kurki - 2748 przepisów (strona:146/184)

Trzy Znaki Smaku - warsztaty z Grzegorzem Łapanowskim w Grucznie 113

licznie zgromadzonej publiczności:    - kaszankę z konfiturą z suski sechlońskiej ChOG i czerwonej cebuli na puree z selera, - pstrąga z kiełbasą lisiecką ChOG, grillowaną sałata rzymską i kurkami na puree z kalafiora, - antrykot z polskiej wołowiny z redykołką ChNP i borowikami, - jabłko łąckie ChOG duszone w miodzie drahimskim ChOG z ekspresową kruszonką z owsianki. Wszystkie dania były proste

królestwo garów
Zimowe menu w Le Victoria Brasserie Moderne 108

zimowymi warzywami oraz purée z chrzanem, kurczaka po normandzku z cydrem lubelskim oraz spätzlami, carpaccio z ananasa, z estragonem i sorbetem z trawy cytrynowej, duszoną łopatkę jagnięca z czarnymi kurkami i dyniowym gnocchi, karmelowy custard z solonym masłem.  W ofercie znajduje się również ciekawy wybór francuskich tradycyjnych Parisienne i orzeźwiających sorbetów. Zachęcam Państwa do wizyty w Le Victoria

królestwo garów
Odkrywamy kalifornijskie wina II 136

otwiera pikantne zapachy toffi i wanilii, a następnie zaskakuje egzotycznymi nutami przypraw i melona. Wino wprost stworzone do rozmaitych połączeń z jedzeniem. Będzie pasować do ryb, risotto z kurkami, makaronów z dodatkiem śmietanowych sosów czy drobiu. Importer: Wine Avenue (Rohlig Suus Logistics SA) Marimar Estate, La Masia Chardonnay 2009 Region: Russian River. Do fermentacji trafiają tylko wyselekcjonowane i ręcznie

królestwo garów
Marynowane muchomory 168

Już niedługo maj i grzyby pojawią się w lasach a muchomory to jedne z pierwszych które królują w tym samym czasie co kurki. Dziś przedstawię przepis na marynowane muchomory rdzawobrazowe zwane "panienkami". Są pyszne i delikatne a do marynowania nadają się tylko te ze zwiniętymi kapeluszami bo te z rozwiniętymi są tak kruche że rozpadają się podczas

Moje Małe Czarowanie
Quinoa. Sałatka z komosy ryżowej z białą kiełbasą 165

używać ich w swojej kuchni. Z powodu swoich właściwości komosa nazywana jest "super ziarnami przyszłości". Lubię wszelkie sałatki z kaszami. Zobacz Sałatkę z kaszy jęczmiennej z marynowanymi kurkami . Ponieważ komosa zawiera w sobie sporo tłuszczu nie można jej zbyt długo przechowywać. W szczelnym pojemniku i chłodnym miejscu poleży najwyżej pół roku więc kupując sprawdzajcie na opakowaniu termin

Smaczna Pyza
Tagliatelle z kurkami w sosie śmietanowo - serowym 194

między czasie można przygotować sos. Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło i dodać pokrojoną cebulę. Podsmażyć chwilę, aż cebulka się zeszkli. Dodać oczyszczone i osuszone kurki, dusić około 10 minut. Następnie dodać śmietanę, serki topione i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu przez jakieś 2-4 minut, ciągle mieszając, aż sos się zredukuje. Pietruszkę myjemy

MarciochaKucharzy
Dziś mija roczek :) 122

jajkiem KWIECIEŃ: Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym W MAJU jak w raju: Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym wakacyjny CZERWIEC Tarta z ciasta francuskiego z kurkami w LIPCU: Lasagne z bobem i fasolką szparagową SIERPIEŃ: Pomidory faszerowane szpinakiem z czosnkiem, makaronem i parmezanem Nasz WRZESIEŃ: Sajgonki z krewetkami Jesienny PAŹDZIERNIK Najlepsza szarlotka LISTOPADOWO   Aromatyczne flaki

MarciochaKucharzy
Domowy batonik Snickers 192

lodówki do stężenia. Najlepiej około 2-4 godziny bądź przez całą noc. Smacznego :) Zobacz także:   Lava cake           Mazurek z gruszkami       Kurki wiedeńskie          Sernik Snickers

KreatywnePiny
Bułeczki z dyni 139

dyni* - 2,5 szklanki mąki pszennej - 25g świeżych drożdży (lub 7g drożdży instant) - 0,5 szklanki mleka - 2 łyżki masła - 1 duże żółtko od szczęśliwej kurki - 3/4 łyżeczki soli - 1 płaska łyżeczka cukru Mleko podgrzać (tak aby nie było mocno parzące). Z drożdży, 2 łyżek mleka, cukru i 1 łyżeczki mąki zrobić rozczyn. Odstawić na 10 minut w ciepłe

CookYourself
Dyniowe placuszki 163

teraz coś na szybko - placuszki w wersji na słodko. Są pyszne i chrupiące. 'dyniowe placuszki' Składniki: - 1 szklanka pur é  z dyni ( klik ) - 2 jajka od szczęśliwej kurki - 0,5 szklanki mąki pszennej (lub więcej, do zawiązania gęstego ciasta) - 0,5 łyżeczki cynamonu - szczypta soli - cukier puder Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać, do uzyskania gęstego ciasta. Smażyć

CookYourself
Muffinki z guinness'em 170

nawet to, że zeszłam chyba z pół miasta, żeby kupić Gunness'a ;) 'muffinki z guinness'em' Składniki: - 110 ml Guinness'a - 110 g masła - 1 jajko od szczęśliwej kurki (rozm.L) - 75 ml śmietany kremówki - 110 g mąki pszennej - 50 g kakao - 180 g cukru - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli Guinness'a wlać do garnka, dodać masło

CookYourself
BEZGLUTENOWY PIEGUSEK 228

Wielkanocna krzątanina. Baba babę goni, a za babą mazurek.  Gdzieś się chowa czekoladowy zajączek, zerkając z zaciekawieniem na kilka małych kurek.      Gluten jest bardzo ważnym składnikiem w naszej diecie, reguluje bowiem pracę układu pokarmowego, ma działanie zbliżone do błonnika. Dlatego nie zaleca się, jeśli dana persona nie ma żadnej nietolerancji glutenu czy celiakii

W kuchni Karmel-itki
Maślano – Czekoladowe Ciasteczka 124

Pysznie kruche, maślane ciasteczka, z lekką nutką cytrynową, przełożone czekoladowym kremem, w kształcie wielkanocnych zajączków, jajeczek, kurek… Idealne jako pyszna ozdoba wielkanocnego stołu. Idealne to wspólnego pieczenia z dziećmi. Dziecinnie proste i dość szybkie w przygotowaniu. Robiłam je z moim 4-latkiem – czysta przyjemność dla nas dwojga. Bardzo Wam polecam… Są pyszne. Składniki na około

Made By Mom And Son
Tarta z grzybami leśnymi 149

powstrzymać się przed kolejnym kawałkiem. Kruche ciasto 250g mąki krupczatki 125g zimnego masła 3 łyżki lodowatej wody 1/2 łyżeczki soli Farsz grzybowy 400g miesznych grzybów (u mnie borowik, kozaki, kurki) 2 łyżki masła 2 cebule 4 łyżki bulionu 1/2 pęczka natki pietruszki 4 jaja 1 szklanka śmietany 18% 1 łyżeczka posiekanego tymianku 2 szczypty soli 2 szczypty gałki muszkatołowej

Pełny talerz
Kurki wiedeńskie - mini serniczki 154

sernik wiedeński, ale czasem cała brytfanka to dla mnie za dużo, i kiedy nie ma gości, robię małe wiedeńskie kureczki. Wiedeńskie bo to nic innego tylko mini serniczki wiedeńskie, kurki bo po wyjęciu z piekarnika są złocisto żółte i mają delikatnie zapaść się do środka, co czyni je podobnymi to tych uroczych małych, smacznych grzybków, którymi zajadamy się

KreatywnePiny

Proponowane wyszukiwania