likier - 5379 przepisów (strona:256/359)

Jaglane kulki rafaello 153

wykorzystać olej kokosowy; teraz się on nie nadaje, bo ma postać płynną) 2-3 łyżki miodu (wyczucie słodkości to kwestia gustu) aromat migdałowy (w wersji dla dorosłych może być likier amaretto) spora garść suszonych żurawin lub klasycznie migdały (te należy wcześniej sparzyć i zdjąć z nich skórkę) Kaszę wypłukać w kilku wodach, przecierając jej ziarna między palcami. Do kaszy wlać

Weekendy w domu i ogrodzie
Tulipan – babka na białkach wg siostry Anastazji 179

upieczenia tej babki wykorzystałam prostokątną foremkę o wymiarach 23x12cm. Tulipan – babka na białkach wg siostry Anastazji – Składniki: 7 białek (pozostałe 7 żółtek można wykorzystać do zrobienia domowego likieru […] The post Tulipan – babka na białkach wg siostry Anastazji appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka owocowa podana z migdałową bitą śmietaną 238

skusi się każdy! Taki deser można zaserwować praktycznie na każdą okazję, jak też i… bez okazji :D W wersji dla dorosłych owoce można skropić niewielką ilością rumu lub np. likieru Amaretto. W sezonie zachęcam do wykorzystania truskawek, malin, borówek, moreli, czy też jagód :) Składniki (na 2 spore porcje): 1 kiwi 1 grejpfrut 1 pomarańcza 1 mandarynka 1 mały ananas

MyCookBook.pl
Likier cytrynowy " limoncello ". 161

wrzącej wodzie, wystudź. Do wystudzonego syropu wlej spirytus cytrynowy, sok wyciśnięty z cytryn ( bez pestek ! ), zamieszaj. Rozlej trunek do czystych butelek, zakorkuj. Odstaw w chłodne miejsce na miesiąc. Likier podawaj schłodzony w lodówce

Przepisy i porady kulinarne
FALE DUNAJU Z TRUSKAWKAMI 194

łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek mleka 2 łyżeczki kakao aromat arakowy Krem budyniowy: 1 szkl. mleka, 1 szkl. cukru 1 budyń waniliowy 3 łyżki wiórek kokosowych, 1 łyżka likieru kokosowego 1 margaryna   Dodatkowo: truskawki, galaretka truskawkowa WYKONANIE Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrami, następnie dodajemy po 1 jajku i dalej mieszamy, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz

słodki bratek
Bananowy koktajl na wodzie kokosowej 166

Mama przygotowała tekst na temat WODY KOKOSOWEJ Przepis na koktajl jest bardzo prosty i szybki do wykonania na jego podstawie zrobiłyśmy jeszcze inne smakowe koktajle z miętą i z likierem czekoladowo malinowym. Pewnie wkrótce wrzucę kolejne przepisy. Na początek zrobiłyśmy koktajl z bananem, ponieważ banan jest dla nas szczególny zawiera dużo magnezu, a my z mamą jesteśmy lekko odmagnezowane

Lili w kuchni
Panna Cotta Kokosowa z Jeżynową Frużeliną 180

więc dla nas wyszło idealnie.  Składniki: 400 ml śmietany kremówki 30% 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) ok. 70 g cukru trzcinowego 4 - 5 łyżeczek żelatyny 4 łyżki likieru kokosowego - opcjonalnie Dodatkowo: chipsy kokosowe mus owocowy lub tak jak u mnie frużelina Sposób wykonania: Do rondelka wlałam śmietankę i mleko kokosowe, wsypałam cukier i zagotowałam. Zestawiłam rondel z ognia

Blondynka Gotuje
Torcik makaronowy z serem i jabłkami 190

Tort makaronowy na słodko? Dlaczego nie :).  Pomysł świetny, smak niebiański,  przywołujący smaki dzieciństwa. Składniki: 250 g makaronu pełnoziarnistego wstążki Międzybrodzki  ok 4 łyżki likieru amaretto 1/2 szk rodzynek 4 jajka 1/2 szkl cukru  1/4 szkl posiekanych orzechów włoskich/migdałów skórka otarta z 1 cytryny 4-5 jabłek 450 g sera białego zmielonego trzykrotnie

Malinowe Pocałunki
Likier o smaku karmelowym 135

Pamiętacie nasz przepis na likier o smaku orzechów laskowych ? Wyszedł tak dobry, że na podobnej zasadzie postanowiliśmy zrobić jeszcze dwa kolejne: ten właśnie o smaku karmelowym i drugi, o smaku waniliowym - na niego przepis pojawi się wkrótce. Dla tych co nie pamiętają i do tego jeszcze są takimi leniuszkami, że nie chce im się kliknąć w podany wyżej link przypominamy

Marder&Marder Manufacture
Grzane piwo z żółtkami 237

grzane piwo z żółtkami! Grzane piwo z żółtkami jest przepisem bardzo starym i choćby dlatego warto go spróbować. Rozgrzewa bardzo intensywnie, jest mocno słodkie i jajeczne. Takie troszkę jak likier jajeczny. Polecam bo gdy za oknem zima i śnieg to ten słoneczny napój poprawi humor każdemu Przepis ten można odnaleźć w zimowym numerze Magazynu Aromat w moim artykule pt. Rozgrzej

sierotka maRysia w kuchni
5 minutowe ciasta z kubka 157

jednak chciałby raz na jakiś czas pocieszyć oko i podniebienie czymś smakowitym. Bardzo ładne ilustracje Rozdziałów jest kilkanaście i znajdziemy w nich min. ciastka dla dorosłych, czyli rumowe, z likierem albo piwne. Wypieki typu Brownie również otrzymały swój własny cały rozdział. Dla osób, które unikają glutenu znalazł się także rodział zawierający pięć ciastek nie zawierających glutenu, które mogą być

Mr. Taste
LODY WANILIOWE -BEZ MASZYNKI 168

użycia maszynki. Zobaczcie, to dziecinnie proste Składniki: 0,5 litra mleka 1 duże opakowanie śmietany kremówki 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 6 żółtek laska wanilii 1/3 szklanki cukru likier czekoladowy DALKOWSKI Wykonanie: Mleko,śmietanę i mleko skondensowane razem mieszamy. Zagotowujemy, dodając wanilię. Żółtka ucieramy z cukrem. Do tak przygotowanej masy jajecznej dodawać stopniowo ostudzoną masę mleczną.Mieszamy, podgrzewamy, studzimy

Z Majeczką w kuchni
kremówka 157

margaryny krem: 1 l mleka 200 g masła 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szkl cukru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 łyżki advocata (likieru jajecznego) ponadto: cukier puder Mąkę posiekać z margaryną, dodać śmietanę i sól, zagnieść. Odłożyć do lodówki na min 3 godziny. Po schłodzeniu podzielić na dwie części, rozwałkować, upiec w natłuszczonej

6niebo
likier bananowo-cytrynowy 141

serii alkoholi domowej roboty polecam przepis na likier bananowy

Ugotujmy Coś
Tort bezowy z kremem budyniowym i truskawkami wg Aleex 249

łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem migdałowo - waniliowy: • 300 ml mleka • 1 laska wanilii • 3 duże żółtka • 50 g cukru • 20 g mąki pszennej • 20 g skrobi ziemniaczanej • 20 ml likieru amaretto • 125 g serka mascarpone, w temperaturze pokojowej Dodatkowo: • 500 g truskawek • podpieczone migdały w płatkach lub słupkach (opcjonalnie) Sposób przygotowania: 1. Przygotować składniki, które powinny być w temperaturze pokojowej

W mojej kuchni