Podzielne i sycące brownie z borówkami i malinowym coulis. Mokre, słodkie i rozpływające się w ustach. Z czekoladową posypką na wierzchu. Idealne do zabrania na
cool and mintySzybko, łatwo, pachnąco, smacznie i przyjemnie :) Tak można powiedzieć o domowym wypieku bułek :) Najpierw robimy zaczyn: pół kostki drożdży, łyżka cukru, łyżka mąki, dwie szklanki wody... przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10-15 min. Do przygotowanego zaczynu przesiewamy ~1 kg mąki, dosypujemy łyżkę soli, dwie łyżki octu jabłkowego i dwie łyżki oleju... Wyrabiamy ciasto, żeby odchodziło
chleba naszegonaprawdę łatwo i szybko, a smakują bajecznie, dlatego musicie ich spróbować. Babeczki (12 sztuk): 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 białko 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny Jajka i białko ubijamy z cukrem aż uzyskamy biała puszystą masę, dodajemy pozostałe składniki i starannie mieszamy. Ciastem napełniamy papilotki
Cynamonowe szczęściebitą śmietaną. Łatwe do wykonania ale dość czasochłonne. Porcja na około 25 rurek długości 9 cm: 0,5 kg mąki pszennej 200 g masła + około 10 g do wysmarowania foremek 200 g śmietany 18% 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) około 1/3 szklanki cukru (do obtoczenia rurek) Z mąki, zimnego masła, śmietany i cukru waniliowego wyrobić ciasto. Wstawić na około
BullioPostanowiłam upiec ciasto. A ponieważ moja mała M. pięknie śpi w nocy, a w dzień raczej nie ma wielkiej ochoty, to wszystko robimy razem, więc i babkę piekłyśmy razem. Miałam wielką ochotę wymyślić coś ze szpinakiem lub pokrzywami, ale szkoda mi było czasu na eksperymenty, bo mała cierpliwość bywa ograniczona :) Na pierwsze wspólne ciacho wybrałam więc łatwą i szybką babkę
Kraina Tysiąca SmakówPavlova, królowa ciast. Uwielbiam ją i dlatego nie robię jej często. Po pierwsze, żeby rozkoszować się jej smakiem, a po drugie jest bardzo kaloryczna. Ale cóż czasami można sobie pozwolić na takie rozkoszne smakołyki . Słodki smak bezy przełamałam kwaskowatym kremem cytrynowym. Świetna w smaku. Chrupiący wierzch, a w środku pianka. Tak właśnie ma wyglądać. Nie jest łatwa do zrobienia
O kuchni z uczuciemwymieszać. Z ciasta formować kulki - o wielkości nieco mniejszej od orzecha włoskiego. Kuleczki ułożyć (zachowując spore odstępy) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Kulek nie spłaszczać - podczas pieczenia same rozejdą się na boki.) Piec (koniecznie w rozgrzanym piekarniku) około 12 minut w 180 stopniach. (Powinny być lekko rumiane. Należy uważać, aby nie przypaliły się, bo bardzo łatwo je przypiec
Di gotujeszybkie, łatwe do przygotowania i do tego rozpływają się ustach. Doskonałe na dzisiejsze święto. SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki, 150g masła, 3 żółtka, 2 łyżki cukru pudru, szczypta proszku do pieczenia, marmolada różana, cukier puder do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z masłem. Dodaję żółtka, cukier puder oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. 2. Ciasto cienko rozwałkowuję
Tradycyjna kuchnia Kasiprzy kawałku ciasta, pełna relaksu kilka dni przed samymi świętami, co chwila zerkając na śpiące chore dziecko. Unikając gigantycznych kolejek, tłoku i kolejnej dawki wszędobylskich wirusów. We Frisco.pl zauważyłam spory wybór marek, gdzie każdy może znaleźć coś dla siebie. Z każdej półki cenowej. Produkty są powszechnie znane, a poruszanie się po wirtualnym sklepie przejrzyste i bardzo łatwe. Rabaty
Malinowe Pocałunkiwzględu na łatwą przyswajalność i bogactwo składników odżywczych. Zawiera potas, żelazo i magnez, a także szereg witamin (A,C,K,PP, B1 i beta-karoten). Działa odkwaszająco na organizm i pomaga w trawieniu. Stanowi jedną wielką inspirację dla kucharzy, kucharek, kuchcików ( np. takich jak ja... ). Można zrobić z niej np. pyszne placuszki, makaron, a nawet ciasta (na słodko
Kuchnia Elliedać się łatwo zdjąć, chociaż to też zależy od rodzaju dynii) i miksujemy go blenderem lub rozbijamy tłuczkiem do ziemniaków. To, czego nie wykorzystamy do ciastek, zamrażamy w plastikowych pojemnikach. Później wystarczy takie puree rozmrozić i wykorzystać do kolejnych partii ciastek. 2. PIEKARNIK Ustawiamy go na 180 stopni, opcja góra i dół. W czasie nagrzewania ogarniemy ciasto. 3. MASŁO + CUKIER
Nerds Kitchen800 ml mleka 2 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki gryczanej sól 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia 450g szpinaku 1 cebula
Gotowanie jest łatwesię to ciasto z bardzo słodkim syropem, zrobionym z wody, cukru i soku z cytryny lub pomarańczy. Bardzo smaczne i zdecydowanie mniej słodkie jest bez niego. Świetny przepis na lato – lekki i orzeźwiający. Jeśli najdzie Was w zimie ochota na ten prosty sernik, zróbcie go z jabłkami obtoczonymi mielonym anyżem gwiaździstym i cynamonem. Proporcje w przepisie łatwo możecie podzielić
Karo in the Kitchenbardzo łatwe do wykonania, nadziewane domową konfiturą z róży. Robi się je ekspresowo, a smak mają taki, że trudno poprzestać na jednym :). Składniki: 2 szk mąki pszennej 1 szk gęstego serka naturalnego 25 dag margaryny lub masła cukier waniliowy lub naturalna wanilia z laski słoik konfitury lub twardej marmolady 1. Składniki połączyć ze sobą, zagnieść ciasto i schłodzić
Apetyczna babeczkadeserów można łatwo spalić. Owoce zawierają cukry, które spalają się już w temperaturze 130-140 stopni. Dlatego owoce powinniśmy grillować krótko i w wysokich temperaturach. Ponadto jeśli przed grillowaniem takie owoce jak brzoskwinie, ananasy czy banany moczymy w winie, rumie lub tequili musimy uważaj na powstawanie dużego płomienia ognia. Grillowane owoce są świetnym składnikiem wielu potraw, ciast itp. Ich smak
naRuszcie