Tradycyjne, ale jedno z ciekawszych i smaczniejszych dań sezonowych. Ciężko sobie wyobrazić sezon wakacyjny bez jajecznicy ze świeżymi kurkami na śniadanie. Tym razem polecam wersję z koperkiem, który dodaje interesującą nutę smakową
Milion SmakówPyszny jesienny smak kurek zatopionych w mozzarelli z sosem pomidorowym na bazie pełnoziarnistego ciasto. Mój hit wśród wczesnojesiennych smaków
Milion SmakówPyszne kremowe risotto z dodatkiem aromatycznych, leśnych grzybów gotowane w bulionie i białym winie. Ja dodałam świeże kurki oraz suszone prawdziwki ale równie dobrze możecie użyć dowolnej kombinacji świeżych i suszonych grzybów. Jak w każdym risotto, ważny jest rodzaj ryżu, który użyjecie - użyjcie specjalnego ryżu do risotto, najlepiej arborio, który dobrze wchłonie bulion i wino
Milion SmakówJeśli tak jak ja uwielbiacie kuchnię góralską, polecam pyszną przekąskę podpatrzoną w zakopiańskiej restauracji - smażony oscypek z kurkami podawany na listkach rukoli
Milion SmakówMakaron pełnoziarnisty penne w połączeniu z serem feta oraz pleśniowym komponuje się tutaj z świeżymi kurkami i pomidorami. Prosty przepis na pyszne danie z różnorodną mieszanką smaków
Milion SmakówJajecznica z kurkami dobrze smakuje też z innymi sezonowymi dodatkami. Zamiast zwykłej cebuli proponuję czerwoną a jako nietypowy dodatek pomidory
Milion Smakówwarzyw nie tylko jako dodatek do obiadu. Szparagi na śniadanie? Dlaczego nie? To danie pokochałam od pierwszego kęsa. Zapieczone w piekarniku jajka z dodatkiem zielonych szparagów, sera feta i kurek w koszyczku z szynki szwarcwaldzkiej - czyli połączenie tego co na śniadanie lubimy najbardziej
Milion SmakówNiezwykle aromatyczny, kremowy, o wyraźnej grzybowej nucie. Po prostu przepyszny. Świeże kurki z odrobiną cebulki dusimy w winie i bulionie a następnie zagęszczamy śmietaną. Dodatek świeżego koperku fantastycznie dopełnia smaku całości sprawiając, że sos smakuje bardziej wiosennie. A do czego pasuje? Właściwie do wszystkiego :) Dodawajcie go jako dodatek do mięs, ale również do ryżu czy makaronu. Ja zdecydowanie zapisuję
Milion Smakówdomu jeszcze niezbyt miła niespodzianka - coś stało się z lodówką i podczas naszego prawie dwutygodniowego wyjazdu - wszystko się rozmroziło. Padło! Z bólem serca musieliśmy wyrzucić zamrożone już kurki, kilkanaście pęczków szparagów, jagody, truskawki, itd. Wszystko to czym chciałam się nacieszyć w późniejszym czasie! Rozpacz! Przedstawiamy Wam dzisiaj awaryjną tartę - z ciasta francuskiego, z kremem na bazie śmietanki i mascarpone
Plate of JoyWielkan oc 2015 Ekologicznie Majonez może nie jest produktem dietetycznym, ale w każdej kuchni czasami się przydaje. Ja robię go sama z wiejskich jaj zniesionych przez szczęśliwe kurki zamieszkujące podwórko mojej bratowej. Składniki: jedno kurze jajo ok 50g – 70kcal olej rzepakowy 200g – 1768kcal sok z cytryny (trzy łyżki stołowe) ok 18g – 6kcal przyprawy: świeżo mielony pieprz
IzaGotujedietetycznym, ale wystarczy wykorzystać mój przepis, aby bez wyrzutów sumienia dodać majonez do świątecznej sałatki! Ja robię go sama z wiejskich jaj zniesionych przez szczęśliwe kurki zamieszkujące podwórko mojej bratowej. I pamiętaj: P rzed dodaniem do sałatki wymieszaj majonez light z jogurtem naturalnym, najlepiej greckim! Składniki: jedno kurze jajo
IzaGotujeplacuszków, przynajmniej połowa wylądowała w małym brzuszku, także zaręczam, że są pyszne! Potrzebujemy: 1 banan 4 łyżki amarantusa ekspandowanego (popping) u nas ze sklepu Piątnica 1 jajko od szczęśliwej kurki 1 łyżeczka karobu 2 łyżki mąki żytniej łyżeczka oliwy Banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do niego pozostałe składniki. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji z perełkami amarantusa ;) Smażymy na suchej
MamaOskarkaPołączyłam dziś ulubione naleśniki z równie smakowitym kurczakiem i szpinakiem w rezultacie czego powstały pyszne roladki i super obiad. Zapraszam serdecznie. Roladki z kurczaka ze szpinakiem i kurkami w naleśnikach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanielicznie zgromadzonej publiczności: - kaszankę z konfiturą z suski sechlońskiej ChOG i czerwonej cebuli na puree z selera, - pstrąga z kiełbasą lisiecką ChOG, grillowaną sałata rzymską i kurkami na puree z kalafiora, - antrykot z polskiej wołowiny z redykołką ChNP i borowikami, - jabłko łąckie ChOG duszone w miodzie drahimskim ChOG z ekspresową kruszonką z owsianki. Wszystkie dania były proste
królestwo garówzimowymi warzywami oraz purée z chrzanem, kurczaka po normandzku z cydrem lubelskim oraz spätzlami, carpaccio z ananasa, z estragonem i sorbetem z trawy cytrynowej, duszoną łopatkę jagnięca z czarnymi kurkami i dyniowym gnocchi, karmelowy custard z solonym masłem. W ofercie znajduje się również ciekawy wybór francuskich tradycyjnych Parisienne i orzeźwiających sorbetów. Zachęcam Państwa do wizyty w Le Victoria
królestwo garów