łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:355/593)

Koktajl bananowy. Zamiast pączków i faworków. 176

Gdy zostają nam nieco nie świeże banany zawsze nie wiemy co z nimi zrobić. Oto więc pomysł! Koktajl bananowy którego przygotowanie zajmuje nieco mniej 1 minute

Kuchnia Łukasza
WAFLE Z GALARETKĄ. 278

A co by było, gdyby... Ludzie udali się na odwyk od wygód i telefonów, od życia w elektrycznym świecie luksusu,od lansu i szpanu? Widzieliby to

W kuchni Karmel-itki
SERNIK Z PALONYM MASŁEM – genialny! 226

masłem. Palone masło nadaje mu orzechowego posmaku. Jest niesamowicie delikatny, kremowy …. a zapieczony na górze brązowy cukier sprawia, że na myśl przychodzi nam najlepsze creme brulle. Jest niesamowicie łatwy do zrobienia! Koniecznie spróbujcie i zaskoczcie swoich gości! Polecam! SKŁADNIKI: ( 20 cm ) SPÓD: * orzechy włoskie – 100 g * bułka tarta – 0,5 szkl * cukier – 4 łyżki * sól(...)robimy tego długo i na mocnych obrotach, by nie napowietrzyć masy! . Przelewamy o tortownicy i pieczemy 50 min / 150 C – robimy to w kąpieli wodnej – dzięki czemu ciasto będzie idealnie równe! Chłodzimy, a przed podaniem posypujemy brązowym cukrem i opalamy palnikiem. Smacznego

Ostra na Słodko
ŚWIĄTECZNE KRUCHE CIASTECZKA Z MARMOLADĄ 106

łatwe w wykonaniu. Idealnie nadają się na prezent świąteczny oraz jako słodki poczęstunek dla gości. Koniecznie zróbcie i mam nadzieję, że Wam posmakują :) Składniki: * 3,5 szklanki mąki pszennej * 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany * 125 g masła * 1 jajko * 2 łyżki cukru pudru * szczypta soli * marmolada wieloowocowa na nadzienie (użyłam  Orzech ) Wykonanie: Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Zawinąć

Zrób to smacznie
Chleb orkiszowy na zakwasie i soku z cukinii oraz "Weronika" z Grodzkiej 182

ciasta z fasoli i uświadomiłam sobie, że wtedy dla ludzi była to konieczność, a teraz niektórzy sięgają po te przepisy z wyboru. Szkoda, że saga się skończyła. To jak pożegnanie z dobrymi znajomymi 😔 Mam nadzieję, że autorka ma dla swoich czytelników nowe propozycje 😊 Całą sagę szczerze polecam! Ci, którzy jej nie czytali do tej pory, mają łatwo - mogą ją przeczytać

Weekendy w domu i ogrodzie
Naleśniki – przepis podstawowy 146

bardzo łatwe w przygotowaniu. Nie zmienia to jednak faktu, iż nie wszystkim nam wychodzą. Czasami dodajemy za dużo mąki, czasami za mało. Często przywierają nam do patelni i nie smażą się tak jakbyśmy tego chcieli. Ich smak też może pozostawiać dużo do życzenia. Wniosek jest taki, aby naleśniki wyszły nam idealnie potrzebne nam jest nie tylko dobre ciasto

mecooks
W domu: pyszna tarta 189

łatwo i nie wymaga to wiele czasu (najdłużej schodzi z pieczeniem, ale warto poczekać ) Zapraszam! SKŁADNIKI: na spód • 2 szklanki mąki • 150 g masła • 2 łyżki mleka • łyżeczka soli • łyżeczka suszonego oregano na nadzienie • 300 gr wędzonego łososia • 2 małe pory (jasne części) • 2 jajka • 250 gr sera ricotta • 200 ml śmietany 18% • sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Ciasto na tartę wyrabiamy

Kuchnia w biegu
Udział w programie Ewy Wachowicz 166

przynajmniej łatwo będzie zapamiętać ;) Bardzo miło nam się gawędziło, przynajmniej ja odniosłam takie wrażenie :P Nagrań było kilka, za każdym razem mówiłam coś innego, sama jestem ciekawa jak całość wypadnie ;) Okaże się jutro, mam nadzieję, że będzie Wam się podobało ;) Pod koniec nagrania od Pani Ewy otrzymałam prezenty - 2 książki - jedną z przepisami na sałatki, drugą na ciasta (tą najbardziej

Domowa cukiernia Ewy
Zdrowe przekąski - domowe nachosy 694

łatwo modyfikować różnymi przyprawami.  Składniki (na 4 porcje): 1 szklanka mąki kukurydzianej pół szklanki mąki pełnoziarnistej (u mnie orkiszowa) pół szklanki mąki pszennej 2 łyżki oliwy z oliwek pół szklanki ciepłej wody łyżeczka ziół płaska łyżeczka soli kurkuma papryka słodka/ostra Przygotowanie: Mąki wymieszaj. Dodaj do nich sól, zioła, oliwę i na końcu wodę. Porządnie zagnieć ciasto (ma być

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Ciasteczka budyniowe 722

TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misie miksera umieszczamy masło i cukier puder. Miksujemy, aż masa zmieni kolor na jasny. W dwóch partiach dodajemy mąkę wymieszaną z budyniem. Miksujemy kilka minut, aż składniki dokładnie się połączą. Przykrywamy kawałkiem folii i wstawiamy do schłodzenia do lodówki na godzinę. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Blat posypujemy obficie mąką, wykładamy ciasto i wałkujemy

My Culinary Art
Grissini 142

łatwy. Umieszczam go, póki jeszcze mogę. Grissini (15 sztuk) 200g mąki pszennej 50g kaszy manny 125ml wody 7g suchych/12g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli mak, sezam, gruba sól, zioła     W misce wymieszać mąkę, drożdże i kaszę, zrobić w środku dołek i wlać mieszaninę wody, oliwy i soli, wyrobić dość twarde ciasto, przykryć

Przepysznik - BLW i nie tylko
Drożdżówki z białym serem i czereśniami 119

łatwe i szybkie. Ale czy wiemy, co siedzi w takiej kupnej bule? Tłuszcz roślinny utwardzony (olej palmowy), spulchniacze, polepszacze smaku, syntetyczne dodatki. Nie twierdzę, że wszystko to jest złem wcielonym. Ale po co to jeść, kiedy bardzo szybko można zrobić swoje własne bułeczki, z ulubionym farszem. A jaka duma nas rozpiera, kiedy domownicy je chwalą!  Składniki: CIASTO

Cakes By Kejt
Kuchnia Lidla: Włoskie ciastka z migdałami i konfiturą brzoskwiniową 243

trudności: łatwy Ilość porcji: 15 Czas przygotowania: 2h Składniki: 220g mąki pszennej 100g migdałów blanszowanych, posiekanych w kostkę opakowanie (16g) cukru wanilinowego 200g masła, pokrojonego w kostkę 120g cukru kryształu cukier puder do posypania ciastek konfitura brzoskwiniowa Sposób przygotowania: Przygotuj foremki o średnicy 8 cm Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy migdały, masło, cukier i cukier wanilinowy. Zagniatamy ciasto, zawijamy

WojnaNaSmaki.pl
books - Cupcakes Susannah Blake 134

łatwe w wykonaniu, więc każdy sobie z nimi da radę. Wiadomo - muffinki nie są wymagającymi wypiekami ;) Nie znajdziesz w niej skomplikowanych przepisów na np. waniliowe czy czekoladowe babeczki, a szkoda, bo chociaż podstawowy przepis na nie, mógłby się znaleźć w książce. Czy sama bym sobie tą książkę kupiła? Hmmm chyba nie ;) Ja jednak bardziej wolę piec ciasta, niż babeczki

CookYourself
Chleb - pan Rustico 156

bywa, łatwo o błąd. Oto moja odpowiedź :) STARTER – 150 ml ciepłej wody – 1 łyżeczka cukru – 26 g świeżych drożdży ( 7 g suchych) – 125 g mąki pszennej chlebowej Wodę wymieszać z cukrem i drożdżami. Pozostawić w ciepłym miejscu około 10 minut. Wymieszać z mąką, uzyskując konsystencję gęstej pasty. Przykryć folią i zostawić w temp. pokojowej na 24 godziny. CIASTO WŁAŚCIWE

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania