Ostatnio miałam ochotę na taką lekką i smaczną sałatkę z oscypkiem, przygotowałam ją do grilla. Wyszła bardzo smaczna, moi goście się nią zajadali. Składniki: 1 główka sałaty rzymskiej 0,5 dużego oscypka 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony 1 duży pomidor malinowy Pół pęczka szczypiorku Majonez sałatkowy Fanex Sposób przygotowania: Sałatę dokładnie myjemy, osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki, układamy
Bajeczna KuchniaLekka i smaczna sałatka do obiadu z rukolą, buraczkami, jabłkiem i ogórkami małosolnymi. Doskonale pasuje do dań mięsnych lub grilla. Składniki: 3 garście rukoli 4 ugotowane młode buraczki 3 ogórki małosolne 1 jabłko Olej z pestek dyni Sól morska o`Sole Pieprz kolorowy Prażone ziarna Sposób przygotowania: Ugotowane buraczki i jabłko obieramy, razem z ogórkami małosolnymi kroimy w kostkę, przekładamy
Bajeczna KuchniaBardzo zdrowa, lekka i sycąca sałatka z komosy ryżowej (quinoa). Komosę naprawdę warto właczyć do diety, ponieważ jest przede wszystkim żródłem wysokiej jakości białka roślinnego i zawiera komplet aminokwasów, które powinny być dostarczane organizmowi. Quinoa jest bardzo uniwersalna, ponieważ może być używana zarówno do dań głównych, jak i do deserów. Gorąco polecam! Składniki: 3/4 szklanka suchej komosy ryżowej (quinoa
kuchnia doskiPyszna, lekka i orzeźwiająca sałatka, która idealnie sprawdza się na różnego rodzaju imprezach lub rodzinnych spotkaniach np. w czasie świąt. Soczysty melon, miękka mozzarella i suszona, pełna aromatu szynka parmeńska, to składniki, które idealnie do siebie pasują. Bazyliowe pesto i domowy krem balsamico nadają sałatce charakteru i bardzo dobrze ją uzupełniają. W sytuacji gdy nie mamy czasu na przygotowanie
cool and mintyPyszna, lekka i zdrowa sałatka. Pomarańcz i granat nadają jej słodkiego smaku, do tego orzechy i sos winegret, pycha. Składniki : Opakowanie
Kulinarne Fantazje MarioliSzybkie i efektownie prezentujące się danie obiadowe. :-) Do podania z lekkimi warzywami lub sałatką i jogurtowym sosem. Z podanych składników wyjdą nam 3 porcje. 1 arkusz ciasta francuskiego 2 nieduże filety 1 cebula 250g świeżego szpinaku gyros, sól, pieprz sezam 1 jajko olej 1. Filet i cebulę kroimy w kostkę, posypujemy obficie przyprawą gyros i podsmażamy na rozgrzanym
Szefowa kuchniprzygotowane ziemniaczki smakują jak frytki domowej roboty. Są idealnym dodatkiem do mięs z grilla. W szczególności do skrzydełek lub pałek z kurczaka . Jeśli zadbamy o podanie lekkiej, wiosenno - letniej sałatki, zwykły grill zamieni się w grillową ucztę. Składniki: młode, małe ziemniaki - 6 sztuk to porcja dla 1 osoby olej rzepakowy sól folia aluminiowa Wykonanie: Ziemniaki pieczemy zawinięte w folię
Smak mojego domuprzepis to coś pomiędzy sałatką, a dość lekkim daniem obiadowym. Nie ma ciężkiego sosu, makaron sprawia, że syci, a bób i tuńczyk nadają lekkości, stąd świetnie nada się do zabrania do pracy. Zainspirowałam się przepisem Biedronki z gazetki „Nowe przepisy prosto z Włoch”. Ps. Do swojego dania poza sezonem możecie wykorzystać także bób mrożony. Wtedy zależy w jakiej wersji
Fabryka pomysłówśniadania, a także przy innych posiłkach w celu rozbudzenia kubków smakowych. Włoskie dania wbrew pozorom nie są bardzo kaloryczne. Jeśli nie chcemy spożywać pizzy, możemy wybrać jedną z lekkich propozycji np. sałatka z tortellini to świetny pomysł na danie lunchowe lub obiad. Post Z wizytą we Włoszech – włoskie smaki w pigułce pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara
CodogaraDobrym pomysłem na smaczną i lekką kolacje jest sałatka z makreli. Składa się z wielu warzyw dzięki czemu jest zdrowa i dietetyczna, a do tego bardzo smaczna. Dzięki zawartości makreli sałatka dostarczy nam wartościowych dla naszego organizmu kwasów omega 3 i 6. Czas przygotowania i ilość porcji 15 minut, około 5 porcji. Produkty 1 x wędzona makrela, 1 x pomidor
Fit&Fast KitchenLekka, zdrowa, fit sałatka kolorowa. Dressing na bazie oleju rzepakowego, świeżego czosnku niedźwiedziego został przygotowany i do sałatki podany. „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego, należy go używać do przygotowywania dressingów, dzięki temu sałatki będą zdrowsze i smaczniejsze". Składniki: na 3 -4 porcje ½ główki sałaty lodowej, ½ świeżej papryki czerwonej, 1 łodyga selera
Moniki SmakołykiPonieważ za oknem pogoda straszy deszczem, gradem i lodowatym wiatrem, zamiast wiosennych lekkich obiadków i sałatek rządzą u nas znów zupy. Bo nic tak nie rozgrzewa ciała i duszy, jak miseczka gorącej, aromatycznej zupy. Zwłaszcza, gdy po drodze z przedszkola dziecko skacze z kałuży do kałuży nonszalancko zalewając Wam spodnie aż po kolana ;) Zupa… Continue reading Kremowa zupa porowo
brunetkawkuchniOstatnio przygotowałam sobie zupy na bazie ryb i ich części.Jednak szkoda było mi wyrzucić do kosza dość sporo obranych kawałków z ryby.Zrobiłam więc sobie lekką i smaczną sałatkę na kolację ,pełną witamin ,omega 3 i selenu.Polecam:). Danie ma 150 kcal. 5 dag gotowanej ryby dorsza lub karpia 5 dag.pory pokrojonej w plasterki 0.5 papryki czerwonej małej
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDzisiaj na blogu propozycja pełna witamin. Lekka i smaczna sałatka warstwowa. W salaterce układamy: - odcedzoną kukurydzę - pokrojonego i sparzonego dużego pora - sos czosnkowy - odcedzone z soku wiórki buraczków (średni słoik) - ugotowane, obrane i starte na grubych oczkach jajka (5 sztuk) - keczup - kilka ogórków kiszonych, pokrojonych w kostkę i odciśniętych z nadmiaru płynu - odcedzoną i przepłukaną czerwoną fasolę - sos czosnkowy
Czerwień i błękitminut. Po ugotowaniu zostawiamy ją pod przykryciem. W międzyczasie awokado kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Z granatu wyjmujemy pestki. Gdy komosa przestygnie (chociaż ja wolę sałatkę, gdy jest lekko ciepła) doprawiamy ją delikatnie solą, szczyptą pieprzu i mieszamy z olejem lnianym, posiekanymi listkami mięty i odrobiną soku z cytryny. Składniki możemy wymieszać
Simple Dish