Kurczak na ostro Skład: 100 g ryżu jaśminowego ogórek 80 g jogurtu greckiego light chili, papryka ostra, sól 150 g piersi z kurczaka
Sylwetka Od Kuchnitablespoon milk 1/8 teaspoon pure vanilla extract (optional) 2 tablespoons pumpkin puree whipped cream, for garnish (optional) Preparation: In a mug, combine flour, baking powder, cocoa powder, sugar, light brown sugar and gingerbread spice. Mix until well combined and set aside. In a small bowl, combine oil, milk, vanilla, pumpkin pure and mix until thoroughly combined. Add pumpkin mixture
karmelowymajonez bezglutenowy 200 ml wersja bezjajeczna: jogurt grecki 400 ml majonez sojowy (niekoniecznie) 200 ml wersja bezmleczna: majonez (sojowy lub zwykły) 200 ml śmietanka sojowa 200 ml wersja light: jogurt naturalny niskotłuszczowy 400 ml Przygotowanie:Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Grzyby i oliwki pokroić w plasterki. Kalarepki i jabłka obrać ze skórki, pokroić
głodny alergikwersja bez jaj: jogurt naturalny 150 ml majonez sojowy (niekoniecznie) 100 ml wersja bez mleka/wegetariańska: majonez (sojowy lub zwykły) 100 ml śmietanka sojowa 100 ml wersja light: jogurt naturalny niskotłuszczowy 200 ml Przygotowanie: Rodzynki sparzyć wrzątkiem, wypłukać. Wymieszać jogurt/majonez z przyprawami. Warzywa pokroić na kawałki, wymieszać z sosem, rodzynkami i posiekanym szczypiorkiem
głodny alergikonion and pumpkin and sauté until translucent, add salt to the onion and sauté some more. When the onion and pumpkin starts to turn light brown, add the mushrooms. When the vegetables, turn brown pour the wine, cook until almost evaporate and add chicken stock. Cook for 5 minutes, next turn off heat and keep a side. Serve sliced steak
karmelowyozdoby z kory cynamonu...Potrzebne nam będzie:kora cynamonu,klej,rolka tekturowa po papierze toaletowym,gwiazdka anyżu,rafia.W wykonaną ozdobę można włożyć szyszkę lub zrobić świecznik i włożyć tea light. Wykonanie: Tekturową rolkę przecinamy na pół i przyklejamy do niej mocnym klejem korę cynamonu. Następnie obwiązujemy rafią i przyklejamy gwiazdkę anyżu
Aga w kuchnisól, można też wykorzystać papirus Winiary na kurczaka w ziołach prowansalskich. Zioła nadają kurczakowi charakterystycznego ziołowego smaku. Polecam również inne przepisy z grillowanym kurczakiem: Sałatka z grillowanym kurczakiem (light) Kurczak grillowany w ziołach dalmatyńskich Kurczak grillowany z rozmarynem i pieprzem cayenne Pierś z kurczaka grillowana pikantna Sałatka z kurczakiem i brokułem Pyszna Sałatka z grillowanym kurczakiem i gruszką na sałacie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrozkochałam się do całości. ;-) Jajko ugotuj na miękko. Plaster łososia skrop cytryną. Składniki na krem z awokado: - 1 awokado - 2 łyżki posiekanej bazylii - 20 szt migdałów - łyżka jogurtu greckiego light - sól morska i pieprz Wszytko zmiksuj na gładką masę
SMYKWKUCHNIteż do innych dań, do sałatek, do zup..., wszędzie tam gdzie w kuchni potrzebny jest aromat Meksyku. Na blogu pojawił się wpis na chili con carne w wersji light, dla tych co na diecie; i przepis na sałatkę z kurczakiem. Inspirację czerpałam w bloga Planet kitchen. Przyprawa meksykańska do chili con carne Składniki: 2 łyżeczki słodkiej
Kulinarne przygody GatityKarnawałowa sałatka dla osób lubiących smaki meksykańskiej kuchni. Jeśli wolicie, żeby sałatka była ostrzejsza można dodać do niej więcej przyprawy meksykańskiej. Ta sałatka
Kulinarne przygody Gatityin.z grupy B, i mikroelementów. I co ważne nie tracą ich podczas gotowania.Zachęcam do wypróbowania innych dań ze strączkami, np. chili con carne w wersji light, rozgrzewającej zupy z soczewicy z karmelizowaną cebulą, zupy z zielonej soczewicy czy grochowej w nowym wydaniu. Warzywne chili Składniki:1 puszka 400 g fasolki czarne
Kulinarne przygody Gatityjedno z moich ulubionych śniadań...tosty, szpinak i rozlewające się żółtko ;) do tego sos Holenderski ale w wersji bardzo light... Składniki:Na sos: 1 jajko 1 łyżeczka płaska musztardy 1 łyżka mleka 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz Na tosty 3 porcje: 3 kromki pieczywa 3 jajka 300 gram szpinaku u mnie mrożony rozdrobniony
NaKońcuJęzykaSkładniki:2 wędzone makrele (razem ok. 600 g)5 jajek ugotowanych na twardo4 średnie kiszone ogórki1 średnia cebula majonez light (słoik 260 g) (użyłam majonezu firmy mosso) Przygotowanie:1. Oporządzamy makrele, wybieramy mięso, starając się wyjąć wszystkie ości. 2. Do ryby dodajemy poszatkowane jajka, drobno pokrojone ogórki i posiekaną cebulę.3. Dodajemy majonezu - tyle, żeby składniki dobrze się połączyły
Malowane smakiembardzo małym ogniu - wtedy zrobią się super mięciutkie. Odsączamy na papierowym ręczniku.Tak usmażone patisony proponuję podawać na mixie sałat. Doskonale smakują z sosem tatarskim, lub - w wersji "light" - z dipem jogurtowym
Moje Kuchenne Rewelacjebardzo duże udko z kurczaka (lub 2 małe) 3 marchewki1 pietruszkakawałek pora i selera150 g kaszy jęczmiennej (12 czubatych łyżek)1/2 szklanki śmietany(lub jogurtu naturalnego w wersji light :) )sól, pieprz PRZYGOTOWANIE
Moje Kuchenne Rewelacje