likier kawowy w 5 minut - 279 przepisów

Likier bananowy 2357

śmiało możecie dać większą ilość wódki. Jeśli bardzo lubicie likiery , to polecam również wypróbować przepis na Likier kawowy w 5 minut! :) Likier ten również jest na bazie mleka skondensowanego i wódki. Przepis na niego znajdziecie pod tym linkiem: Likier kawowy   Likier bananowy – Składniki: 3 duże, dojrzałe banany 4 żółtka 1 szklanka cukru 500g mleka skondensowanego niesłodzonego 200ml wódki

Kulinarne Przeboje
Najlepsze przekąski i menu sylwestrowe! 4204

Wędzony łosoś z twarożkiem na krakersach LIKIERY, DRINKI i ALKOHOLE: Jeśli lubisz alkohol warto zainteresować się prostymi drinkami, na pewno zrobisz furorę jako barman w sylwestra :-) Likier kawowy w 5 minut! Domowy Advocat, ajerkoniak, likier jajeczny. Likier bananowy Pijane misie – żelki w alkoholu Shot Smerfetka SAŁATKI NA IMPREZĘ: Dobra impreza musisz składać się z dobrej muzyki, doborowego towarzystwa oraz przepysznych

Kulinarne Przeboje
Likier kawowy w 5 minut! 11260

przepadam, ale ten likier kawowy podbił moje serce :) Jest pyszny i szybki w wykonaniu :) Spróbujcie koniecznie! Na odstresowujący weekend jest idealny ;) Likier kawowy – Składnik The post Likier kawowy w 5 minut! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Likier kawowy w 5 minut! 48654

Wykonanie: Do kubeczka wsypać kawę, zalać ją gorącą wodą, wymieszać. Odstawić do ostudzenia. Wszystkie składniki wlać do blendera, zmiksować i gotowe! :) Przechowywać w lodówce. The post Likier kawowy w 5 minut! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Karmelowe Tiramisu. 122

mascarpone sok z 1 cytryny 1 laska wanilii 160 g drobnego cukru 4 jajka szczypta soli opcjonalnie przyprawa do deserów karmel i wanilia 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki likieru kawowego gorzka i mleczna czekolada do przybrania Sposób przygotowania: W  garnku, na wolnym ogniu gotujemy cukier z wodą, aż powstanie lekko brązowy karmel. Zdejmujemy garnek z ognia i powoli(...)szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy do poprzedniej masy i delikatnie mieszamy łyżką. Odstawiamy do lodówki. W dużym kubku parzymy kawę z 4 łyżeczek. Po kilku minutach dodajemy do niej likier kawowy. Nie dodajemy do niej cukru. W ciepłej kawie zanurzamy biszkopty i odstawiamy na deseczkę na ok. 20 minut. Uważamy aby ich nie rozmoczyć. Przekrawamy

DominikaDolci
Ciasto intensywnie bananowe 202

łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 2 banany dodatkowo: 3 banany 150 ml likieru kawowego 3 banany obrać ze skórki, pokroić w grube plastry. Zalać likierem kawowym, odstawić na 30-60 minut. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, sodą i cynamonem. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Powoli wlać olej, a następnie na zmianę dodawać jogurt z mąką, miksując(...)najniższych obrotach miksera. Na końcu dodać dwa rozgniecione widelcem banany i 50 ml likieru kawowego od moczenia plasterków bananów. Ciasto przełożyć do formy wyłożónej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć plasterki bananów. Piec w 180 st. C. przez 60-70 minut, do suchego patyczka. Ostudzić. Smacznego! Według mnie ciasta bananowe są takie właśnie jesienne; kiedy innych owoców zaczyna brakować, można

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Domowy likier kawowy 266

spienionym mlekiem. Na blogu znajdziecie również inne smakowite przepisy na domowe alkohole: Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukułka Krówka likier domowy Likier kawowy Czas przygotowania: 15 minut + 7 dni Składniki: 200 ml skondensowanego mleka słodzonego 200 ml wódki 2 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki gorącej wody Wykonanie: Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie

Kulinarne przygody Gatity
Bezy Tiramisu MINI PAVLOVA 112

Gotowe bezy wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 100C na funkcji termoobieg przez około 2 godziny i 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Sos karmelowo – kawowy: 4. Do rondelka wlać kawę, 200ml likieru, dodać cukier i postawić na ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, zagotować(...)zagotowaniu zmniejszyć ogień na najmniejszy i gotować przez około 20-25 minut. 5. Sos zdjąć z ognia, odstawić do ostygnięcia na około 15-20 minut i dodać 1-2 łyżki likieru, wymieszać. Sos karmelowo – kawowy jak ostygnie to trochę zgęstnieje. Krem: 6. Śmietankę kremówkę ubić (można z fixem). 7. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone, ekstrakt waniliowy i wymieszać mikserem

Mała Cukierenka
White Russian 94

wódki 20 ml likieru kawowego 20 ml słodkiej śmietanki 3-4 kostek lodu Sposób przygotowania: 1. Śmietankę porządnie chłodzimy, umieszczając ją na około 5 minut w zamrażalniku. 2. Do szklanki napełnionej lodem wlewamy wódkę, likier kawowy oraz schłodzoną śmietankę. 3. Zgodnie z klasyczną metodą serwowania Białego Ruska, składników nie mieszamy. Wszystkie warstwy drinka powinny być widoczne. Polecamy również inne nasze

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kawowy deser "Merci" 333

części. Jedną łyżkę kawy zaparzamy 1/2 szklanki wody i pozostawiamy do ostudzenia. Drugą łyżkę kawy zalewamy do 3/4 wysokości, słodzimy i dolewamy 20ml likieru kawowego. Żelatynę zalewamy 5 łyżkami zimnej wody, mieszamy, pozostawiamy na ok 5 minut i zalewamy gorącą wodą. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Lekko studzimy.  Do jednej części kremu serowo-jogurtowego stopniowo dodajemy przestudzoną kawę bez cukru(...)następnie 1/2 rozpuszczonej żelatyny. Przelewamy po równo do szklanek i wkładamy do lodówki na ok 15 minut. Po tym czasie posypujemy pierwszą częścią posiekanych czekoladek oraz kremem serowo-jogurtowym połączonym z 30ml likieru kawowego i 3 łyżkami żelatyny. Ponownie wstawiamy do lodówki.  Do kawy słodzonej dodajemy 3 łyżki rozpuszczonej żelatyny. Do pucharków wsypujemy pozostałe czekoladki i zalewamy galaretką kawową

Kuchnia w czekoladzie
KOSTKA CZEKOLADOWO-KAWOWA 135

wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok.30 minut na programie do pieczenia biszkoptów lub góra-dół, bez termoobiegu. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Następnie nasączamy go likierem kawowym lub kawą. Masa kawowa: - 300 ml zaparzonej mocnej(...)kawy - 1,5 łyżki żelatyny - 3 łyżki wody do namoczenia - 500ml kremówki 30% (schłodzonej) - 375g mascarpone - 8 łyżek likieru kawowego (opcjonalnie) lub 4 łyżki cukru (lub ksylitolu) + 100g konfitury, np.wiśniowej (ja pominęłam) Żelatynę namoczyć w wodzie, odstawić na 10 minut. Następnie dodać do gorącej kawy i dokładnie rozpuścić mieszając. Dodać likier lub cukier, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Mascarpone

Smaczne Zdrowe
Kawowa panna cotta 167

porcji: 15 g żelatyny; 600 ml śmietanki 30% lub 36%; 50 g cukru pudru; 150 ml mocnej kawy; 4 łyżki likieru kawowego; Wykonanie: Żelatynę wsypujemy do miseczki, zalewamy wodą i zostawiamy na 5 minut, by napęczniała. Śmietankę i cukier podgrzewamy w niedużym garnku, uważając, by nie doprowadzić jej do wrzenia. Do gorącej śmietany dodajemy żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści

In my kitchen
Babeczki kawowe 173

kawy, do przekąszenia podczas leniwego popołudnia…dla gości lub ukochanej osoby. Każda okazja jest dobra by upiec proste babeczki. Kawowe są jednymi z moich ulubionych. Pachną przepięknie i są takie pyszne! Przekonajcie się sami :)120 g mąki pszennej 60 g mąki krupczatki 80 g cukru łyżeczka ciemnego kakao kopiasta łyżka rozpuszczalnej kawy łyżeczka sody 150 g jogurtu naturalnego(...)mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą.Do papilotek nakładamy ciasto (do 3/4 wysokości foremki).Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka).Odstawiamy do ostudzenia.Każdą babeczki polewamy ok. łyżką likieru kawowego.Smacznego

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania