talerzu , dodać pokrojone pomidory suszone, oliwki, oprószyć posiekaną szalotką oraz czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Skropić oliwą i sokiem z cytryny. Udekorować natką pietruszki. Podawać jako sałatkę, przekąskę, przystawkę oraz lekkie śniadanie. Smacznego
Wino Francja Kuchniawstęp, bo wiadomo, że do niego się wraca na końcu. Lecimy prosto do pierwszych przepisów. A tam m.in. krem z groszku i szparagi z jajkiem sadzonym. Hello? Lekka konsternacja. Kartkujemy dalej. Sałatka grecka i śledzie w oleju. Milczące spojrzenia, jednemu drga brew, drugi już się nudzi. Jeszcze kartka. I jest. Uff. Mamy to, czego chcieliśmy. Ba, nawet
GRUBY WAŁEKwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Sałatka smakuje rewelacyjnie - z lekko słodkawym posmakiem. Jest syta, łatwa w przygotowaniu i i dealnie nadaje się na szybką przekąskę. 500g paluszków krabowych 1 puszka kukurydzy (polecam Develey ) 1/2 puszki ananasów 1-2 ziemniaki 1 jajko 1 łodyga selera naciowego Dodatkowo: majonez sól, pieprz Opcjonalnie: 1 cebula Ugotować ziemniak/i i jajko
Di gotujeDzisiaj na moim blogu przepis na lekką, zdrową i smaczną sałatkę z mandarynkami. Jak już wiecie uwielbiam owoce w wersji wytrawnej. Tym razem do sałatki użyłam soczystych mandarynek. Zapewniam, że kto ją przygotuje nie pożałuje swojej decyzji. SKŁADNIKI: 2 garści mieszanki sałat, 3 mandarynki, 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka, 50g pestek z dyni, 3 łyżki jogurtu naturalnego
Tradycyjna kuchnia KasiPyszna, szybka i zdrowa sałatka to pomysł na lekką przekąskę albo kolacje, szczególnie gdy się odchudzamy. Tak własnie jest ta lekko słodka, lekko kwaśna z wędzonym dodatkiem zasmakuje wam na pewno. Wymyślona przez moją córkę. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpiórko, paprykę w drobniutkie paseczki, plastry prosciutto porwać na małe kawałeczki (nie kroić) Musztardę wymieszać z sokiem z cytryny i oliwa, doprawić solą i pieprzem. Oblać sałatkę przed podaniem i lekko wymieszać
Gotowanie jest łatweprowansalskie. Całość dokładnie mieszamy i przelewamy do miski z sałatą. Dodajemy posiekane orzechy włoskie, czarny sezam i wszystko jeszcze raz mieszamy. Przyznaję... to jedna z najlepszych moich sałatek. Pyszna, aromatyczna i lekko pikantna. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza słodkiemu, zielonemu grejpfrutowi, dzięki któremu jest bardziej orientalna. Z dodatkiem orzechowej rukoli, wędzonego łososia i czosnku na długo zapadnie Wam w pamięć. Całość
Kuchnia Pani Wiosnysłoną, kremową fetą to wyjątkowy i smaczny duet. Mięta dodatkowo wzmacnia orzeźwiający efekt arbuza ;) Sałatka nie tylko ładnie się prezentuje na talerzu, ale również dobrze smakuje :) Taka sałatka to doskonała przekąska: lekka i zdrowa. Składniki (na ok. 3-4 porcje): ok. 400-500 g arbuza (waga po odcięciu skóry) – najlepsza będzie odmiana bezpestkowa 200 g fety listki mięty (ilość wedle
MyCookBook.plsłowach określić tę sałatkę, której autorem jest mój M. :) Słodko-kwaśno-ostry dressing doskonale komponuje się ze świeżymi listami szpinaku oraz truskawkami (dodatkowo podkreślając ich słodycz). Sałatka może stanowić samodzielne, lekkie dane lub też można ją wykorzystać jako dodatek do obiadu (świetnie pasuje do dań z kurczaka). Polecam! Składniki: 1 opakowanie (250 g) świeżego szpinaku (najlepiej tzw. baby
MyCookBook.plporze roku jest pod dostatkiem, kwaśnym granatem i mozzarellą, której smak pasuje do mniej i bardziej wytrwanych dań. Całość jest utrzymana w tonie słodko-kwaśnym, dzięki temu sałatka ma świeży i lekki smak. Składniki (na 2 porcje): 1-2 figi 1 kulka sera mozzarella (125 gram) 1/2 granata garść rukoli lub mixu sałat zagęszczony ocet balsamiczny Figę
Mango Papajajakby zagospodarować bób i wybór padł na placuszki. Jak letnie placki to i oczywiście cukinia musi być obecna. Są bardzo delikatne i naprawdę smaczne. Podane z sałatką pomidorową to znakomity lekki obiad na lato. Zamiast oscypka nada się każdy inny ser. Składniki: około 400 g ugotowanego bobu 1 średnia cukinia 2 jajka 1/2 dużego oscypka 1/2 łyżeczki proszku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!takie słoneczne dni jak dzisiaj zawsze nachodzi mnie ochota na coś lekkiego a zarazem pożywnego. Sałatki wpisują się tutaj rewelacyjnie :) Składniki: - 1 główka sałaty masłowej - 2 ogórki gruntowe - 2 pomidory - 2 papryki czerwone - 2 małe czerwone cebule - 1/2 puszki kukurydzy - 1/2 puszki fasoli czerwonej - 1 opakowanie sera feta - 2 suszone pomidory - 1 mały słoiczek czarnych oliwek sos: - 8 łyżek oliwy
Zainspirowana w kuchniBardzo smaczna, lekka, pełna witamin owocowa sałatka z pysznym miodowo- cytrynowym sosem, wspaniale orzeźwia w upalne dni, a także dodaje energii. Mix owoców sezonowych nadaje sałatce wyjątkowego i ciekawego słodko- kwaśnego smaku. składniki na 2 porcje szklanka czerwonych porzeczek 1/2 szklanki czarnych porzeczek 2 nektarynki 200 g malin około 30 dag arbuza 2 łyżki miodu sok z 1 cytryny
Smakowite DaniaLekka, zdrowa i szybka sałatka z chrupiącą marchewką na słodko, doda energii aż do samego obiadu. 100 g twarożku półtłustego 1 jabłko 1/3 szklanki pestek dyni 10 g plasterków marchwi typu chipsy 2 łyżki płynnego miodu Jabłko obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Serek rozdrobnić na większe kawałki. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać i polać miodem
Jadło i czytadło