Pyszna, lekka i orzeźwiająca sałatka, która idealnie sprawdza się na różnego rodzaju imprezach lub rodzinnych spotkaniach np. w czasie świąt. Soczysty melon, miękka mozzarella i suszona, pełna aromatu szynka parmeńska, to składniki, które idealnie do siebie pasują. Bazyliowe pesto i domowy krem balsamico nadają sałatce charakteru i bardzo dobrze ją uzupełniają. W sytuacji gdy nie mamy czasu na przygotowanie
cool and mintyPyszna, lekka i zdrowa sałatka. Pomarańcz i granat nadają jej słodkiego smaku, do tego orzechy i sos winegret, pycha. Składniki : Opakowanie
Kulinarne Fantazje MarioliSzybkie i efektownie prezentujące się danie obiadowe. :-) Do podania z lekkimi warzywami lub sałatką i jogurtowym sosem. Z podanych składników wyjdą nam 3 porcje. 1 arkusz ciasta francuskiego 2 nieduże filety 1 cebula 250g świeżego szpinaku gyros, sól, pieprz sezam 1 jajko olej 1. Filet i cebulę kroimy w kostkę, posypujemy obficie przyprawą gyros i podsmażamy na rozgrzanym
Szefowa kuchniprzygotowane ziemniaczki smakują jak frytki domowej roboty. Są idealnym dodatkiem do mięs z grilla. W szczególności do skrzydełek lub pałek z kurczaka . Jeśli zadbamy o podanie lekkiej, wiosenno - letniej sałatki, zwykły grill zamieni się w grillową ucztę. Składniki: młode, małe ziemniaki - 6 sztuk to porcja dla 1 osoby olej rzepakowy sól folia aluminiowa Wykonanie: Ziemniaki pieczemy zawinięte w folię
Smak mojego domuprzepis to coś pomiędzy sałatką, a dość lekkim daniem obiadowym. Nie ma ciężkiego sosu, makaron sprawia, że syci, a bób i tuńczyk nadają lekkości, stąd świetnie nada się do zabrania do pracy. Zainspirowałam się przepisem Biedronki z gazetki „Nowe przepisy prosto z Włoch”. Ps. Do swojego dania poza sezonem możecie wykorzystać także bób mrożony. Wtedy zależy w jakiej wersji
Fabryka pomysłówśniadania, a także przy innych posiłkach w celu rozbudzenia kubków smakowych. Włoskie dania wbrew pozorom nie są bardzo kaloryczne. Jeśli nie chcemy spożywać pizzy, możemy wybrać jedną z lekkich propozycji np. sałatka z tortellini to świetny pomysł na danie lunchowe lub obiad. Post Z wizytą we Włoszech – włoskie smaki w pigułce pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara
CodogaraDobrym pomysłem na smaczną i lekką kolacje jest sałatka z makreli. Składa się z wielu warzyw dzięki czemu jest zdrowa i dietetyczna, a do tego bardzo smaczna. Dzięki zawartości makreli sałatka dostarczy nam wartościowych dla naszego organizmu kwasów omega 3 i 6. Czas przygotowania i ilość porcji 15 minut, około 5 porcji. Produkty 1 x wędzona makrela, 1 x pomidor
Fit&Fast KitchenLekka, zdrowa, fit sałatka kolorowa. Dressing na bazie oleju rzepakowego, świeżego czosnku niedźwiedziego został przygotowany i do sałatki podany. „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego, należy go używać do przygotowywania dressingów, dzięki temu sałatki będą zdrowsze i smaczniejsze". Składniki: na 3 -4 porcje ½ główki sałaty lodowej, ½ świeżej papryki czerwonej, 1 łodyga selera
Moniki SmakołykiPonieważ za oknem pogoda straszy deszczem, gradem i lodowatym wiatrem, zamiast wiosennych lekkich obiadków i sałatek rządzą u nas znów zupy. Bo nic tak nie rozgrzewa ciała i duszy, jak miseczka gorącej, aromatycznej zupy. Zwłaszcza, gdy po drodze z przedszkola dziecko skacze z kałuży do kałuży nonszalancko zalewając Wam spodnie aż po kolana ;) Zupa… Continue reading Kremowa zupa porowo
brunetkawkuchniOstatnio przygotowałam sobie zupy na bazie ryb i ich części.Jednak szkoda było mi wyrzucić do kosza dość sporo obranych kawałków z ryby.Zrobiłam więc sobie lekką i smaczną sałatkę na kolację ,pełną witamin ,omega 3 i selenu.Polecam:). Danie ma 150 kcal. 5 dag gotowanej ryby dorsza lub karpia 5 dag.pory pokrojonej w plasterki 0.5 papryki czerwonej małej
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDzisiaj na blogu propozycja pełna witamin. Lekka i smaczna sałatka warstwowa. W salaterce układamy: - odcedzoną kukurydzę - pokrojonego i sparzonego dużego pora - sos czosnkowy - odcedzone z soku wiórki buraczków (średni słoik) - ugotowane, obrane i starte na grubych oczkach jajka (5 sztuk) - keczup - kilka ogórków kiszonych, pokrojonych w kostkę i odciśniętych z nadmiaru płynu - odcedzoną i przepłukaną czerwoną fasolę - sos czosnkowy
Czerwień i błękitminut. Po ugotowaniu zostawiamy ją pod przykryciem. W międzyczasie awokado kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Z granatu wyjmujemy pestki. Gdy komosa przestygnie (chociaż ja wolę sałatkę, gdy jest lekko ciepła) doprawiamy ją delikatnie solą, szczyptą pieprzu i mieszamy z olejem lnianym, posiekanymi listkami mięty i odrobiną soku z cytryny. Składniki możemy wymieszać
Simple DishKolorowa, chrupiąca, lekka i smaczna sałatka z ogórka zielonego, rzodkiewek i groszku, to świetny pomysł na błyskawiczny dodatek do obiadu lub smaczną przekąskę na kolację. Warzywa świetnie się ze sobą komponują a sos chrzanowy nadaje sałatce delikatnej ostrości. Polecam wszystkim smakoszom sałatek, szczególnie jaroszom. składniki na 2 porcje ogórek zielony 200 g groszku z puszki pęczek rzodkiewek
Smakowite Daniakoli idealnie pasuje jako dodatek do dania głównego , jednakże gdy doda my d o niej pieczoną pierś kurczaka staje się wówczas świetną pro pozycją obiadową! Sałatka j est lekka, aromatyczna i ciekawost ka dla tych którzy nie lubią rukoli (tak jak ja) - nie czuć w ogóle goryczki ! Taką wersję rukoli mogę je ś ć :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldkoli idealnie pasuje jako dodatek do dania głównego , jednakże gdy doda my d o niej pieczoną pierś kurczaka staje się wówczas świetną pro pozycją obiadową! Sałatka j est lekka, aromatyczna i ciekawost ka dla tych którzy nie lubią rukoli (tak jak ja) - nie czuć w ogóle goryczki ! Taką wersję rukoli mogę je ś ć :) Czytaj więcej
Ana Mari's world