likier czekoladowy - 1083 przepisów (strona:48/73)

Smażone kuleczki z ricotty (czekoladowe) 168

czekoladę. Na końcu masę dokładnie połączyć z likierem. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą z nich obtoczyć w mące i smażyć na głębokim, mocno rozgrzanym oleju - z obu stron (aż się lekko zarumienią; dłużej smażone będą pękać). Po usmażeniu kulki odsączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym) i opcjonalnie polać sosem czekoladowym

Di gotuje
Czekolada i pomarańcze 182

tradycyjnego sernika. Warto spróbować! Oszukane miniserniczki czekoladowo-pomarańczowe przepis na 12 foremek do babeczek Potrzebujemy: 100 ml słodkiej śmietanki 30% 90 g czekolady o zawartości 70% kakao ze skórką pomarańczową (jeśli takiej nie macie, to należy przygotować zwykłą czekoladę 70% kakao i dodatkowo  skórkę otartą z jednej pomarańczy) 30 ml likieru pomarańczowego lub cytrynowego 200 g serka mascarpone

Ratunku obiad
Wspólne pieczenie: sernik czekoladowy 183

Martynosi  oraz  Wojciechowi . Potrójnie czekoladowe rożki sernikowe Składniki: (na 6 rożków) 250 g serka kremowego 250 g serka mascarpone 110 g cukru 1 jajko 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 430 ml śmietany kremówki (38%) 5 listków żelatyny 80 g białej czekolady 80 g mlecznej czekolady orzechowej 1 łyżka likieru kawowego 80 g ciemnej czekolady (70%) 1 łyżka kakao

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffiny TOFFIFEE 177

Wsypujemy do niego cukier puder i wlewamy likier, aromat, ś mietan ę . Ucieramy, a ż masa zrobi si ę puszysta i g ł adka. Dodajemy orzechy i mieszamy.   Krem mo ż na równie ż zabarwi ć na dowolny kolor barwnikami spo ż ywczymi. Upieczone muffinki studzimy. Dekorujemy kremem oraz posypujmy wiórkami czekoladowymi

Mania Gotowania
Torcik bezowy z bitą śmietaną 106

łyżka likieru amaretto Uwaga: Bitą śmietanę można przechowywać w lodówce nie dłużej niż 8 godzin. Jeśli chcecie zjeść torciki np. następnego dnia, to warto dodać do ubijanej śmietany łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach gorącej wody (dodajemy ją pod koniec ubijania śmietany). Dzięki dodatkowi żelatyny bita śmietana dłużej zachowa kształt i konsystencję. Dodatki świeże owoce posypka czekoladowa zmielone orzechy(...)minuty na najniższych obrotach miksera, a następnie zwiększyć obroty do maksymalnych. Kiedy śmietana zacznie zmieniać konsystencję i zrobi się gęsta,  dodać cukier puder lub syrop klonowy i ewentualnie likier amaretto. Ubijać do czasu, aż śmietana nabierze sztywności (w zależności od mocy miksera może to zająć od pięciu do kilkunastu minut).   Im wyższa zawartość tłuszczu, tym krótszy czas ubijania

Cztery Fajery
Torcik bezowy z bitą śmietaną 160

łyżka likieru amaretto Uwaga: Bitą śmietanę można przechowywać w lodówce nie dłużej niż 8 godzin. Jeśli chcecie zjeść torciki np. następnego dnia, to warto dodać do ubijanej śmietany łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach gorącej wody (dodajemy ją pod koniec ubijania śmietany). Dzięki dodatkowi żelatyny bita śmietana dłużej zachowa kształt i konsystencję. Dodatki świeże owoce posypka czekoladowa zmielone orzechy(...)minuty na najniższych obrotach miksera, a następnie zwiększyć obroty do maksymalnych. Kiedy śmietana zacznie zmieniać konsystencję i zrobi się gęsta,  dodać cukier puder lub syrop klonowy i ewentualnie likier amaretto. Ubijać do czasu, aż śmietana nabierze sztywności (w zależności od mocy miksera może to zająć od pięciu do kilkunastu minut).   Im wyższa zawartość tłuszczu, tym krótszy czas ubijania

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Włoskie tiramisu 42

kubku. Ważne jest jednak, aby w momencie jej użycia do deseru nie zawierała fusów. Zaparzoną kawę odstawiam na chwilę, aby wystygła po czym łączę ją z odrobiną cukru oraz likierem. Kiedy nasączenie jest już niemalże zimne zabieram się za przygotowanie kremu z cukru, jajek oraz mascarpone. W pierwszym kroku ucieram żółtka z cukrem, później dodaję do nich mascarpone(...)imprezach okolicznościowych bądź bez okazji, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego bez pieczenia i szybko. Poniżej kilka propozycji na desery bez pieczenia , jeśli jesteście zwolennikami tego typu słodkości. mus czekoladowy sernik na zimno z owocami trufle kokosowe kogel-mogel z owocami torcik borówkowy bez pieczenia Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Tiramisu Składniki na włoskie

MeCooks
Smoothies czekoladowo - kawowe 294

Tylko niech mi nikt nie zaprzecza, że kawa i czekolada nie potrafią poprawić humoru, a do tego pyszne lody i % to jest to! Prawda, że poprawia

Niezły Młynek
Kawa i co dalej ? podsumowanie akcji 191

latte czyli lekkie przebudzenie Smaczne domowe wypieki Muffinki czekoladowe z kremem cappuccino Smaki ogrodu Ciasto latte-macchiato Sprawdzone przepisy Misiaczka Pejzaż Ciasto carycy U stóp Benbulbena Kawowe cupcakes z orzechami włoskimi W mojej kuchni Serniczek z mascarpone W zaciszu mojej kuchni Tiramisu Zakątek Smakosza Tort orzechowo-kawowy Zdrowie zależy ode mnie Likier kawowy Z miłości do słodkości Krówka Z pierniczona

Moje domowe kucharzenie
Tartaletki Tiramisu z wiśniami + warsztaty z fotografii kulinarnej 191

zdjęciach, z czego bardzo się cieszę, gdyż mogę teraz podzielić się z Wami tymi przepisami. Oprócz moich tartaletek Tiramisu z wiśniami i fit torciku Bounty, Żaneta zrobiła wegański mus czekoladowy na wodzie po cieciorce, który również stylizowałyśmy. Czas minął mi baaardzo szybko, mam nadzieję, że wiedza, którą Żaneta mi przekazała, zaprocentuje wkrótce na zdjęciach. Pięknie dziękuję za warsztaty(...)tartaletki Tiramisu z wiśniami. Spody z ciasta kruchego, na nich konfitura wiśniowa, następnie okrągły biszkopciki namoczony w mocnej słodzonej kawie, a na górze krem z mascarpone, jajek i likieru Amaretto (choć ja zrobiłam wersję bezalkoholową i była równie pyszna). Wierzch jak to na Tiramisu przystało, obsypałam naturalnych, gorzkim kakao. Smaki tak cudownie ze sobą współgrają, koniecznie upieczcie te tartaletki

Nastoletnie Wypiekanie
Mazurek dla początkujących 148

dopiero na nią wylać masę czekoladowo-serową. Czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie Składniki: Spód: 175 g mąki pszennej, 100 g schłodzonego masła, 20 g cukru pudru różanego lub zwykłego, 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej drobno posiekanej, 1 żółtko. Masa: 200 g schłodzonego serka mascarpone, 100 g białej czekolady, 5 0 ml likieru baileys, adwocaat lub innego(opcjonalnie), do zabarwienia

SzczyptaSmaQ
Tort czekoladowy z kremem śmietankowym i powidłami śliwkowymi 73

Tort czekoladowy z kremem śmietankowy i powidłami śliwkowymi to chyba jeden z najsmaczniejszych czekoladowych tortów jaki możemy przygotować. Mimo, że nie jestem fanem ciast czekoladowych, tak to ciasto jest pyszne i je się je ze smakiem. Ten tort nie jest za słodki, słodycz czekolady idealnie przełamują powidła śliwkowe. Przepis oraz listę składników znajdziecie poniżej. Dlaczego warto przygotować tort czekoladowy(...)kremem śmietankowy i powidłami śliwkowymi? jest prosty w przygotowaniu składa się z prostych składników nie jest za słodki jest bardzo czekoladowy Składniki na biszkopt 5 jajek 120 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100g mąki 60g kakao 3 łyżki oleju Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki na krem śmietankowy 350g śmietany 30% 75g serka mascarpone

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort czekoladowy z kremem śmietankowy i powidłami śliwkowymi 75

Tort czekoladowy z kremem śmietankowy i powidłami śliwkowymi to chyba jeden z najsmaczniejszych czekoladowych tortów jaki możemy przygotować. Mimo, że nie jestem fanem ciast czekoladowych, tak to ciasto jest pyszne i je się je ze smakiem. Ten tort nie jest za słodki, słodycz czekolady idealnie przełamują powidła śliwkowe. Przepis oraz listę składników znajdziecie poniżej. Dlaczego warto przygotować tort czekoladowy(...)kremem śmietankowy i powidłami śliwkowymi? jest prosty w przygotowaniu składa się z prostych składników nie jest za słodki jest bardzo czekoladowy Składniki na biszkopt 5 jajek 120 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100g mąki 60g kakao 3 łyżki oleju Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki na krem śmietankowy 350g śmietany 30% 75g serka mascarpone

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kokosowe babeczki z polewą z białej czekolady 177

pieczenia oraz mlekiem i ewentualnie likierem, dodawać na przemian, mieszając drewnianą łyżką. Po połączeniu się składników przełożyć ciasto do foremek, wyłożonych papilotkami do wysokości 2/3. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 30 minut (grzanie góra dół). Kiedy babeczki wyjmiemy do przestudzenia, roztapiamy w kąpieli wodnej czekoladę z łyżką masła. Łyżeczką nakładamy czekoladową masę na babeczki i posypujemy wiórkami. Smacznego

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania