Świąt! Iwona
Smakowity Blog Kulinarnypokruszone ciasto, dokładnie mieszamy, tworzymy dużą kulę. Zawijamy w folię spożywczą i schładzamy przez 15 minut w zamrażalce.Ze schłodzonej masy odmierzamy równe kawałki przy pomocy np łyżki do lodów i formujemy kulki. Układamy je na blaszce wyłożonej folią spożywczą lub pergaminem (by nie przykleiły się do blachy) i schładzamy w zamrażalce przez kolejne 15 minut.Czekolady (mleczną
Smakowity Blog Kulinarnyskładająca się między innymi z szampana, czerwonego wina (w umiarkowanych ilościach, bo w niedzielę musiałam wstać o piątej), przepysznej sarniny z sosem na bazie czerwonego wina, gotowanych warzyw i lodów w nieograniczonej ilości na deser. Nigdy w życiu bym nie pomyślała, że takie rzeczy będę jadła na własnym stole, i że ktoś je dla mnie w mojej kuchni przygotuje
Pożeraczka, czyli raz adobrzechyba raz w życiu nie podpiekłam przed pieczeniem, i w niczym mu to nie zaszkodziło - tak samo chrupkie jest na spodzie, jak i na wierzchu.Najlepsze jeszcze ciepłe, z kulką lodów waniliowych.Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć, co też dziewczyny przygotowały...Tarta z jabłkami i orzechamiSkładniki:(na formę do tarty o średnicy 20 cm)ciasto:130 g mąki pszennej40
Pożeraczka, czyli raz adobrze