Kanapka z jajecznicą to smaki dzieciństwa wielu z nas. Wiele osób pamięta te czasu młodości, kiedy zajadało się pyszne, chrupiące pieczywo, na które położona było świeżo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Caffe latte to pyszna, mleczna kawa znana na całym świecie. Może stać się również efektownym deserem za sprawą mlecznej pianki i słodkich dodatków. Dla wielu osób
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!deserów i 20 przetworów w wersji bez białego cukru . Znajdziecie w niej m.in. moje przepisy na torcik gofrowy i torcik z pankejków, tarty, trufle, surowe pączki, lody, sorbety, budynie, batony, galaretki, ciasteczka, muffinki, ciasta, serniki, owoce zapiekane na różne sposoby, desery w szklaneczkach, musy. Z przetworów: 3 rodzaje powideł śliwkowych, dżemy, konfitury, kompoty, masła owocowe, musy owocowe, chutneye
Moja Delicjawysokiego naczynia wlewany mleko skondensowane i śmietankę i ubijamy ok. 6-7 minut. Spienioną masę przelać do pojemnika i wstawić na noc do zamrażalnika, Na drugi dzień lody nałożyć do pojemniczków i udekorować truskawkami i miętą
ciasta i desery czyli na słodkocukrem. Truskawki oczyścić, umyć, zmiksować i przetrzeć przez sito. Połączyć ze śmietaną. Przełożyć masę lodową do pojemnika i wstawić do zamrażalnika, najlepiej na całą noc. Po wyjęciu lody nakładamy do miseczki i dekorujemy truskawkami
ciasta i desery czyli na słodkodomowych warunkach też można zrobić pyszne lody :) SKŁADNIKI: 400 ml mleczka skondensowanego słodkiego 600 ml śmietany 30 % 2 łyżki kakao opakowanie ciastek oreo (154 g) ale można dać mniej WYKONANIE: Ciasteczka zgniatamy lub mielimy. Śmietankę ubijamy razem z mleczkiem skondensowanym na sztywno. Dodajemy kakao oraz ciasteczka (trochę odkładamy do posypania) Mieszamy i wlewamy do pojemniczka z wieczkiem, posypujemy
Pani na deserwanilii, zmiksować 30 s/obr. 5 -10, stopniowo zwiększając obroty. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, ponownie zmiksować 30 s/obr. 5 -10, stopniowo zwiększając obroty. Lody przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika i włożyć do zamrażalnika
Moje domowe kucharzenieKupując arbuza podpytajcie sprzedawcę czy arbuz ma pestki, można dostać takie bez pestek. Składniki 0,5 kg arbuza 0,5 l wody sok z 1/2 cytryny ewentualnie kostki lodu Arbuzowa lemoniada – przepis Czerwoną część arbuza musimy odkroić od skórki i wkładamy do blendera. Dodajemy sok z cytryny, wodę i blendujemy dosłownie chwilę. Jeśli macie blender z możliwością kruszenia lodu(...)dodajecie również kostki lodu. Smacznego! Artykuł Arbuzowa lemoniada pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!studzimy. Przelewamy płyn przez sitko, a następnie mieszamy ze zmiksowaną jagodą kamczacką. Zostawiamy do wystudzenia i całość miksujemy kilka minut robotem na dość wysokich obrotach żeby napowietrzyć lody. Na koniec umieszczamy w zamrażarce do całkowitego zamrożenia
Życie zaczyna się w kuchniChyba nie ma osoby, która nie lubi frytek. Tym razem przygotujemy domowe frytki, które będą chrupiące z zewnątrz i delikatnie wilgotne i miękkie w środku. Pewnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszne, sycące lody idealne dla wegan, osób na diecie bezlaktozowej, bezglutenowej oraz LOW FODMAP ( czym jest dieta FODMAP przeczytasz TUTAJ ). Zapraszam do przygotowań! Składniki (5 małych porcji): 3 banany 2 łyżki masła orzechowego * garść orzechów (u mnie włoskie i kilka migdałów) CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN +mrożenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY * Dieta FODMAP: przed zakupem sprawdź, czy masło nie zawiera
My Culinary ArtTrzy składniki, chwilka pracy, minimum 2 godziny w zamrażarce i mamy pyszne domowe lody na popołudnie:) Składniki: - 250 g malin - 300 ml śmietany 30 % - 50 g cukru pudru Przygotowanie: Maliny miksujemy i przecieramy przez sito. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem a następnie łączymy z malinami. Masę przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki. Minimum dwa razy
Zainspirowana w kuchniogóle nie do zrobienia przez zwykłego śmiertelnika ;) Nic bardziej mylnego Kochani! Semifreddo, to po prostu taki tort lodowy, który przygotujesz naprawdę szybko. Wiadomo, jak to z lodami, trzeba poczekać, by się odpowiednio zmroziły, by je podać do stołu, ale poza tym czasem oczekiwania, spokojnie wyrobicie się w pół godziny. Jednak zdecydowanie szybciej ten deser znika ze stołu
Kuchnia w czekoladzieczekoladowy deser na zimno, który idealnie sprawdzi się w upalne dni . Miałam ochotę na coś słodkiego, ale przy okazji sycącego i orzeźwiającego. Wyszło z tego coś pomiędzy lodami a smoothie :) Ekspandowane ziarna zakupiłam już jakiś czas temu i przeleżały kilka miesięcy w szafce, nie miałam na nie pomysłu, a z samym mlekiem jakoś nie chciałam ich jeść
Healthy food explorer