likier - 5379 przepisów (strona:299/359)

Breakfast with you #2 (Not) just for kids 197

samej blaszki. W tak uformowany środek nałożyłam przygotowany wcześniej budyń. Całość zapiekałam przez 15 min. w 180st. do zabrązowienia się bułek.  Tak wyglądały chwilę przez zapiekaniem... Lukier: 1 łyżka cukru 1 łyżeczka gorącej wody wiórki kokosowe Cukier rozpuściłam w wodzie i posmarowałam bułki, które od razu posypałam wiórkami. ... a tak już chwilę po... Teraz tylko kawa i pierwsze norweskie

bastalena
Nie jedz tego, to jest na święta 156

świętami i przechowywać w z amkniętym pojemniku. A jeśli ma się dodatkowo gotowe ciasto, to szast prast i pierniki w 20 min. gotowe. Dwa dni przed wystarczy udekorować je lukrem, wtedy na pewno będą świeże i ładne. Łazanki Ciut więcej z nimi zabawy niż z pierniczkami, ale sposób przechowywania równie prosty. Zamrożenie łazanek do świąt to połowa sukcesu w wigilijny

bastalena
Sorry, taki mamy klimat 203

jajka 100g masła pokrojonego w kostki 10 łyżek nalewki orzechowej garść mieszanki owoców suszonych i orzechów kruszonka (0,5 szklanki mąki, 2-3 łyżki masła, kilka orzechów z mieszanki) lukier (0,5 szklanki cukru pudru, 2 łyżki ciepłego mleka) Jajka ubiłam z cukrem na białą, puszystą masę.  Mąkę połączyłam z proszkiem, dodałam masło i utarłam palcami. Następnie przelałam masę

bastalena
Kawa i co dalej ? podsumowanie akcji 197

carycy U stóp Benbulbena Kawowe cupcakes z orzechami włoskimi W mojej kuchni Serniczek z mascarpone W zaciszu mojej kuchni Tiramisu Zakątek Smakosza Tort orzechowo-kawowy Zdrowie zależy ode mnie Likier kawowy Z miłości do słodkości Krówka Z pierniczona kawa

Moje domowe kucharzenie
Kubki pomiarowe King Hoff 127

pojemności jest oznakowany odpowiednią wartością podaną w mililitrach. Miarki kuchenne służą nie tylko do odmierzania płynnych i sypkich produktów. Możecie je wykorzystać do rozpuszczania masła, czekolady czy też przygotowywania lukru lub polewy. Dzięki temu, że każdy z miarek kuchennych mieści się w kolejnym cały zestaw zajmuje mniej więcej tyle miejsca, co zwykły kubek na herbatę, bądź szklanka. Produkt wykonany został

Moje domowe kucharzenie
Schabowy ..ciut inaczej 241

nasiona lubczyku są dodawane, w kuchni angielskiej, do chleba i ciast. •    Lubczyk jest stosowany do produkcji kostek bulionowych, a, w przemyśle alkoholowym, do aromatyzowania wódki i likierów. Właściwości lecznicze: •    Lubczyk ma działanie moczopędne. •    Lubczyk działa wykrztuśnie, dlatego jest zalecany przy nieżytach górnych dróg oddechowych. •    Lubczyk jest stosowany

Moje domowe kucharzenie
Mufinki waniliowe 188

Aromatyzuje się nią desery, ciasta, lody, czekoladę, napoje alkoholowe i tytoń; •    Jest dodawana do potraw z białego sera; •    Wanilia jest ważnym składnikiem popularnych likierów: Creme de cacao i Galliano; •    W przemyśle spożywczym stosuje się zamiennik wanilii- wanilinę. Jest to tani produkt, który, z prawdziwą wanilią ma niewiele wspólnego. Wykorzystuje się

Moje domowe kucharzenie
Piegusek na białkach 201

razy. Pierwszą można wymieszać z ciastem mikserem, pozostałe wymieszać delikatnie szpatułką. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni (góra-dół). Ostudzić w piekarniku. Posypać pudrem lub polać lukrem.  A oto pieguski dziewczyn, które też piekły..i jak widać każdy piegusek wygląda pysznie..... SmacznaPyza Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Moje domowe kucharzenie
Babeczki z parówką 158

nasiona lubczyku są dodawane, w kuchni angielskiej, do chleba i ciast. •    Lubczyk jest stosowany do produkcji kostek bulionowych, a, w przemyśle alkoholowym, do aromatyzowania wódki i likierów. Właściwości lecznicze: •    Lubczyk ma działanie moczopędne. •    Lubczyk działa wykrztuśnie, dlatego jest zalecany przy nieżytach górnych dróg oddechowych. •    Lubczyk jest stosowany

Moje domowe kucharzenie
Krajanka z suszonymi morelami i orzechami 205

masła  1 jajko  1/4 łyżeczki proszku do pieczenia  Na warstwę morelową: 250 g suszonych moreli KRESTO   70 ml gorącej wody  30 ml likieru cointreau  15 g cukru  2 łyżeczki suszonej skórki pomarańczowej Gold Pak  Na warstwę migdałową [orzechową]: 3 jajka  90 g mielonych migdałów [ orzechy laskowe tarte Back

Moje domowe kucharzenie
Murzynek bez użycia miksera 185

wymieszać łyżką, aż wszystko się dobrze połączy. Przelać masę do foremki .Piec  ok. 55 minut. Po tym czasie wyciągnąć z pieca i wystudzić. Ciasto można posypać cukrem pudrem, lukrem lub polać polewą . Cukier i mleko wymieszać aż do uzyskania gęstej polewy, dodać roztopioną margarynę i połączyć z masą

Moje domowe kucharzenie
Muffiny z karobem i nutellą! 153

proszku do pieczenia 1 łyżka karobu (może być również zwykłe kakao) 2 jajka 0,5 szklanki mleka nutella Ewentualnie można dodać paczkę cukru waniliowego lub ekstrakt z wanilii (łyżeczka) Lukier: Pół szklanki cukru pudru i troszkę wody lub jak kto woli soku z cytryny :) Wszystkie "mokre" składniki łączymy ze sobą (margarynę ucieramy z cukrem na gładką masę i dodajemy jajeczka

Emcia Pichci
Babka cytrynowa :) 213

mokrą) babką, którą najchętniej zjadłabym sama ;) Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 4 jajka 1/2 szklanka oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia Sok z 1 cytryny Lukier: 1 szklanka cukru Sok z 0,5 cytryny Jajka z cukrem ucieramy mikserem na puszystą masę, a następnie powoli wsypujemy całą mąkę i mieszamy przez chwilę wyłączonym mikserem (zapobiegniemy "eksplozji" mąki

Emcia Pichci
Ślimaczki drożdżowe z rodzynkami 129

szklanki mąki pszennej 100 ml mleka 20 g drożdży 50 g cukru 1 jajko 40 g masła 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 70 g rodzynek marki Kresto 2 łyżki miodu Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki wrzątku Dodatkowo: Rozkłócone jajko do posmarowania bułek przed pieczeniem Przepis: Zaczyn: do miski dodajemy pokruszone drożdże i zalewamy je ciepłym mlekiem. Całość mieszamy

Emcia Pichci
Makowiec zawijany 190

masła Szczypta soli Olej do posmarowania papieru Składniki na masę: 900 g gotowej masy makowej z bakaliami 4 łyżki tartych orzechów laskowych BackMit 4 łyżki rodzynek 3 białka Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki wrzątku Do ozdoby: 2 łyżki tartych orzechów włoskich BackMit Przepis: Drożdże rozdrabniamy, zasypujemy cukrem i zalewamy ciepłym mlekiem. Mieszamy aż drożdże się rozpuszczą i odstawiamy

Emcia Pichci

Proponowane wyszukiwania