lody owocowe - 830 przepisów (strona:44/56)

Syrop z kwiatów czarnego bzu 106

kominku.....ale,ale nie pora na jesienne rozgrzewanie, wszak mamy pełnię lata. Syrop doskonale nada się również do orzeźwiającej lemoniady z cytryną, miętą i zielonym ogórkiem, doskonale również urozmaici owocowe koktajle. Śpieszcie się, w zacienionych miejscach można jeszcze zdobyć piękne kwiatostany, ale to już naprawdę ostatni dzwonek.  Składniki  Czas przygotowania: 10 min + 2-4 dni oczekiwanie(...)butelek należy go zagotować, można wtedy przechowywać go w chłodnej spiżarce. Jednak syrop po otwarciu zawsze przechowujemy w lodówce 7. Syrop doskonale nadaje się do lemoniady, aromatyzowania koktajli, lodów, do jesiennej herbaty i wielu innych potraw gdzie chcemy uzyskać kwiatowy aromat

Słodki Kompromis
Kilka słów o marce Lyo Food. 126

liofilizacji polega na kontrolowanym dostarczaniu ciepła do zamarzniętego produktu w próżni, tak aby umożliwić zamarzniętej wodzie w produkcie przejście ze stanu stałego do stanu lotnego (czyli zainicjować proces parowania lodu). Aby proces mógł zakończyć się sukcesem liofilizacja powinna trwać od 16 do 24 godzin. Poprzez odwodnienie, posiłek traci ponad 90% swojej pierwotnej wagi a zawartość wilgoci w końcowym produkcie jest(...)jaglankę z maliną i aronią - owsiankę kokosową  z jagodami, figami i nasionami chia zupy: - krem grzybowy - krem szpinakowo - brokułowy - krem pomidorowo-paprykowy oraz: - sproszkowaną żurawinę - mieszankę "Owocowy Sad" - czerwony koktajl w proszku Innymi słowy, same pyszności... a jak z przygotowaniem i smakiem? Przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy przesypać jedzenie z opakowania (ale nie jest to koniecznością, jeśli

Poranek na słodko
Ciasteczka egzotyczne 115

"Lato zbliża się wielkimi krokami, przynajmniej to kalendarzowe. Czekam z utęsknieniem, aż będę mogła w końcu stroić się w ciuchy które ostatnio kupuję bez żadnego umiaru

Słodkie Przyjemności
Koktajl z czereśniami 159

Uwielbiam koktajle z owoców sezonowych. A teraz w czerwcu zajadam się czereśniami i truskawkami. Wczoraj zjadłam 1 kg czereśni w wersji nieprzetworzonej, a dzisiaj zrobiłam z

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
TU I TAM nr 25. Porzeczki. Perfect summer pudding i Nigel Slater. 188

Słońce. Białe perły blanki czy rubinowe korale czerwonej? A może klasyczna czerń? Jak co roku ulegamy z   Amber porzeczkowym trendom. Pasują nam do wszystkiego - nalewek, soków, konfitur, ciast, lodów, deserów, chutneya. Na słodko i na wytrawnie. Zimno i ciepło. Zobaczcie jakie porzeczkowe kreacje wybrałyśmy tym razem. Zapraszamy! Codziennie czy od święta? A może tylko w weekendy? Nie wierzę(...)Summer pudding składa się oryginalnie z kromek czerstwego białego chleba, którym wykłada się głębokie naczynie, a następnie wypełnia lekko podgotowanymi porzeczkami i malinami oraz powstałym podczas ich gotowana sokiem. Owocowe nadzienie nakrywa się warstwą białego pieczywa, obciąża z góry i odstawia na noc do chłodnego miejsca, aby owoce puściły jeszcze więcej soku, którym nasiąka chleb. To punkt wyjścia do mojego

KUCHARNIA
Placek z nektarynkami - galette 159

Smaczny, letni, bardzo owocowy deser. Nektarynki  są znakomite do takiego ciasta jak to. Nie trzeba ich  obierać  więc przygotowanie  owoców  zajmie nam chwilę. Ciasto najwygodniej przygotować w robocie. Polecam!   składniki kruche ciasto  200 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki soli 2 łyżki cukru lub ksylitolu 100 g zimnego masła 1 jajko, roztrzepane 1 łyżeczka(...)środek otwarty. Piec w temperaturze 200 st. C przez 30  - 45 minut, aż ciasto się zrumieni a owoce się upieką. Podawać w temperaturze pokojowej lub ciepłe z lodami waniliowymi. Smacznego

Stare Gary
MUSZLE NADZIEWANE BUDYNIEM CYTRYNOWYM I OWOCAMI 139

Dziś mam dla Was przepis na przepyszne, letnie danie, które zachwyca nie tylko smakiem, ale też wyglądem! Makaronowe muszle nadziewane pysznym, domowym budyniem cytrynowym i owocami

Ostra na Słodko
Raw & Happy :) 159

zbędnych dodatków. 100 % naturalnego smaku. 100% surowej natury. 100% zdrowia. Idealne! Rawnello samo w sobie jest przepyszne, dlatego w większości zostało skonsumowane samodzielnie, jednak kilka kulek dorzuciłam sobie do lodów czekoladowych, z TEGO przepisu i deser wyszedł niesamowicie obłędnie smaczny :)  Gryczanki Dostępne są trzy smaki i wszystkie Wam za chwilkę przedstawię. 1. Gryczanki miodowe Pierwsze co rzuciło(...)zapach jest zbyt słaby, aby można było wyczuć owoce lub po prostu został zdominowany przez pozostałe składniki. Podsumowując - zapach był nieokreślony. Jednak tuż po skosztowaniu od razu można poczuć owocowy smak. Gryczanki mają charakterystyczny czerwony kolor, za pewne pochodzący od owoców. Są bardzo smaczne i jak najbardziej przypadły mi do gustu :) Nie przesłodzone, może z delikatnym akcentem kwaśności. Mój osobisty

Zdrowie na języku :P
Naturalne wody smakowe czyli ekspresowe orzeźwienie. Cytryna-mięta: domowa woda smakowa prosty przepis. 478

  Podczas tak wysokich upałów jednym z obowiązków jest regularne nawadnianie organizmu.   Szczególnie należy pilnować dzieci, kontrolujmy ile nasze dzieci wypijają płynów.   Popularne

IzaGotuje
Stovit naturalnie owocowe - relacja z testowania 208

ramach kampanii Streetcom miałam przyjemność testować dżemy Stovit Naturalnie Owocowe Otrzymałam zapakowane w estetyczne pudełko 10 naturalnie owocowych słoiczków w różnych smakach: wiśnia, truskawka, owoce leśne, cztery owoce oraz brzoskwinia i marakuja.  Producent zapewnia, że nie jest to zwykły dżem ale owoce w delikatnym żelu i zawierają 100% zdrowia i 0% konserwantów, barwników i sztucznych aromatów i faktycznie jest(...)nieprzesłodzone". I tutaj muszę się z nim zgodzić, bo wszystkie te dżemy nie są prze sadnie słodkie i idealnie nadaję się do różnych kuchenny ch zastosowań: placuszków, naleśników, gofrów , lodów i wszelkich innych pyszności. Za mną ch odz ą jeszcze francuskie, kruche ciasteczka z owocami leśnymi i pewnie lada dzień upiekę

Cynamonowe szczęście
Koreczki owocowe z parowaru 175

Dawno nie było deseru. Nie robię go codziennie. Czasem zjem jakieś owoce tylko, bez parowania ich :) Bez obróbki cieplnej też są zjadliwe ;) Choć granat z ostatniego

Parowar Faceta
Racuchy jak pączki, z jabłkami 213

winne? Ich odmian jest tak wiele, że każdy z nas znajdzie tę swoją jedyną ulubioną. Sposobów na wykorzystanie jabłek w kuchni jest niezliczona ilość. Są zdrowym dodatkiem do sałatek owocowych i warzywnych. Rewelacyjnie komponują się w ciastach – z dodatkiem cynamonu tworzą niezapomniany duet w szarlotce, naleśnikach lub w zapiekanym ryżu. Jabłka można także gotować – w ten sposób powstaje przepyszny(...)umyć, obrać, wydrążyć gniazda i pokroić w kostkę). Pokrojone jabłka dodajemy do wyrośnietego ciasta, delikatnie mieszamy. W szerokim garnku (u mnie gęsiarka) rozgrzewamy olej do głębokiego smażenia. Łyżką do lodów nabieramy porcje ciasta i kładziemy (jedna porcja na próbę, aby sprawdzić, czy olej jest wystarczająco gorący) na rozgrzany olej. Jeżeli jest wystarczająco gorący kładziemy następne porcje (u mnie mieściło

mojewypiekiinietylko
Jagodowo-kokosowy podwieczorek z ziarnistym fit snack 152

Uwielbiam przygotowywać pyszne, lekkie i owocowe pucharki. Jagodowo-kokosowy pucharek z ziarnistym fit snack, to propozycja w sam raz na śniadanie lub podwieczorek. Warstwowy pucharek pełen owoców i chrupki snack – prostota i smak, której czasem nie można się oprzeć. Spróbujcie. Jagodowo-kokosowy podwieczorek z ziarnistym fit snack Jagodowo-kokosowy podwieczorek z ziarnistym fit snack(...)jagód. Do owoców dodajemy 5 łyżek jogurtu typu greckiego, całość dosładzamy miodem (u mnie 1 1/2 łyżeczki). Miksujemy tylko do połączenia składników, uzyskując w ten sposób szybkie, zdrowe lody. Resztę jogurtu mieszamy z miodem (u mnie 1/2 łyżeczki) i wiórkami kokosowymi (zostawiając szczyptę na wierzch pucharka). Kokosowy jogurt delikatnie nakładamy na jagodową warstwę. Wierzch pucharka posypujemy wiórkami kokosowymi

Słodkie okruszki
DIETA ZIEMNIACZANA - Rezultaty, porady + przykładowe posiłki 1515

ziemniaków można jeść dowolną ilość nieskrobiowych warzyw - lista poniżej. Niedozwolone są produkty skrobiowe tj. kukurydza, fasola, soja, ryż czy groszek.  Niestety owoce są niedozwolone, tak samo jak soki owocowe. Jest to spowodowane tym, że na tej diecie ziemniaki mają być głównym źródłem kalorii, a niektóre owoce zawierają dużą ilość kalorii np . banan czy suszone(...)się upieczone bataty polane syropem klonowym lub posypane cukrem. Można także rozgnieść bataty widelcem i dodać cukier, cynamon lub ew. kakao :). (Taką masę można zamrozić i jeść jako lody!!!)  Rozgnieciony batat z dodatkiem cukru, cynamonu i kakao Jeśli lubisz smoothie to możesz przygotować je ze słodkiego ziemniaka :). Można także zrobić wytrawną wersje koktajlu używając zwykłych ziemniaków

wegujemy
Wegańska szarlotka 144

powodu lenistwa kupowałam gotowe przetarte jabłka w słoiku, ostatnio jednak doszłam do wniosku, że niestety nie mogą się one równać z tymi, które przygotujemy sobie sami w domu. Owocowy farsz będzie się zapiekał w towarzystwie kruchego ciasta przygotowanego na bazie wegańskiej margaryny, jeżeli jednak nie uda Ci się jej dostać, spróbuj sięgnąć po schłodzony olej kokosowy – wówczas nie zagniataj ciasta(...)tarce o dużych oczkach. Wstaw do piekarnika na 45-50 minut. Ciasto podawaj po przestudzeniu. Możesz je wedle uznania podgrzać w piekarniku i podawać także na ciepło z dodatkiem lodów sojowych lub bitej śmietany kokosowej

Roślinna - blog wegański
Pierogi z zieloną soczewicą. Ulubione ciasto na pierogi 196

Pierogi. Każdy z nas ma jakieś swoje najukochańsze – czy to ruskie, czy z mięsem, czy z owocowym farszem. Ja dzisiaj mam dla Was przepis na moje ulubione ciasto pierogowe, które zawsze wychodzi cudnie miękkie i nadzienie, które świetnie zastępuje mięso – zieloną soczewicę. To moje najbardziej sprawdzone ciasto i wypycham je każdym możliwym farszem. Brak w nim jajka, więc szykując swoje(...)minut do miękkości w 0,5 litra wody.   Wywaru z grzybów nie wylewamy – jeśli nie macie akurat pomysłu jak go zużyć, zamroźcie go, np. w woreczkach na kostki lodu. Można go w takiej postaci dodawać jako smak do sosów mięsnych, zup (rewelacyjnie pasuje do kartoflanki, żuru czy grochówki!), zrobić z tym wywarem wytrawny czerwony barszcz czy czystą zupę grzybową

Karo in the Kitchen