lody domowe - 2135 przepisów (strona:124/143)

Chleb Polny pszenno żytni 164

smaka na jakiś konkretny rodzaj, albo po porodzie nie chciało mi się zwyczajnie chleba piec. I ok, zjedliśmy po kilka kromek i jakoś tak się tęskno robiło za tym domowym chlebem. Tym razem padło na przepis z książki „Mąka, woda, drożdże, sól” Kena Forkisha. Bo właściwie, czego więcej do chleba nam trzeba? Mam ją dobre dwa lata(...)bochenki na ok 15 min.\r","Koszyki obsypujemy m\u0105k\u0105. \r","Bochenki wk\u0142adamy do koszyka, koszyki do toreb foliowych i ca\u0142o\u015b\u0107 wk\u0142adamy do lod\u00f3wki na ok 12h.\r","Nast\u0119pnego dnia rano nagrzewamy piekarnik z garnkiem ok 45 min do 245 stopni.\r","Przek\u0142adamy bochenki do garnka i pieczemy pod przykryciem

Mieszam w Garnku
Fit ciasto marchewkowe z kremem kokosowym 160

się tym, którzy przepadają za delikatnymi i lekkimi wypiekami z korzenną nutką. Smacznego! Lubicie słodkie? Zobaczcie w takim razie: Pijana wiśnia, czyli proste ciasto z wiśniami Słodkie bułeczki drożdżowe – domowy przepis Owsiane ciastka z dyni z żurawiną i miodem Trudność Średnio zaawansowany Czas przygotowania 40 min. Czas gotowania 1 godzina Całkowity czas 1 godzina 40 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI(...)patyczka.\nPo wyj\u0119ciu ciasto wystud\u017a, a nast\u0119pnie przekr\u00f3j wzd\u0142u\u017c na dwie cz\u0119\u015bci.\n","KREM","Mleko kokosowe sch\u0142\u00f3d\u017a w lod\u00f3wce przynajmniej PRZEZ NOC. To bardzo wa\u017cne - w przeciwnym przypadku mleko si\u0119 po prostu rozleje po cie\u015bcie, zamiast trzyma\u0107 zbit\u0105 mas\u0119. \n","Odlej

A to pestka
Recipe Redux: Grapefruit Fluff, 2011; czyli jak tą pannę ułożyć? 166

bezy, po przygotowaniu trzyma się go zwykle w zamrażalniku i dopiero przed podaniem zapieka krótko, aby białkowa czapka bezy się zarumieniła ). Pierwotnie składał się z zarumienionej bezy kryjącej lody ułożone na cząsteczkach delikatnie grillowanego i macerowanego w alkoholu grapefruita. Całość podawana była w połówkach wydrążonych skórek z grapefruita.  2010 - przepis na Grapefruit Fluff trafia w ręce Valerie(...)BRANDY 3/4 filiżanki śmietany kremówki (użyłam 30%) 1/4 filiżanki corn syrup (zastąpiłam miodem) 11/4 filiżanki cukru 1/4 filiżanki masła 1/2 łyżeczki soli (dałam ciut więcej:) 1/4 filiżanki brandy (zastąpiłam domową pomarańczówką, bo podobnie jak u Basi "brandy wyszła":) Śmietanę i miód (w oryginale corn syrup) przelać do rondelka z grubym dnem i ustawić na średnim ogniu. Do drugiego rondelka wsypać

KUCHARNIA
LEKSYKON BAKALII 172

Trudno sobie wyobrazić Święta Bożego Narodzenia bez zapachu i smaku bakalii, ale na co dzień też warto mieś je pod ręką.  Krótka charakterystyka wybranych bakali

Ciastka - domowe słodkości