bułki tartej sól pieprz płatki chilli olej Kujawski ser żółty natka pietruszki Pieczarki obieramy, cebulę drobno kroimy i przesmażamy na oleju Kujawskim. Dodajemy drobno pokrojone papryki i filet z kurczaka. Podczas smażenia wlewamy bulion warzywny i wszystko doprawiamy solą, pieprzem, płatkami chilli. Na koniec dodajemy jajko i szybko mieszamy, a także bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki. Ciasto francuskie kroimy(...)minut w temperaturze 200 stopni. Następnie wyjmujemy foremki i nakładamy przygotowany farsz. Wierzch posypujemy startym serem lub ser kroimy w cienkie paseczki i układamy z niego kratkę. Zapiekamy przez kolejne 10 minut na złoto. Smacznego! Wierzch posypać tartym żółtym serem i zapiekać przez kolejne 10 minut na złoto. Podawać dowolnie z dodatkiem np. sosu beszamelowego (klik). Smacznego
Salonik smakówRoladę można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. W smaku jest bardzo delikatna, a piersi soczyste. Składniki: 2 duże piersi kurczaka (podwójne) 4 jajka 1/2 szklanki majonezu 60 dkg pieczarek 40 dkg sera żółtego startego na grubych oczkach Wykonanie: Jajka roztrzepać, dodać majonez, żółty ser i wymieszać. Blachę (taką od piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto(...)posolone piersi (składniki wykładamy na mniej podpieczoną stronę. Zaś na piersi położyć przesmażone pieczarki (doprawione sola i pieprzem - pieczarki wykładamy tak jak piersi na całej powierzchni ciasta). Zawinąć roladę. Zapiekać ponownie w temp. 180 C 40 min. Zamiast pieczarek można dodać: szpinak z fetą, paprykę lub inne warzywa. Smacznego
IMPRESJA SMAKUinnych składników. Spróbujcie! Gorąco polecam, bo te dania są naprawdę pyszne! SKŁADNIKI: * risotto z pieczarkami The Green Woodpecker Trill. – 1 op * czerwona papryka – 3 szt * filet z kurczaka – 150 g * dobrej jakości masło – ok. 3-4 łyżki * bulion warzywny – ok. 3 szkl * cebula biała – 1 szt * sól, pieprz * ser do posypania np. parmezan SPOSÓB(...)tylko podlewamy chochelka po chochelce. Gotujemy, aż ryż będzie miękki. Na koniec dodajemy odrobinę masła i startego sera, napełniamy papryki i układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy ok. 15-20 minut / 170C. Smacznego! Produkty można kupić na stronie: https://thegreenwoodpeckertrill.com/ The Green Woodpecker Trill # TheGreenWoodpeckerTrill
Ostra na Słodkoodmiana od kotletów czy pulpecików. Polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na moje zapiekanki, a TUTAJ więcej przepisów na mięso mielone :) Polecam tez pyszną zapiekankę gyros z kapustą i kurczakiem: Zapiekanka chłopska z mięsem mielonym i ziemniakami, składniki: ok. 8 dużych ziemniaków ugotowanych w mundurkach (najlepiej typ A, AB; można ugotować dzień wcześniej), 400 g mięsa mielonego, 200 g pieczarek(...)pieprz, gałka muszkatołowa, majeranek, tymianek, słodka papryka Zapiekanka chłopska z mięsem mielonym i ziemniakami, przygotowanie: Zimne ziemniaki obrać ze skórki i pokroić na grube plastry. Ułożyć w naczyniu do zapiekania, posypać solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Mięso usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulę, a po chwili drobno posiekany czosnek i groszek. Doprawić do smaku solą
Lekcje w kuchniSezon brukselkowy w pełni. Łapcie przepis. Składniki: 2 Udka z kurczaka 500 g brukselki 1 cebula 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz 2 rękawy(...)wymieszałem w miseczce i posypałem nimi udka. Udka włożyłem w rękaw do pieczenia, skropiłem oliwą, szczelnie zamknąłem, potrząsnąłem. Ziemniaki włożyłem do drugiego rękawa. Oba ułożyłem w naczyniu żaroodpornym i zapiekałem 60 minut w 200 C / termoobieg /. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąłem rękaw, aby udka się przypiekły z wierzchu
R'n'G Kitchensamej patelni możesz na łyżce masła przesmażyć pokrojonego w grubą kostkę ananasa, dodać łyżkę miodu, całość skarmelizować i podać posypane chipsami z kokosa. - ostatni sposób podania to zapiekane naleśniki pina colada, w naczyniu ułóż naleśniki nadziane kremem kokosowo- ananasowym, dodatkowo posyp na nie dość sporo świeżego ananasa pokrojonego w kostkę i całość zalej sosem. Sos: 200 ml mleka kokosowego(...)dół + termoobieg) Wypróbuj również inne moje przepisy: 1. TARTA z truskawkami, jagodami i czekoladowym kremem 2. TARTA z truskawkami , krem budyniowym i bitą śmietaną 3. Dietetyczny obiad z kurczakiem i młodą kapustą 4. Risotto z ośmiornicą 5. Sałatka z młodych ziemniaków ze szparagami 6. Szparagi grillowane w szynce parmeńskiej z risotto 7. Sałatka z grillowanym kurczakiem i cieciorką
SMYKWKUCHNIczasu. Delikatne mięso z kurczaka, przykryte pysznym sosem oraz warzywami. Składniki: · 1 filet z kurczaka · Sól · 4 ogórki konserwowe · Olej do smażenia · Przyprawa do kurczaka(...)Posypujemy pozostałym serem. 12. Zapiekamy na chwili rozpuszczenia się sera. 13. Danie gotowe
Kulinarna Chwilamleka, 1 łyżka masła, 1 kopiasta łyżka mąki, 200g sera żółtego, gałka muszkatołowa, sól i pieprz do smaku. Sposób przygotowania zapiekanki z tortellini: Filet z kurczaka płuczę, kroję w kostkę i podsmażam z przyprawami. Tortellini gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu. Fasolkę szparagową gotuję tak aby była prawie miękka i lekko(...)mieszam, aż do powstania jednolitego gęstego sosu, doprawiam do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Wszystkie składniki łączę ze sobą, zalewam sosem, mieszam i zapiekam w rozgrzanym do temperatury 200 o C piekarniku przez około 20 minut. Zapiekanka z tortellini gotowa :) Zapiekanka z tortellini SMACZNEGO
Gotuj Się Kto Możeilości klarowanego masła. 2. Cebulę, czosnek bardzo drobno posiekać, podsmażyć na maśle. Dodać rozmrożony szpinak i całość smażyć około 10 minut. Następnie dodać pokruszony ser feta i usmażonego kurczaka. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. 3. Płaty lasagne ugotować al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 3 łyżek oleju. 4. Sos beszamelowy Masło rozpuścić(...)pieprzem. 5. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem układać warstwami: płaty lasagne, masę szpinakową aż do wykończenia składników. Na wierzchu wyłożyć sos beszamelowy i posypać startym żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut
Szalona Kuchnia Ewelinykulki mozzarelli sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Kromki chleba pokroić w kostkę. Szpinak odmrozić. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do głębokiej patelni, polać oliwą i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na średnim ogniu, do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Następnie dodać szpinak(...)ziołami prowansalskimi. Chleb wsypać do naczynia żaroodpornego, zalać ciepłymi składnikami i delikatnie wymieszać. Wierzch zapiekanki posypać kawałkami mozzarelli i oregano. Nałożyć pokrywę naczynia żaroodpornego, włożyć do piekarnika i zapiekać około 15-20 minut
Passions hobbies lifemożna dodać natkę pietruszki, szczypiorek ,pieprz, starty parmezan itd czyli doprawić jakbyśmy przygotowywali kotlety mielone.Dla osób na diecie można obniżyć ilość kalori zastępując mięso wieprzowe np zmieloną piersią z kurczaka lub indyka. Z wystudzonego kalafiora ostrożnie wykroić głąba . Doprawione mięso mielone wciskamy jak najdokładniej w zakamarki kalafiora (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nafaszerowany kalafior odwrócić, posmarować główkę majonezem a następnie(...)masła Przykryć folią aluminiową lub przykrywką od naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200°C na ok. 50 minut. Po tym czasie ściągnąć folię i zapiekać jeszcze 10- 15 minut dla uzyskania koloru. SMACZNEGO
zielonacukinkapokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pieprzem i papryką słodką i ostrą. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulkę i smażyć chwilkę, aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać mięso kurczaka i smażyć, aż lekko się przysmaży. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i chwilkę smażyć. Co jakiś czas zamieszać. Wszystko z patelni wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na tą samą patelnię(...)spożywczą i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut. Można posypać potartym serem. Podawać z makaronem lub ryżem. Można dodać ugotowany na pół-twardo makaron na górę mięsa i zapiekać razem w piekarniku. To już jak kto woli
Kuchnia Pokoleńszczególnie mocno. Lubią je za to moi bliscy, więc raz na jakiś czas przygotowuję je właśnie dla nich. Tym razem udka marynowane w musztardzie francuskiej. około 8 udek z kurczaka (bez pałek) 1 cebula 5-8 małych pieczarek 3-4 łyżki musztardy francuskiej 3-4 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżka miodu sól, pieprz Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy(...)żaroodpornego naczynia wyłożonego cebulą. Naczynie przykrywamy folią aluminiową (niezbyt szczelnie). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 75 minut, Po tym czasie usuwamy folię, dodajemy pieczarki i zapiekamy dalej, do zrumienienia się mięsa (u mnie około 20-25 minut). Źródło
Smaki Na Talerzumielony do smaku Sos: 4 jajka 1 szklanka mleka 2% 15 dag sera mozzarella w bloku sól do smaku pieprz do smaku szczypta gałki muszkatołowej Wykonanie dania: Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, tak samo umytego pora. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą, wrzucamy mięso, oprószamy suszoną natką pietruszki, przesmażamy 3 minuty, po czym dodajemy pora i całość dusimy(...)Jajka miksujemy z mlekiem doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową, wrzucamy starty na tarce ser mozzarella, sosem zalewamy zapiekankę. Wkładamy do nagrzanego do 190*c piekarnika, zapiekamy 20 minut, podajemy gorącą po wyjęciu z pieca. Życzę smacznego
Wanilia i Kardamonkoleżanki ten przepis na karkówkę. Robiłam ją wielokrotnie. Wszyscy bez wyjątku bardzo ją lubią. Kiedyś podjęłam próbę zrobienia tego dania z innym mięsem a mianowicie z filetami z kurczaka, ale to już nie było to. W tym przypadku najlepiej sprawdza się karkówka, jest rewelacyjna. Składniki: 1 ½ kg karkówki ½ kg pieczarek 3 cebule Delikat czerwony Mąka do panierowania Olej do smażenia(...)lodówki na nie mniej niż 3 godziny, a najlepiej na noc. Po upływie tego czasu, karkówkę obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju. Usmażoną układamy w naczyniu do zapiekania. Cebulę przekrawamy na połowę i na plasterki, pieczarki również na plasterki. Na patelni po smażeniu kotletów podsmażamy cebulę, wykładamy ją na karkówkę i później podsmażamy pieczarki, które równie wykładamy na mięso
Smaki Ewy