kurczak - 39714 przepisów (strona:413/2648)

Kurczak duszony w sosie cytrynowym 35

Kawałki kurczaka duszone z cebulą ziemniakami i bobem w sosie z dodatkiem soku z cytryny. KURCZAK DUSZONY W SOSIE SKŁADNIKI 1 kilogram nóg z kurczaka; 2-3 duże ziemniaki; 400 gramów świeżego bobu; 1 duża cebula; suszone oregano; 2 duże cytryny; oliwa; sól, pieprz; przepis na kurczaka duszonego w sosie cytrynowym Artykuł Kurczak duszony w sosie cytrynowym pochodzi z serwisu

Kuchnia Tomka
Kurczak w sosie cytrynowym z warzywami 42

Kawałki kurczaka duszone z dymką, koperkiem, sałatą pekińską i szpinakiem podane w sosie cytrynowym. KURCZAK W SOSIE CYTRYNOWYM SKŁADNIKI 1 kilogram udek z kurczaka; 2 duże (a nawet wielkie) pęczki dymki; 250 gramów liści szpinaku (baby); kapusta pekińska; pęczek koperku; 2 cytryny; 2-3 wiejskie jajka; sól, pieprz; przepis na kurczaka w sosie cytrynowym z warzywami Artykuł Kurczak w sosie

Kuchnia Tomka
Kurczak duszony z warzywami 48

Kawałki kurczaka pieczone razem z ziemniakami, marchewką, fasolką szparagową z dodatkiem przypraw. KURCZAK DUSZONY Z WARZYWAMI SKŁADNIKI około 1,5 kilograma podudzi z kurczaka; 500 gramów żółtej fasolki szparagowej; 3-4 marchewki; 3-4 ziemniaki; 2 kalarepy; 1-2 duże cebule; suszone oregano; suszony tymianek; ziele angielskie; oliwa z oliwek; sól, pieprz; przepis na kurczaka duszonego z warzywami Artykuł Kurczak

Kuchnia Tomka
Grillowane piersi z kurczaka 47

Rozbite na kotlety piersi z kurczaka krótko grillowane, a następnie zapiekane z ogórkiem kiszonym i serem raclette. GRILLOWANE PIERSI Z KURCZAKA SKŁADNIKI 3 piersi z kurczaka; 3-4 ogórki kiszone; 3 plastry sera raclette lub innego dobrze rozpiekającego się; warzywa według wyboru; sól, pieprz; przepis na grillowane piersi z kurczaka Artykuł Grillowane piersi z kurczaka pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Kurczak w białym winie po alzacku 43

Przygotuj smacznego kurczaka w białym winie z dodatkiem estragonu i grzybów w delikatnym sosie. KURCZAK W BIAŁYM WINIE SKŁADNIKI 6 podudzi z kurczaka; 400 ml domowego bulionu drobiowego; butelka alzackiego rieslinga; pęczek świeżego estragonu; garść suszonych grzybów; kilka szalotek; 3 ząbki czosnku; masło; słodka śmietanka 30% tłuszczu; sól, pieprz; KURCZAK W BIAŁYM WINIE SPOSÓB Artykuł Kurczak w białym winie

Kuchnia Tomka
Sałatka na specjalne okazje 253

które wspaniale się uzupełniają. Jeśli szukacie pomysłu na niebanalną sałatkę która zachwyci gości, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis. SAŁATKA NA SPECJALNE OKAZJE PRZEPIS Składniki 500 g fileta z kurczaka 150 g sera żółtego 4 jajka 1 cebula czerwona ok. 12 pomidorków koktajlowych 1/2 szklanki łuskanego słonecznika pęczek szczypiorku 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól pieprz przyprawa(...)kurczaka 2 ząbki czosnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Fileta z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Przyprawić przyprawą do kurczaka, solą oraz pieprzem i usmażyć na odrobinie tłuszczu na złoty kolor. Odstawić do przestygnięcia. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w drobną kosteczkę, ser żółty zetrzeć na tarce. Słonecznik podprażyć na suchej patelni

Przepiski.pl
Domowa wędlina z udek kurczaka, prosty przepis na szynkowar 62

vote) Domowa wędlina z udek kurczaka, prosty przepis na szynkowar Domowe wędliny to coś, co bardzo lubię robić, a moja rodzinka uwielbia jeść. Długo nic w tym temacie nie tworzyłam nowego gdyż czas przelatywał mi przez ręce, niczym woda w wodospadzie Niagara Wreszcie jednak nastał „ten” dzień w którym udało mi się wyrwać parę wolniejszych chwil. Odkurzyłam szynkowar(...)poczyniłam wędlinkę Pyszną , prostą i szybką. Wykonaną z udek kurczaka , trybowanych z kości i pozbawionych skóry. Naprawdę warta zrobienia, a już na pewno zjedzenia. Nic nie zastąpi domowych, zdrowych posiłków. W przypadku wędlin masz w tym temacie jeszcze jeden atut. Wiesz co jesz bo sam to przygotowałeś Warto zawsze poczynić więcej i nadwyżkę zamrozić, za czas jakiś będzie jak znalazł

Ogrodnik w podróży
Shoarma z kurczaka. Lepsza niż w restauracji. Bardzo prosty przepis wideo 170

restauracji, bardzo łatwo można przygotować w domu. Według nas wychodzi dużo lepsza. Przepis jest bardzo prosty. Zobaczcie film, gdzie robimy wszystko krok po kroku. Przepis na shoarmę z kurczaka Składniki: 1 kg mięsa z kurczaka – filet z piersi lub udek, można pół na pół, po jednej łyżce mielonych przypraw: papryki, czosnku, kuminu i kurkumy, 5 łyżek oleju, sól(...)zrobić shoarmę z kurczaka? Przepis wideo Ten przepis znajdziecie też u nas w wersji tradycyjnej: Shoarma z kurczaka. Znasz ją z restauracji, bardzo łatwo zrobisz w domu [PRZEPIS]   Artykuł Shoarma z kurczaka. Lepsza niż w restauracji. Bardzo prosty przepis wideo pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska
Zdrowy fastfood: Domowa shawarma z kurczaka 51

danie, w którym się zakochacie jeśli lubicie kebaba, ale nie jadacie byle jakich fastfoodów. Szczególnie robione według tego przepisu. Danie jest proste, niezwykle aromatyczne i lekkie. Domowa shawarma z kurczaka Klasyczny street food, danie szybkie i niezwykle smaczne. W Polsce mało znane, choć shawarma jest bliską krewną kebaba i gyrosa. Tak jak one wywodzi się z krajów Lewantu, a różni(...)takiej postaci można podać je z kuskusem, lub ryżem a la pilaf – według tego przepisu – lub w picie – próbujcie tej receptury. Polecamy! Składniki: 4 udka z kurczaka Marynata: Sok z jednej cytryny 1/3 szklanki oleju 3 zmiażdżone ząbki czosnku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kurkumy

Niedzielny kucharz
Naleśnikowe wrapy 151

dobrze wymieszać. Niewielką ilość tłuszczu rozgrzać na patelni i smażyć cienkie naleśniki na średnim ogniu. Z tej porcji ciasta powinno wyjść 6-8 naleśników. Farsz I : -pierś z kurczaka -pomidor (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments(...)a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -cebula  -sałata - sos pomidorowy lub keczup -przyprawa do kurczaka -olej do smażenia Kurczaka pokroić w małą kostkę, przyprawić ulubioną przyprawą  do kurczaka. usmażyć na oleju. Pomidora pokroić w  plasterki, cebulę w piórka. Naleśnika

Kulinarne przemyslenia
Kurczak z oscypkiem 46

Kurczak z oscypkiem to mega prosty sposób na ciekawy obiad lub kolację. Podaj go z grillowaną bagietką, sałatą lub innymi ulubionymi dodatkami. Składniki (4 porcje): 2 duże piersi z kurczaka 150 g. oscypka w kawałku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanego świeżego tymianku 1 łyżka posiekanego świeżego rozmarynu sól, pieprz konfitura z żurawiny lub innych owoców do podania(...)Filety z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Mięso z każdej strony oprósz solą i pieprzem, posyp mieszanką tymianku i rozmarynu, polej oliwą. Dokładnie wymieszaj i odstaw kurczaka na 1 godzinę do lodówki (najlepiej zamarynować tak mięso na noc). Oscypka pokrój w grubsze plasterki. Piekarnik rozgrzej do 190°C. Piersi z kurczaka grilluj z obu stron na patelni grillowej. Ułóż

Delicious Place
Pierś z kurczaka w cieście francuskim 45

Roladki z kurczaka w cieście francuskim to bardzo proste w przygotowaniu oraz bardzo efektownie prezentuje się na talerzu. Print Pierś z kurczaka w cieście francuskim Course Danie główne Cuisine Europejska Ingredients 2 piersi z kurczaka 1 łyżeczka bazyli 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka papryki 1 rolka ciasta francuskiego 8 pastrów szynki wieprzowej 8 plastrów ostrego sera zółtego 0,5 łyżeczki(...)grube sznycle. Bazylię, oregano, paprykę sól i pieprz mieszamy i tą mieszanką nacieramy sznycle z piersi. Z ciasta francuskiego wycinamy 8 prostokątów. Na każdym prostokącie na środku układamy kawałek kurczaka. Na kurczaka kładziemy plaster sera. Na ser kładziemy plaster szynki. Ciasto nacinamy z boków co około centymetr. Nacięte paski ciasta zakładamy na siebie lekko naciągając tworząc warkocz. Podczas zawijania należy

PanGotuje
Tikka masala – czerwone curry z kurczakiem 28

prawdę została ona wymyślona w Wielkiej Brytanii (najprawdopodobniej) w Glasgow pod koniec lat 60. XX. Tikka masala to kawałki soczystego, marynowanego w jogurcie i przyprawie garam masala kurczaka podawane w aromatycznym sosie pomidorowym. Print Tikka masala Course Danie główne Cuisine Hinduska Ingredients 1 podwójna pierś z kurczaka 250 g jogurtu typu greckiego 400 g passaty 3 łyżeczki czerwonej pasty curry(...)łyżeczka słodkiej papryki 2-3 czerwona papryczki chili lub 1 łyżeczka chili w proszku 1 łyzka sosu sojowego 1,5 cm świeżego imbiru garść listków kolendry Instructions Mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Zalewamy jogurtem wymieszanym ze słodką papryką i garam masala. Mięso musi pozostać w marynacie co najmniej 20 minut. W małym naczyniu mieszamy przyprawy: kolendrę, kmin rzymski, curry

PanGotuje
Prosty Pad Thai z kurczakiem 37

pomogły w ustaleniu kulinarnej tożsamości Tajlandii, mocno odróżniając ją od kuchni chińskiej. Pad thai od tego czasu stał się jedną z narodowych potraw Tajlandii. Print Prosty Pad Thai z kurczakiem Course Danie główne Cuisine Tajska Ingredients 200 g makaronu ryżowego (wstążek) 2 ząbki czosnku 2 piersi z kurczaka 3 jajka 3 łyżki pasty Pad Thai 100 ml wody 1 garść(...)kiełków soji (opcjonalnie) 1 garść szczypioru 1 garść rozdrobnionych orzeszków zniemnych 1 garść liści kolendry (opcjonalnie) Instructions Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kurczaka kroimy w kostkę około 1,5 cm, Czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy czosnek. Po chwili dodajemy kurczaka i smażymy aż lekko się zrumieni. Kurczaka i czosnek odsuwamy na bok patelni

PanGotuje
Pierś kurczaka z sałatką Caprese 37

Prosty włoski przepis. Delikatna pierś kurczaka z sałatką Caprese podawane na ciepło z lekko rozpuszczającą się mozzarellą. Print Pierś kurczaka z sałatką Caprese Course Danie główne, Przekąska Cuisine Włoska Ingredients 400 g filetów z piersi kurczaka 1 łyżka suszonego oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 0,5 cytryny 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu sól świeżo mielony pieprz Sałatka(...)Szalotkę siekamy w drobną kostkę. Warzywa i ser mieszamy w misce i doprawiamy pieprzem. W szklance mieszamy ocet balsamiczny z miodem. Rozgrzewamy patelnię i ustawiamy średni ogień. Filety z kurczaka maczamy w pozostałej oliwie i kładziemy na patelni. Smażymy około 3 minut. W tym czasie doprawiamy sałatkę solą i mieszamy. Przewracamy kurczaka na drugą stronę i skrapiamy sokiem z cytryny

PanGotuje

Proponowane wyszukiwania