lody - 12901 przepisów (strona:190/861)

Szarlotka warstwowa 134

takich tak szarlotka, w której cynamon jest obowiązkowy . Dziś przygotowałam szarlotkę, którą otulają warstwy aromatycznych jabłek, oprószonych delikatnym cukrem i cynamonem. Szarlotka najlepiej smakuje na ciepło, podana z porcją lodów lub bitą śmietaną, ale sprawdzi się także w wersji na zimno . Szarlotka warstwowa 320 g mąki pszennej ((2 szklanki)) 200 g masła 150 g gęstego jogurtu greckiego lub naturalnego(...)zdjęciach poniżej). Włóż ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz je 40-45 minut w temperaturze 180 stopni C (bez termoobiegu), do zarumienienia górnej warstwy. Szarlotkę można podać z lodami waniliowymi, bitą śmietaną albo samą. Najlepiej smakuje na ciepło. Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 319 | Białko: 5,6 | Węglowodany: 41,9 | Tłuszcze: 15,1 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz

Przepisy na widelcu
Wyciskarka wolnoobrotowa 4Swiss BM 105-Recenzja 143

czysta! To się nazywa „Czysta przyjemność” ?   Należy pamiętać także, że wyciskarka jest wielofunkcyjna i pozwala na wiele więcej w kuchni. Można z jej pomocą przygotować rozmaite desery, sorbety, lody, musy, mleko migdałowe, nawet tofu.   Dożywotnia gwarancja Dodatkowo producent zapewnia dożywotnią gwarancję na ten element. Natomiast całe urządzenie posiada 5 lat gwarancji, przy czym przez 2 pierwsze

kuron.com.pl
Ciasto cytrynowe podwójnie cytrynowe 224

cytryny. Jest to bardzo proste i pyszne ciasto ucierane, które dodatkowo poza skórką cytrynową jest nasączone syropem z soku cytrynowego. Efekt końcowy jest zabójczy, szczególnie w połączeniu z lodami śmietankowymi lub bitą śmietanką. Składniki na ciasto cytrynowe pół kostki miękkiego masła (10 dag) 1 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 jajka 1 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki(...)najwięcej cieczy weszło w ciasto. Pozostawiamy do wystygnięcia. Ciasto można posypać cukrem pudrem, jednak nie jest to konieczne. Ciasto cytrynowo cytrynowe wspaniale smakuje z dodatkiem bitej śmietany oraz lodów śmietankowych lub waniliowych. Można także pokusić się o eksperymenty z cytrusami - do cytryny dodać sok i skórkę z pomarańczy lub na przykład limonki. Inspiracją do tego przepisu była receptura Neli

Gotujemy i jemy
Ciasto cytrynowe podwójnie cytrynowe 190

cytryny. Jest to bardzo proste i pyszne ciasto ucierane, które dodatkowo poza skórką cytrynową jest nasączone syropem z soku cytrynowego. Efekt końcowy jest zabójczy, szczególnie w połączeniu z lodami śmietankowymi lub bitą śmietanką. Składniki na ciasto cytrynowe pół kostki miękkiego masła (10 dag) 1 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 jajka 1 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki(...)najwięcej cieczy weszło w ciasto. Pozostawiamy do wystygnięcia. Ciasto można posypać cukrem pudrem, jednak nie jest to konieczne. Ciasto cytrynowo cytrynowe wspaniale smakuje z dodatkiem bitej śmietany oraz lodów śmietankowych lub waniliowych. Można także pokusić się o eksperymenty z cytrusami - do cytryny dodać sok i skórkę z pomarańczy lub na przykład limonki. Inspiracją do tego przepisu była receptura Neli

Korniszonki
Słodka jaglana pascha 124

roku i wiecie z czym ją jeszcze podaje? Z lodami! 😀 Schłodzona pascha prosto z lodówki, słodziutka dzięki suszonym owocom, dodatkowo każdy na swój talerzyk dostaje porcje lodów waniliowych (oczywiście domowej roboty). Mówię Wam, aż ślinka cieknie, a goście czekają z łyżkami w rękach, aby jak najszybciej zjeść.😊 Wielbicielom kaszy jaglanej z pewnością zasmakuje ta propozycja.👍 Zalecam wykonać

zdrowo i aktywnie
Co zjeść w Bari? 169

odrobina słodkości Oczywiście wizyta we Włoszech nie może odbyć się bez lodów Wybierając lodziarnię (po włosku Gelateria) kierujcie się kolejką Tam, gdzie jest długa na pewno znajdziecie dobre lody I koniecznie spróbujcie tych pistacjowych Macie jeszcze ochotę na coś słodkiego? Zjedźcie rano cornetto, czyli słodkiego rogalika z ciasta francuskiego, w pobliskim barze. Spróbujcie każdej wersji: bez dodatków

365 dni dookoła kuchni
Owocowe kostki oraz inne kształty - super dodatek nie tylko do jogurtu, owsianki i wody 146

zdjęciach widnieją zamrożone truskawki, ale z powodzeniem możecie użyć malin, jagód, borówek lub innych owoców. Polecam! owoce w dowolnej ilości (u mnie na zdjęciach truskawki) foremki do mrożenia kostek lodu o różnych kształtach    Owoce należy umyć oraz osuszyć, a następnie zblendować na jednolitą konsystencję. (Z truskawek po umyciu usunąć szypułki.) Powstały mus przełożyć do foremek do mrożenia kostek(...)lodu i umieścić w zamrażarce

Di gotuje
Tarta na kruchym spodzie z brzoskwiniami, borówkami i lodami waniliowymi. 136

dobre, jednym słowem to jest za dobre ;-). Idealne kruche ciasto, masa soczystych owoców i lody waniliowe. To jest rozpusta w czystej postaci, ciasto mocno wciąga i uzależnia. Luby na raz zjadł dwie duże porcje heheh. Naturalnie ciasto kruche otrzymacie tylko używając masła, nie margaryny. Tłuszcz mleczny jest niezbędny do prawidłowej struktury ciasta. Ale powiem Wam też, że masło(...)formę, posmaruj dżemem, ułóż pokrojone w plastry brzoskwinie, borówki. Wstaw do nagrzanego pieca, temp. 180 stopni C. Pieczemy godzinę. Wyjmij przestudź 20-25 minut. Podawaj lekko ciepłą z kulką lodów waniliowych. Pyszne

SMYKWKUCHNI
Owoce pod owsianą kruszonką 189

zakryj je kruszonką. Wstaw foremki do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni C (kruszonka powinna być zarumieniona). Podawaj na ciepło. Można dodać do każdej porcji lody. Wartości odżywcze (1 porcja): Kcal: 250 | Białko: 4,5 | Węglowodany: 26,9 | Tłuszcze: 15,7 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu

Przepisy na widelcu
Wyciskarki Hurom niezbędne w zdrowej kuchni 143

gotowało, z wyciskarką wielofunkcyjną każdy poradzi sobie z nowymi przepisami i samodzielnym przyrządzeniem różnych dań. Dzięki wyciskarkom Hurom szybko przygotuje się zdrowe, domowe makarony, soki, przeciery, a nawet lody i masło orzechowe. Szczególnie dobrym rozwiązaniem jest przyrządzanie soków z warzyw, które są rzadko spożywane, lecz cechują się bogactwem witamin i antyoksydantów. Poleca się je wszystkim, zwłaszcza kobietom, które(...)każdego rodzaju warzyw i owoców. Wyciskarkę montuje się w kilka minut, przygotowując ją do pracy znacznie szybciej niż inne urządzenia. Równie szybko można ją umyć po wyciśnięciu soku, przyrządzeniu lodów i masła orzechowego, zmieleniu ziół lub przygotowaniu makaronu. Wyciskarka Hurom jest niezastąpiona w kuchni, nie tylko podczas wyciskania soków, ale również podczas przygotowywania innych posiłków. Wielofunkcyjne urządzenie przyda się

Via Gusto
Mint Julep 188

burbonu z miętą nadaje delikatności temu alkoholowi. Mint Julep tradycyjnie jest podawany w szklance typu Highball lub w srebrnym kubku Julep (kubek swoim wyglądem przypomina metalowe wiaderko) z kruszonym lodem i przyozdobiony miętą. Głównymi składnikami tego drinka jest burbon, cukier, mięta oraz kruszony lód. Koniecznie musi być on kruszony, żaden inny nie zrobi takiego wrażenia. Polecamy Wam również nasze inne(...)przepisy na drinki z burbonem . Składniki: 60 ml burbonu Gałązka mięty Kilka listków mięty 20 ml syropu cukrowego Kruszony lód Sposób przygotowania: Do kubka Julep dodajemy kilka listków mięty oraz syrop cukrowy. Następnie miętę rozgniatamy tłuczkiem i mieszamy zawartość kubka. Następnie dodajemy do tego burbon i część kruszonego lodu. Całość dokładnie mieszamy ze sobą. Najlepiej, żeby z zewnątrz powstała

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Mrożona herbata owocowo-kwiatowa 134

truskawki, jagody, maliny, agrest jadalne kwiaty np. dzikie róże, chabry, bratki Umyte jadalne kwiaty przekładamy do foremek na lód i zalewamy wodą. Najlepiej przygotować je dzień wcześniej, a jeśli o tym zapomnicie do herbaty dodajcie zwykłe kostki lody oraz kwiaty. W 1/3 szklanki zaparzamy herbatkę przez 10 minut. Po tym czasie dopełniamy zimną wodą, kostkami lodu i owocami

Mienta blog