ciacho ma to co dla mnie najlepsze a zawsze mam problem z wyborem rodzaju ciacha na weekend. Ma owoce, bo przecież lato. Kiedy jak nie teraz piec owocowe ciasta. Ma kruchy spód i ma krem czy też warstwę serową, która zastępuje doskonale mój ukochany sernik. Z czystym sumieniem więc połączyłam tutaj wiele smaków, na które mój ciążowy brzuch miał ochotę(...)u0142adnik\u00f3w zagniatamy kruche ciasto.\r","Je\u015bli trzeba, dodajemy lodowat\u0105\u00a0wod\u0119.\r","Ciasto zawijamy w foli\u0119 i wk\u0142adamy na 30-60 min do lod\u00f3wki.\r","Foremk\u0119 smarujemy t\u0142uszczem i wylepiamy ciastem.\r","Ciasto dziurawimy widelcem i obci\u0105\u017camy (groch, fasola, specjalne kulki).\r","Podpiekamy 15 min w 180 stopniach.\r","Wyjmujemy
Mieszam w GarnkuA z tym drożdżowym to b ō ło tak: prziszoł rołz 1 hydraulik sprawdzić instalacja i jak łobejrzoł pustoł blacha, to jakosik my sie dali do
Chop w kuchnimoże cherries to czereśnie, a sour cherries to wiśnie? Jak zwał tak zwał, a ja zapraszam na obłędną tartę z czereśniami. Tarta wyszła pyszna: bardzo aromatyczna i mocno owocowa, z cudownie gęstym nadzieniem, o lekko cynamonowym smaku. W oryginale dodaje się jeszcze aromat migdałowy, ja posypałam spód mączką migdałową zmieszaną z brązowym cukrem, co dało baardzo ciekawy efekt. Natomiast ciasto(...)najlepsza lekko ciepła, kiedy sok z czeresni wymieszany z mączką i cynamonem cudnie wypływa ze środka i łączy sie w pyszną całość z kremem waniliowym lub gałką lodów waniliowych. Smacznego! Przepis z netu, pod hasłem: Cherry
Mia Cucina SofietaUwielbiam komponować koktajle lub smoothie. Dziś zapraszam Was na mrożony koktajl jagodowo-truskawkowy. Smak i zdrowie w kilka chwil. Mrożony koktajl jagodowo-truskawkowy 2016-04-17
Słodkie okruszkiPowszechnie wiadomo, że droga do serca mężczyzny prowadzi przez żołądek - i to jakimś solidnym, krwistym stekiem ;) ale jak dotrzeć do najtwardszych kobiecych serc? Mięskiem? No cóż
Spektrum SmakuMożemy lubić owoce, lody, cukierki, żelki itd. Jednak to właśnie czekolada i wszystko co z kakao związane ma w sobie to "coś" co sprawia, że po nią sięgamy chętniej. Dodatkowo jeśli połączona jest np. z orzechami tworząc aksamitny krem rozpływający się w ustach to otrzymujemy tzw. " szczęście zamknięte w słoiczku ", a jak wypadnie na tym tle połączenie kakao(...)wiedziałyśmy czego się spodziewać ale smak przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania. BOMBA! Mocno intensywny smak kokosu (bez wiórków) połączony z kakao stworzył genialny duet. Nektar natomiast nadał nieco miodowej-owocowej nuty (jeśli ktoś jadł nektar kokosowy to zna ten smak – tutaj nasza recenzja ). Ten dżem starczył nam na dłużej bo był mega słodki ale cieniutko posmarowany na gofrze dodał bardzo czekoladowo
Candy Pandasrosyjskie placki z dosłownie kilku składników – świeżego twarogu, jajek i odrobiny mąki. Najczęściej podaje się je tak samo jak pancakes – na słodko, z sezonowymi owocami, dżemem, powidłami, słodką śmietanką, owocowym sosem, waniliowym kremem. Ja zrobiłam syrnikowy przegląd lodówki – świeży wiosenny szczypior i swojski wędzony boczek pasowały! Chciałam zrobić słodki obiad ale okazało się, że nie ma na niego chętnych Cóż(...)kluskach leniwych , śląskich i kopytkach – to ciasto nie lubi masowania, dotykania i pieszczenia. Całe mieszamy przy użyciu widelca a formujemy w dłoniach szybko. Mnie najszybciej idzie z gałkownicą do lodów – odmierzam nią identyczne, równe porcje. Gotową porcję szybko w dłoniach lekko ugniatamy formujemy w kulę, wrzucamy do miski z mąką, lekko spłaszczamy, przewracamy na drugą stronę. Wyjmujemy
Karo in the Kitchenkońca zrobimy sami. Do zrobienia czekoladek przyda się foremka – w sklepach możecie kupić specjalne foremki do czekoladek, ale idealnie posłuży Wam każda silikonowa foremka służąca do zrobienia kostek lodu. Silikon jest miękki i elastyczny – czekoladki zrobione w takiej foremce będą gładkie, błyszczące i łatwo wyjdą z formy, bez żadnych specjalnych zabiegów czy dodatkowego wysiłku, bez ich kruszenia czy łamania. Obie(...)odmianą od zwykłej tabliczki czekolady. Nasze życie nie jest biało-czarne, ma swoje smaczki – czy to gorzka poranna kawa na obudzenie, czy słodki podwieczorek, czy soczyste mango schrupane w owocowej sałatce, w biegu między zleceniami… Te czekoladki skupiają w sobie wszystkie nasze ulubione smaki. Schrupię jedną w drodze z kubkiem kawy do biura. Podrzucę po dwie na biurko współpracownikom
Karo in the KitchenTen przepis bardzo długo czekał na publikacje. Jednym z powodów były zdjęcia, które nie oddają smaku i rzeczywistego wyglądu tego wypieku. Ale ostatecznie uznałam, że w
Słodkie Przyjemnościwłasnego doświadczenia wiem, że zbyt duża zimnych napojów i lodów może położyć nas do łóżka. Czemu tak się dzieje? Przez zbyt dużą różnicę temperatur. Jedzone lody mają w przybliżeniu kilka stopni ponad zero, napoje niewiele więcej. W ustach ulegają nieznacznemu ociepleniu, racja, ale i tak amplituda jest na tyle wielka, że nasze gardło przeżywa istny(...)upalnym dniom. Procesy trawienne zabierają nam dużo energii, gdzie i tak jesteśmy już wystarczająco zmęczeni panującymi temperaturami. Ponadto cieszmy się tym, co daje lato! Sezon warzywno-owocowy trwa, oferując same wspaniałości. Wystarczy iść do ogrodu, a w wersji wielkomiejskiej - do ulubionego warzywniaka na osiedlu. Soczyście kolorowe chłodniki, pieczone i gotowane warzywne dania to prawdziwa rozkosz. Tym bardziej
W kuchni Karmel-itkipolega na kontrolowanym dostarczaniu ciepła do zamarzniętego produktu w próżni, tak aby umożliwić zamarzniętej wodzie w produkcie przejście bezpośrednio ze stanu stałego do stanu lotnego (czyli umożliwić parowanie lodu). Aby proces mógł zakończyć się sukcesem liofilizacja powinna trwać od 16 do 24 godzin . Poprzez odwodnienie, posiłek traci ponad 90% swojej pierwotnej wagi a zawartość wilgoci w końcowym produkcie jest zredukowana(...)Zamknij zip i odczekaj 10 minut. Urwij używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie. W ofercie LYO FOOD dostępne są: śniadania dania główne zupy owoce proszki owocowe i warzywne - w ofercie od kwietnia W ramach współpracy otrzymałam: Gotowe posiłki: farfalle w sosie szpinakowo serowym, penne bolognese, risotto z pęczaku i soczewicy z musem z awokado
Zdrowie na języku :Pklimatyczne występują tu niespotykane nigdzie indziej możliwości uprawy, hodowli i połowów. Naturalne granice Chile wyznaczają od wschodu Andy, na północy pustynia Atakama, od zachodu Pacyfik, a na południu antarktyczne lody Patagonii. Sprzyjający klimat powoduje że uprawa jest tu bardzo wydajna . Chile jest największym na świecie eksporterem świeżych borówek, winogron i śliwek oraz wiceliderem w sprzedaży czereśni i awokado(...)stylu. Pierwsza winnica została założona w dolinie rzeki Maipo. Posadzono tam krzewy przywiezione z Bordeaux. Od tego momentu zaczął się prawdziwy jej rozkwit. Jako aperitif podano świeże, delikatne, o owocowych aromatach wino Casillero del Diablo Sauvignon Blanc. Naszą Kulinarną podróż rozpoczęliśmy od przystawek - Mule w marynacie / chleb churrasca - Roladka z awokado i kraba królewskiego / pszenica mote (1) z chili merquen
królestwo garów"Lubicie szarlotki? Jak dla mnie jedno z najlepszych ciast na świecie! Równie smaczny jest tylko sernik. Cóż się więc dziwić, że niezależnie od pory roku mogę
Słodkie PrzyjemnościDragon'' "Golden Dragon" przyciąga uwagę charakterystyczną formą liści. Są one zwinięte w rurki, które po zaparzeniu rozwijają się i uwalniają piękny aromat, a dodatek złotych tipsów dodaje szlachetnych, lekko owocowych nut. Delikatnie gorzka, o pięknej mahoniowej barwie. Idealna dla fanów klasyki. * czarną ''Jasmin Earl Grey'' "Jasmin Earl Grey" to kompozycja ceylońskiej herbaty Earl Grey z kwiatami jaśminu. Kolejna świetna(...)Wielkopolski. Bez konserwantów i barwników, bez dodatków smakowych i aromatów. Co najważniejsze - niedosładzany. Świetnie sprawdza się nie tylko podczas sporządzania napojów, ale także jako dodatek do drinków, polewa do lodów, placków czy gofrów. Podobno równie dobrze pasuje do wytrawnych potraw, np. zup. Sok z granatu 100% Bezpośrednio wyciskany na zimno, dzięki czemu zachowuje wszystkie dobroczynne właściwości pestek granatu. Zawiera
Poranek na słodkoprzez dojrzałe sierpniowe łąki, wycieczkami rowerowymi naprawdę w nieznane, niespiesznym bujaniem w hamakach i wystawianiem uśmiechniętych i szczęśliwych twarzy do słońca. Dni o smaku lata. Dojrzałego, soczystego, słodkiego, owocowego i wytrawnego, warzywnego. Lata, które inspiruje, kusi, by zrobić krok dalej, w nieodkrytą, bądź mijaną dotąd stronę smaku. Wspólne śniadania, spontanicznie przygotowywane lunche, które choć wcześniej nie planowane, naturalnie(...)serem i orzechami oraz supełkami pietruszkowo-cytrynowymi Chłodnik tarator Pizza z miodowym kozim serem, borówkami, miodem i miętą, sałata Gruszki zapiekane w cieście z miodową gorgonzolą, orzechami i lodami z kolorowym pieprzem NIEDZIELA Owsiane smoothie z jeżynami Crumble pomidorowe pod chlebowo-parmezanową kołderką, sałata Danisze z morelami i borówkami oraz pistacjowo-cytrynowym twarożkiem Lemoniada miętowo-jeżynowa Więcej
KUCHARNIA