Bułki z przedziałkiem

Bułki z przedziałkiem

Bułki z przedziałkiem

Przepis na : śniadanie

Domowe pieczywo po prostu nie ma sobie równych! Ja uwielbiam bułki popularnie zwane poznańskimi, w końcu jednak postanowiłam sama je upiec. Okazały się bardzo łatwe w przygotowaniu a jeśli chodzi o smak, to śmiało mogą ze sobą konkurować. Są przepyszne! Składniki:    500g mąki pszennej,  12g świeżych drożdży,  200ml letniego mleka,  jajko,  20g masła,  2 łyżeczki cukru,  łyżeczka soli. Wykonanie W 50ml letniego mleka rozpuścić drożdże wraz z cukrem. Odstawić na około 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.