Truskawka nasza ukochana,czerwona slodka i aromatyczna.Kusi swym smakiem i niepowtarzalnym zapachem od pierwszych dni czerwca.Teraz w polowie czerwca jest doslownie wszedzie.Czy wiesz,ze truskawka nie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Śledzie po włosku Pyszna i lekka przekąska śledziowa z iście śródziemnomorską kompozycją dodatków. Coś pysznego. Polecam! Składniki: 4 filety śledziowe matiasy 4 suszone pomidory w oleju 8 czarnych oliwek 8 zielonych oliwek 1 ogórek kiszony pół czerwonej papryki pół czerwonej cebulki pół białej cebulki 1 łyżka kaparów garść rukoli kilka listków bazylii opcjonalnie: ogórek kiszony, kilka marynowanych pieczarek(...)POLECAM TAKŻE: POTRAWY WIGILIJNE PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Śledzie po włosku pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemprzepis nadaje się zarówno na lekki obiad jak i na kolację. Zrobienie go zajmuje ok. 20 minut i to dlatego, że ryba potrzebuje czasu by się ugotować. Jest bardzo łatwy także z pewnością każdy jest w stanie go przyrządzić. Czego potrzebujemy? łosoś norweski - filet, mała sałata rzymska (kupuję w Biedronce pakowane po 2 szt.), mozarella sałatkowa - kulki (6-8 kulek(...)sałatę. Do sałaty dodaję kulki mozarelli - każdą kroję na 2 lub 4 części. Pomidorki (możecie dodać inne - koktajlowe, daktylowe - jednak te uważam za najlepsze i perfekcyjnie komponujące się z sałatką) kroję na 2 lub 3 części. Składniki mieszam. Do 2 łyżek stołowych oliwy z oliwek dodaję ok. 1,5 łyżki przyprawy. Dressingiem polewam sałatkę. Ugotowanego łososia układam na warzywach
Przepis na Dzień Dobryżółtym burakiem – sałatka z kolorowych buraczków – frytki z batatów – chipsy z batatów – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie – sałatka z batatem i jakiem na miękko Bataty z sosem z awokado Przygotowanie: 40 minut Składniki: – 1 średniej wielkości batat – 1 łyżka oleju – 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej(...)ziemniaczana. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia połóż bataty i posyp je mieszanka wykorzystując małe sitko. Piecz przez 20-25 minut (temperatura 190-200 st C). Frytki powinny się lekko przyrumienić i stać się chrupiące. Po wyjęciu z piekarnika posól je. SOS: do blendera dodaj awokado, oliwę, kolendrę i czosnek. Blinduj. na talerzu połóż frytki i dodatki. Podawaj z pysznym
nietylkopasta.plwszystkie dżemy, ogórki, buraczki i inne domowe przysmaki zwykle dostawaliśmy od cioci albo wcześniej babci. W tym roku to się zmieniło! Moja mama robi dżemy, kisi ogórki, robi sałatki z warzyw na zimę, a nawet soki! Spiżarnia już jest pełna, a mama nie traci zapału! i to jest cudowne! Cudowne i zaraźliwe! Niedawno przygotowała fantastyczne dżemy z wiśni(...)mleko – 250 ml * cukier – 100 g * jajko – 1 szt + dżem wiśniowy SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO DROŻDŻOWE: Drożdże rozpuszczamy z cukrem. W rondelku roztapiamy masło, dolewamy mleko, grzejemy ( nie możemy zagotować! ), lekko studzimy. Mąkę przesiewamy z kardamonem. Do drożdży dodajemy przestudzone mleko z masłem oraz jajko – mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę i wyrabiamy ( ja to robię robotem z hakiem ) gładkie, dobrze napowietrzone ciasto
Ostra na Słodkoteż dużych umiejętności w kuchni. Warto byście wyposażyli się jakiś rondel z powłoką, która zapobiega przywieraniu, o taki jak na przykład tutaj. Polecam wam także na każdą imprezę barwną sałatkę meksykańską. Sprawdźcie ten przepis tutaj. Zobacz mój film z przygotowania kanapki Składniki – Halloweenowe stworki 150 g pianek marshmallow – tutaj je znajdziecie dowolny barwnik spożywczy – do kupienia tutaj(...)wtedy dokładnie mieszamy do otrzymania jednolitej konsystencji i barwy. Trzymajmy jeszcze chwilę naszą masę nad ogniem, by odparowała woda. Następnie masę przelewamy do naczynia gdzie musi ostygnąć. Gdy będzie lekko ciepła możemy zacząć formować nasze halloweenowe stworki. Na każdą kulkę dajcie po jednym, dwóch lub nawet trzech oczach. Mogą też to robić wasze dzieci. Będzie to dla nich dodatkowa frajda
Kuchennyviral.plCaprese to klasyczna sałatka z pomidorów, mozzarelli i bazylii, ale robiłam już ją w postaci koreczków, oraz łódeczki na liściach sałaty. Na blogu jest też pizza caprese. Tym razem polecam j ajka caprese, gdyż składniki farszu to mozzarella, pomidory i bazylia. Jajka caprese to elegancka, ale prosta i smaczna przystawka na wielkanocne śniadanie, tak faszerowane jajka można podawać również(...)miąższ pomidora (bez pestek) i ser mozzarella pokrojone w drobną kostkę, posiekaną bazylię, odrobinę oliwy, mieszamy doprawiając solą i pieprzem . Tak przygotowany farsz nakładamy łyżeczką na połówki jajek, dociskając lekko. Wierzch posypujemy jeszcze paskami bazylii. The post Jajka caprese appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgotujemy na sypko wg ulubionego przepisu. Studzimy ją a następnie mielimy ją blenderem lub maszynką do mielenia. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy czekoladę, mieszając rozpuszczamy całość na jednolitą masę. Lekko studzimy. Jajka ubijamy z cukrem i wanilią na puszystą pianę. Cały czas ubijając, stopniowo dodajemy roztopioną czekoladę z masłem i zmieloną kaszę gryczaną. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia(...)prawdę i coś mi się wydaje, że moje ciasto ma w sobie połowę tego co w przepisie... bo przecież gotowałam szklankę kaszy w 400 ml wody na potrzeby sałatki i ciasta czyli wyszło po połowie na jedno i drugie... tak czy siak ciasto jest boskie
Dzieje kuchennej WiewiórySałatka, która stała się przebojem na rodzinnych przyjęciach. Dlaczego? Bo jest pełna aromatów i różnych smaków – słona feta, słodka gruszka, ostra musztarda, aromatyczne, suszone pomidory
Eat me! Fit me!Uwielbiam kalarepkę pod każdą postacią, tym razem postanowiłam przyrządzić bardzo smaczną surówkę z dodatkiem marchewki i ogórków małosolnych. Polecam ją jako dodatek do obiadu lub jako
Bajeczna KuchniaWszyscy uwielbiają zupy w które są przepełnione masą warzyw, ale ta zupa jest trochę inna, ponieważ jedynym głównym jej składnikiem jest cebula! Tak, zwyczajna cebula
Kuchnia ŁukaszaPonieważ sezon na jarmuż trwa do przymrozków, albo jeszcze dłużej, co jakiś czas pojawią się nowe, ciekawe potrawy z jarmużu. Sposobów na jego wykorzystanie i podanie
mojewypiekiinietylkoUpieczone w domu wafle na pewno są lepsze niż kupowane, a przełożone pysznym kremem serowym smakują jak ciasto z najlepszej cukierni świata. Bardzo szybkie i
Kuchnia Łukaszajest świeżość i prostota. Hołdując tej zasadzie, sięgnijcie po dojrzałe, słodkie pomidorki, aromatyczne zioła, jędrne, smakowite cukinie, dobrej jakości oliwę oraz oliwki i w kilka minut przygotujcie pyszną, odżywczą sałatkę. Będzie fantastycznie smakować zarówno jako samodzielny posiłek, jak i z dodatkami, na przykład opiekanym chlebkiem pita. Uraczcie się nią na świeżym powietrzu w gronie bliskich, a prosty posiłek zamienicie(...)około 0,5-cm grubości plastry. Ułożyć na powierzchni rozgrzanej patelni (grillowej lub tradycyjnej z nieprzywierającym dnem) i grillować na niedużym ogniu około 3 – 4 minuty, aż cukinia miejscami lekko zbrązowieje. Plastry przewrócić i grillować na drugiej stronie dalsze 2 – 3 minuty. Przełożyć na talerz i odstawić do wystudzenia. Pomidorki przepołowić, szalotkę pokroić na cienkie półplasterki, zioła posiekać. Do miski
Even Better Foodwymiar smakowy. Musicie koniecznie spróbować. Nadwyżkę sosu wykorzystałam do pieczonego bakłażana, też z dodatkiem granatu – no ale tu nie było zaskoczenia bo to połączenie testowałam już wcześniej (w sałatce czy też tej zupie ) więc wiedziałam, że będzie pasować. Ale wiecie co.. kalafior smakował mi nawet lepiej niż bakłażan. Pieczony kalafior z sosem tahini i granatem Drukuj Prep(...)rzadszy sos) ⅓ łyżeczki soli Instructions Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Kalafior umyć i pokroić na 1 cm plastry. Kłaść delikatnie kalafior na blasze, lekko skrapiając oliwą, soląc i pieprząc z obu stron. NA blachę wyłożyć też ząbki czosnku w łupinkach. Piec 25- 30 minut, w połowie przewrócić kalafior. Przygotować sos - wszystkie składniki sosu, wraz
Cooking for Emily