kurczak zapiekany - 2376 przepisów (strona:107/159)

Gołąbki faszerowane mięsem mielonym i soczewicą 153

farszem z mielonego mięsa i ryżu.Uwielbiamy gołąbki. jednak tradycyjne czasem się nudzą, dlatego znalazłam przepis z soczewicą...smacznego  Składniki:1 kapusta włoska450g mięsa mielonego z kurczaka 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę1 cebula, posiekana i podduszona na oliwie150g ziarna czerwonej soczewicy1 kostka rosołowaprzyprawy: sól, pieprz czarny, jarzynka Soczewicę zalałam wodą i podgotowałam do miękkości z dodatkiem(...)całej główki kapusty wycięłam głąb i włożyłam główkę do gotującej się wody. Zawijałam mase mięsną w liście kapusty. Włożyłam do naczynia żaroodpornego .Podlałam na dno trochę wody, przykryłam i zapiekałam w 180 st. C przez 45 minut

Anioły w kuchni
Filet drobiowy w śliwkach 204

          Delikatne mięso drobiowe w kwaśnej śliwkowej glazurze. Może być dodatkiem do obiadu lub zimną przystawką. Polecam raczej

Praktyczna pl
Ryż a'la pilaw z gotowanym indykiem 295

Bardzo lubię dania typu pilaw. Oryginału to nie przypomina indyk to nie jagnięcina czy baranina. Przypraw niektórych brak. Ale ważne , ze zasada przygotowania jest podobna- ryż

Buniabaje w kuchni
Filet z kurczaka zapiekany z duszonym porem i serem 205

Kolejny z pomysłów na zdrowe, ale nie nudne danie z fileta:). Spróbujcie koniecznie jeśli znudził Wam się już filet pieczony/grillowany bez dodatków.  2 filety z kurczaka 1 duży por 50g sera mozzarella 2 łyżki śmietany sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, kurkuma 1 łyżeczka oleju 1. Z pora odcinamy ciemnozielone liście, zostawiamy część białą i jasnozieloną. Kroimy w krążki(...)studzimy. Mieszamy ze startą na tarce mozzarellą i śmietaną. 2. Filety rozbijamy delikatnie za pomocą tłuczka. Każdy z nich oprószamy solą i pieprzem. Na wierzch wykładamy por z mozzarellą. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut

Szefowa kuchni
Papryka faszerowana brokułami i selerem naciowym 185

grzankami też pyszna...  Dzisiaj będzie nieco odmiennie, czyli kolorowa papryka nadziewana brokułami, fetą i selerem naciowym, wspaniałe lekkie danie w wersji wegetariańskiej, które możecie podać również z  kurczakiem i wtedy mięsożercy będą również zadowoleni. Składniki: - 3 kolorowe papryki - 1 opakowanie czyli 40 dag  mrożonego brokuła Poltiono - 2 cebule, 1 czerwona 1 biała - 1/2 kostki sera fety(...)zamrożonego brokuła, gotujemy 2 minuty, odcedzamy, chcemy tylko żeby złapały temperaturę, przelewamy zimną wodą. 2. Z papryki odcinany wierzch, wykrawamy gniazda nasienne, dół nakłuwamy widelcem, żeby soki powstałe podczas zapiekania mogły swobodnie wypływać na zewnątrz. Wewnątrz paprykę skrapiamy oliwą i oprószamy solą. 3. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodajemy seler w kawałkach, a na końcu

Apetyczna babeczka
Roladki z kurczaka z farszem mięsnym i marchewką 280

niewielką ilość oleju, wrzucamy 1 ząbek czosnku pokrojony na cienkie plasterki, po chwili dodajemy marchewkę. Smażymy przez kilka minut, aż marchewka lekko zmięknie. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym piersi kurczaka przecinamy wzdłuż na 2 duże płaty (z dwóch piersi otrzymamy 4 roladki, z trzech piersi 6). Rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa. Doprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem. Każdy kawałek(...)można odrzucić). Zawijamy roladkę (można ją spiąć wykałaczkami lub obwiązać bawełnianą nicią). Roladki obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na złoto. Podsmażone roladki przekładamy do naczynia do zapiekania, podlewamy niewielką ilością wody (około 1/3 szklanki) i zapiekamy przez około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Smaki Na Talerzu
DROBIOWE ROLADKI Z JARMUŻEM 178

kurczaka 20 dag jarmużu pokrojonego 15 dag twardego białego sera: ja użyłam korycińskiego sól,pieprz ząbek czosnku 1 jajka szklanka bułki tartej olej do smażenia Wykonania: Piersi z kurczaka rozkrajamy na kotlety, delikatnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.Jarmuż obgotowujemy ok 10 minut w osolonej wodzie, po tym czasie odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, dodajemy jarmuż, dodajemy sól(...)łyżki, na wierzch układamy plaster sera. Zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami. Każdą roladkę obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na głębokim oleju na rumiano z obu stron. Podajemy z zapiekanymi ziemniaczkami

Z Majeczką w kuchni
Papryka faszerowana mięsem, świeżą natką pietruszki i ryżem 142

Składniki: 6 papryk ( czerwone lub żółte ) 200 g mielonego mięsa ( z indyka, kurczaka lub wieprzowe) 2 torebki ryżu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki delikat do mięs sól, pieprz 1 kostka warzywna lub rosołowa Sposób przygotowania: 1. Paprykę dokładnie umyć, wydrążyć. 2. Ugotować ryż, ostudzić. 3. W misce doprawić mięso delikatem, solą oraz pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz ryż. Całość(...)dodać wodę do 1/3 wysokości papryki i pokruszoną kostkę. 5. Piec w temp. 200 st. C pod przykryciem przez ok. 30 min. a następnie kolejne 30 min zapiekać bez przykrywki

A Ty Smakuj Mnie
Karkówka w jogurtowej marynacie 2958

Kurczak i karkówka to chyba najpopularniejsze potrawy z grilla jakie możemy spotkać na większości spotkań. Jednak aby były smaczne, kruche i rozpływające się w ustach musimy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Środa: Casserole ze słoika z ryżem, indykiem i brokułem 165

Prosta zapiekanka, którą można zrobić z resztek jedzenia: wczorajszego ryżu, kawałka upieczonego kurczaka, albo ze świeżych składników. Jeśli dodatkowo zapieczecie casserole w słoiku będziecie mieli gotowe danie na wynos. Czas przygotowania : 20 minut Czas pieczenia : 25 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Z casserole jest trochę jak z pierogami – nazwa odnosi się tylko do sposobu przygotowania potrawy. Pierogi(...)najróżniejszymi nadzieniami. Podobne jest z casserole – to tylko ogólna nazwa, która wywodzi się od starofrancuskiego słowa “cassa” i oznacza „rondel”, albo patelnię. Casserole jest daniem jednogarnkowym, duszonym, lu zapiekanym, najczęściej na bazie gotowanego ryżu, warzyw, sera. Tak jest w kontynentalnej Europie i USA. W Wielkiej Brytanii i krajach korony brytyjskiej caserole to duszona potrawka. Kryzysowe danie Generalnie przeważa

Niedzielny kucharz
Filet z kurczaka z curry, migdałami, mozzarellą i natką pietruszki 173

obiad, to polecam Wam filety z kurczaka zapieczone z migdałami, curry, płatkami migdałów i natką pietruszki. Do tego u nas był ryż i surówka. Tak na szybko :-) Całość smakuje super, curry dodaje trochę ostrości, migdały są chrupiące, jest pysznie :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki dla 4 osób: 2 większe filety z kurczaka 20 g płatków migdałów 1/2 łyżeczki curry(...)siebie w naczyniu żaroodpornym. 2. Do miseczki dajemy olej lub oliwę, posiekaną natkę pietruszki, curry, płatki migdałów, mozzarellę, sól i pieprz. Wszystko mieszamy. Łyżką wykładamy na filety. 3. Całość zapiekamy w 200 stopniach przez około 20-25 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami :-) Smacznego

kruche babeczki
Środa: Casserole ze słoika z ryżem, indykiem i brokułem 153

Prosta zapiekanka, którą można zrobić z resztek jedzenia: wczorajszego ryżu, kawałka upieczonego kurczaka, albo ze świeżych składników. Jeśli dodatkowo zapieczecie casserole w słoiku będziecie mieli gotowe danie na wynos. Czas przygotowania : 20 minut Czas pieczenia : 25 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Z casserole jest trochę jak z pierogami – nazwa odnosi się tylko do sposobu przygotowania potrawy. Pierogi(...)najróżniejszymi nadzieniami. Podobne jest z casserole – to tylko ogólna nazwa, która wwodzi się od starofrancuskiego słowa „cassa” i oznacza „rondel”, alb patelnię. Casserole jest daniem jednogarnkowym, duszonym, lu zapiekanym, najczęściej na bazie gotowanego ryżu, warzyw, sera. Tak jest w kontynentalnej Europie i USA. W Wielkiej Brytanii i krajach korony brytyjskiej caserole to duszona potrawka. Kryzysowe danie Generalnie przeważa

Niedzielny kucharz
Roladki z kurczaka z mandarynkami i mozzarellą 204

Dzisiaj mam właśnie propozycję na takie podanie mięsa z kurczaka. Roladki są niezwykle soczyste o wspaniałym smaku. Naprawdę polecam ! źródło : "kuchnia i kropka" Składniki: 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka 4 mandarynki 100 g sera mozzarella 1 łyżeczkę suszonej bazylii 1 łyżeczkę suszonego tymianku sok z 1/2 cytryny sól i pieprz Sposób przygotowania: Mięso myjemy i czyścimy. Każdego fileta przecinamy(...)plasterków. Na każdym plastrze mięsa układamy po 2 cząstki mandarynki i plaster sera. Zwijamy i spinamy wykałaczką.( powstaną roladki ) Roladki układamy w żaroodpornym naczyniu , przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy ok. 45 minut w temp. 180 C. Na jakieś 10 - 15 minut przed końcem zdejmujemy folię , aby roladki się zarumieniły. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Pasztet drobiowy z pistacjami 191

Kurczaka gotujemy w normalnym rosole (chyba każdy wie jak gotować rosół :D ) 500 ml śmietany 30% 4 jajka sól, pieprz 150 g pistacji 3-4 łyżki bułki tartej Ugotowanego kurczaka wyjmujemy z rosołu i studzimy. Oddzielamy mięso od kości i skóry. Mielimy trzykrotnie. Pistacje dodajemy do ostatniego mielenia. Doprawiamy do smaku (należy pamiętać, że po upieczeniu pasztet będzie "delikatniejszy" niż(...)rozsmarowywania to wystarczą 3 łyżki, bardziej zwartą- można dodać nawet 5 :) ) i znów wyrabiamy, by bułka się rozeszła po masie. Całość przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy w temperaturze 180ºC na złoty kolor (ok 40 min) Jeśli jeszcze nie upiekliście domowego pasztetu, zachęcam wypróbować ten przepis

Malinowe Pocałunki
Roladki z kurczaka z mandarynkami i mozzarellą 202

Dzisiaj mam właśnie propozycję na takie podanie mięsa z kurczaka. Roladki są niezwykle soczyste o wspaniałym smaku. Naprawdę polecam !źródło : "kuchnia i kropka" Składniki: 4 pojedyńcze filety z piersi kurczaka 4 mandarynki 100 g sera mozzarella 1 łyżeczkę suszonej bazylii 1 łyżeczkę suszonego tymianku sok z 1/2 cytryny sól i pieprz  Sposób przygotowania: Mięso myjemy i czyścimy. Każdego fileta(...)plasterków. Na każdym plastrze mięsa układamy po 2 cząstki mandarynki i plaster sera. Zwijamy i spinamy wykałaczką.( powstaną roladki ) Roladki układamy w żaroodpornym naczyniu , przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy ok. 45 minut w temp. 180 C. Na jakieś 10 - 15 minut przed końcem zdejmujemy folię , aby roladki się zarumieniły. Smacznego

Słodkości i nie tylko

Proponowane wyszukiwania