Następnie wkładamy kieliszki tak aby krawędzie zanurzyć w naszej krwi i szybkim ruchem odstawiamy tak aby krew ładnie ściekła. drinki do naczynia miksującego wkładamy lody, mleko kokosowe i wódkę, wszytko blendujemy i rozlewamy drinki do krwawych szklanek. Udanej zabawy
Niezły Młynekśmietanki kremówki 1 opakowanie śmietan-fixu 1 łyżka cukru pudru 2-3 łyżki kokosu Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć herbatniki. Na nich poukładać ciepłe lody. Galaretki rozpuścić w 400 ml wody, wystudzić. Do miseczki wlać 50 ml gorącego mleka, wrzucić połamaną czekoladę i rozpuścić. Śnieżki ubić w 300 ml mocno schłodzonego mleka. Do śnieżek dodać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaciasto, które zawsze jest pyszne, smakuje na zimno i na ciepło. Z lodami, bez lodów..szybko znika! Składniki Na ciasto -280g mąki pszennej -100g cukru - 170g masła -2 żółtka -3 łyżki jogurtu naturalnego -1-2 łyżki wody -1 łyżeczka skórki otartej z cytryny Na nadzienie -2 kg jabłek - 2 łyżki soku z cytryny -2 łyżeczki
Z Kuchni Do Kuchnimisek. Posyp serem. Podawaj ze świeżym pieczywem(polecam bułki lidlowskie fitness lub z pestkami dynii) i sałatą lodową z vinegretem. 8. Z uśmiechem diabła wcielonego zapytaj czy ktoś chce lody na deser( Siaśka i Sylwia skapitulowały i zjadły desera dopiero po jakiś dwóch godzinach czyli,że sukces-zapchałam ich żołądki,obie przeżyły!) GRATIS. Co Olala robiła gdy zaginęła
Fiolka w kuchnikupiłam w lidlu) Rozpuszczamy galaretkę w szklance wrzątku i odstawiamy, aby wystygła i zaczęła tężeć. Kiedy już osiągnie ten stan, energicznie mieszamy galaretkę razem z serkiem. Na biszkopcie układamy lody, można je przeciąć na pół, aby nie wystawały ponad warstwę serową. Po czym zalewamy je serem zmieszanym z galaretką. Wkładamy do lodówki, aż masa serowa stężeje. BITA ŚMIETANA
Swojskie jedzonkowody 2 łyżki cukru 75 g mąki 75 g zmielonych na mąkę migdałów 30 g płatków owsianych 2 łyżeczki cynamonu 75 g cukru 75 g zimnego masła lody waniliowe bądź śmietankowe Jabłuszka obrać i wykroić gniazda nasienne, pokroić je w plasterki i wrzucić do garnka razem z łyżką wody i dwiema łyżkami cukru (bardzo dobrze sprawdza się(...)posypać je z wierzchu kruszonką, można ją troszkę pozbijąc w nieduże grudki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 C i piec przez 30 minut. Podawać na ciepło z kulką lodów. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkopieskowi a banany tylko lekko zabarwić lub zostawić jaśniejsze. Ja w domu nie posiadam jeszcze takich małych foremek, ale jak tylko je zdobędę - dorzucę kilka zdjęciowych wariacji do inspiracji :) Lody dołączają do Akcji Lodowej 2015 na blogu Magia w kuchni
Przepysznik - BLW i nie tylkoChyba jeszcze na dobrą piekarnię nie trafiłam ALBO żadna nie dorównuje wypieką mojej mamy! ) Co w takim razie jem? Chleb biały z masłem/ ketchupem/serem, domowe wypieki, dużo orzechów!, lody (och!), ciasteczka, owoce w niezliczonych ilościach, mięsko z grilla, tosty. ZDROWY STYL ŻYCIA. Sami widzicie, że nawet moje oszukane posiłki nie są super złe :D Zwyczajnie zmiana nawyków (dobra(...)gorzkiego i kwaśnego (+tłusty i umami) podczas gdy baza substancji aromatycznych jest wielokroć większa! Moje kubki smakowe (niestety?) nie wariują w McDonaldzie. Dla mnie to śmierdzi, chociaż kawy i lodów nie odmówię! :D PRZYPRAWIAJMY! :) WRACAJĄC DO TEMATU TRENING Doskonale sobie zdaję sprawę z tego, jak wspaniale potrafi ukształtować sylwetkę trening siłowy. Nikt nigdy temu nie zaprzeczy! Ja jeszcze
fitolarun.blogspot.complanujemy również zrobić kilka słoiczków gruszek w syropie. Ostanie francuskie kwadraciki smakowały obłędnie. Teraz padło na tartę migdałowo – gruszkową. Szybka, prosta i uwierzcie mi, że pyszna. Z gałką lodów wyborna. Polecam bardzo i nie tylko na jesienne popołudnia. Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 90 g masła 50 g cukru kryształu 0,5 łyżeczki soli 2 jajka(...)minut. Następnie na ciasto nakładamy pokrojone w plasterki gruszki. Na gruszki rozsmarowujemy krem migdałowy i posypujemy płatkami migdałów (patrz niżej). Pieczemy kolejne 30 minut, do zarumienienia. Serwujemy z lodami lub polane czekoladą. Krem migdałowy: 120 g masła 150 g cukru kryształu 100 g zmielonych migdałów 2 jajka 1 łyżka soku z cytryny Masło ucieramy z cukrem i migdałami
Made By Mom And Sonłyżek mleka. Polewamy (jeszcze gorącą) warstwę herbatników. Jedną truskawkę przekrawamy na pół i koniec moczymy w czekoladzie, pozostawiamy do zastygnięcia. Pozostałe mleko ubijamy wraz ze Śnieżką na puch, dodajemy lody, miksujemy. Przygotowanym kremem przykrywamy warstwę czekolady, na niej układamy pokrojone w większe kawałki kolejne 2 truskawki. Przykrywamy kolejną warstwą pokruszonych herbatników, zalewamy pozostałą czekoladą i posypujemy, ale już
Kuchnia w czekoladziewięc bez litrów wody nie dałoby się przeżyć. Aby ułatwić sobie przetrwanie takich dni szukamy ochłody w lodach i zimnych deserach, myśląc, że jedząc dwie gałki lodów organizm spala jedną, aby ogrzać drugą... wierzcie w co chcecie, ale mnie ta teoria nie przekonuje :) Lepiej przygotować coś zdrowego i bez wyrzutów sumienia cieszyć się naturalną słodyczą owoców :) Składniki
Chocolate Muffin Blogczasu. Udało mi się za to wykraść małą chwile by przygotować coś słodkiego. Takie małe co nie co na koniec wakacji. I choć deser na ciepło to z dodatkiem lodów smakuje wyśmienicie. Co ja się będę dużo rozpisywać, sami spróbujcie bo pracy przy num tyle co nic. Nektarynka pod kruszonką z amaretti składniki: 4 nektarynki 50 g białej czekolady(...)cytryny. Dodajemy pokruszone ciastka, migdały i posiekaną czekoladę.Dokładnie mieszamy i powstałą mieszanką wypełniamy nektarynki. Zapiekamy przez 20-25 minut w temperaturze 180°C. Podajemy lekko wystudzone z lodami lub kremem angielskim
Przysmaki Karolkisię, drink z ludwikiem he he he :) Spokojnie to syrop miętowy ;) Składniki na 1 szklaneczkę: 25 ml lub 50 ml wódki czystej (u mnie Finlandia) Sprite 1/2 cytryny lód (najlepiej kruszony) 2 gałązki świeżej mięty barmański syrop miętowy Wykonanie: Cytrynę kroję na kawałki i usuwam białe błonki, to zgrubienie ze środka. Ubijam na dnie szklanki, aby puściła jak najwięcej(...)soku, zalewam niewielką ilością syropu miętowego. Na to układam pokruszony lód. Lód kruszę na dwa sposoby, albo a w malakserze, albo owijam ściereczką i kruszę go za pomocą tłuczka do mięsa :) Więc lodu wkładam do połowy szklanki, układam zgniecione listki mięty, dosypuję lód po same brzegi szklanki, wlewam wódkę i dopełniam napojem Sprite. Delikatnie mieszam. Nie lubię szklanek dekorowanych
Blondynka GotujeBędzie co raz mniej kolorowo i ciepło. Póki jednak trwa ...i trwa...zrobiłam dzieciom -i nie tylko- takową kolację. Składniki -ryż z jabłkami i rodzynkami SYS -ulubione lody -ulubiony jogurt -słonecznik łuskany Owocowy Raj -suszone morele Owocowy Raj -płatki migdałów Owocowy Raj Ugotowałam ryż z jabłkami i rodzynkami zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ryż(...)jest tak dobry i szybki w tym wydaniu, że ja mam spory zapas kartoników...na takie właśnie akcje! Gdy przestygł, dodałam jogurtu. Rozłożyłam na talerze i dodałam po gałce lodów. Posypałam słonecznikiem, płatkami migdałów. Dodałam suszonej moreli. Całość można posypać listkami bazylii lub mięty. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniwyglądający jak lato. Jeśli zmieszacie wódkę w proporcji 1:1 z mlekiem skondensowanym, niesłodzonym, otrzymacie kremowy likier truskawkowy, idealny do podania z lodem. A mocno upojone alkoholem truskawki możecie zużyć w całości, np. do lodów, albo zrobić z nich przecier, zagotować z cukrem i sokiem z cytryny aż powstanie gęsty syrop. SKŁADNIKI 0,5 kg truskawek 0,5 litra
Karo in the Kitchen