napracować ale na prawdę warto. Składniki: 5 łyżek fasoli Piękny Jaś 2 listki laurowe 1 ząbek czosnku 3 średnie buraki 3 podudzia z kurczaka 1 marchewka 1/2 pietruszki kawałek pora 1/4 białej kapusty 1/2 cebuli 2 ziemniaki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki soku z cytryny jogurt naturalny 0% sól, pieprz Fasolę płuczemy i zalewamy(...)tarce na dużych oczkach. Kurczaka myjemy i obieramy ze skóry, odkrawamy również wszystkie części gdzie jest tłuszczyk. Wkładamy do dużego garnka i zapełniamy wodą do 3/4 obiętości. Solimy i gotujemy na niedużym ogniu przez 2h. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną marchewkę, pietruszkę, pora, kapustę. Dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz obrane i pokrojone ziemniaki. Następnie zagotowujemy zupę i dodajemy fasolę wraz
Brzuszki ŁakomczuszkiUgotowane na parze warzywa: ziemniaki, marchewka, fasolka szparagowa i brokuł świetnie smakują z prostym kurczakiem podsmażonym z warzywami i masłem orzechowym. Kocham warzywa i zjadam je w ilości hurtowej co na powyższym talerzu widać. Nie wyobrażam sobie by kiedykolwiek mogło się to u mnie zmienić! Składniki (na 2 porcje): 300 gram piersi kurczaka 1 cebula 1 ząbek(...)bulionu 1 cukinia średnia 200 gram brokuł 2 łyżki śmietany 18% 3 łyżki masła orzechowego do podania: ugotowane na parze warzywa, między innymi: marchew, brokuł, ziemniaki i fasolka szparagowa Kurczaka kroję w kostkę i smażę na oliwie z oliwek z dodatkiem soli, pieprzu i kolendry do zarumienienia. Dodaję posiekaną cebulę i czosnek. Smażę chwilę. Cukinię
Mango PapajaDzisiaj zapraszam na zupę w wiosennej odsłonie! Zupa jarzynowa z białą kapustą i groszkiem Składniki: 3 duże marchewki 2 pietruszki szklanka groszku konserwowego 3 podudzia z kurczaka 1/2 główki małej, białej kapusty 1 cebula pęczek szczypiorku 4 duże ziemniaki 3 liście laurowe 1 łyżeczka gorczycy 1/2 łyżeczki ziaren jałowca sól i pieprz Przygotowanie: Gotujemy wywar z kurczaka razem z obraną
Moja smaczna kuchniaziemniaków · 4 skrzydełka z kurczaka · liść laurowy · 2 kulki ziela angielskiego · 3 marchewki · pietruszka(...)pęczek koperku Do garnka włożyć umyte skrzydełka z kurczaka, posolić i zagotować. Gdy na powierzchni gotującej się wody zbierze się szum należy zebrać go łyżką. Do wywaru dodać pokrojoną wcześniej w kostkę marchewkę, pietruszkę, seler – gotować aż warzywa będą miękkie. Dodać ziemniaki pokrojone w małą kosteczkę oraz kalafior podzielony na małe różyczki. Zupę gotujemy dopóki kalafior i reszta warzyw
Pani domowaposłużyły mi za szybki pomysł na obiad. Przepis z opakowania z moimi zmianamiSkładniki: 4 ćwiartki kurczaka Kulinarne Inspiracje Kamis - Rozmarynowy kurczak z warzywami 1 łyżeczka soli 2 cebule marchewka 300 g zielonej fasolki szparagowej 6 średnich ziemniaków 1 łyżka miodu dodatkowo: szczypta chilli, rozmaryn, pieprz Wykonanie: Ćwiartki podzielić na porcje, natrzeć solą i odstawić. Ziemniaki pokroić w kostkę(...)miód, dodać cebulę, marchew i fasolkę. Podsmażać około 5 minut stale mieszając. Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać pozostałym czosnkiem, oregano i wymieszać. Na warzywach ułożyć na przemian kurczaka i ziemniaki. Posypać rozmarynem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C przez 1 godzinę
Pasja Smakuprzede wszystkim lekki obiad . Jeżeli jednak ktoś woli bardziej treściwe dania to wystarczy dogotować ziemniaki :) SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu worcester słodka papryka mielona przyprawa do kurczaka pieprz czarny 6 liści szałwii 3 kalarepy 2 marchewki 1 cebula masło Fileta z kurczaka pociąć na paseczki. Włożyć do miski i dodać przyprawy. Wymieszać
https:KKuchniaMniamJeśli są wśród Was fani "brokułowej" z popularnej restauracji Manekin, ten przepis oddaje jej charakter i smak ! Zdecydowanie :) Składniki: udko z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 pora 1/4 selera 2 małe ziemniaki 1 brokuł 150 gram jogurtu naturalnego Z mięsa i warzyw (oprócz brokuła), gotujemy wywar jak na rosół. Wody nalewany tylko tyle, aby pokryć wszystkie składniki
Mój Smak na Życierękawa i czekamy, aż się zrobi :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 440 kcal/porcja) 4 udka z kurczaka 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu szczypta chili 500 g ziemniaków 2 marchewki 1 brokuł 1 łyżka świeżego tymianku sól PRZYGOTOWANIE Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mieszamy sos sojowy z miodem(...)przyprawami. Nacieramy udka - także pod skórą - i odstawiamy do lodówki. Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki. Oprószamy solą i posiekanym tymiankiem. Marchewki obieramy i kroimy w plasterki. Brokuła dzielimy na różyczki. Do rękawa wkładamy kolejno ziemniaki, kurczaka i resztę warzyw. Układamy na blasze i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez 1,5 godziny. Rozcinamy rękaw i wyciągamy udka
Moje Kuchenne Rewelacjeduże ziemniaki 1 udko z kurczaka lub 2 skrzydełka mały pęczek natki pietruszki do smaku sól, pieprz WYKONANIE Boczek ugotować do miękkości, ostudzić, po czym pokroić w kostkę (wody nie wylewać). Groch opłukać dwa razy i przełożyć do wysokiego garnka. Dodać obraną cebulę, umyte udko z kurczaka, ziele angielskie, liście laurowe, obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę, obrany i przekrojony
Passions hobbies lifeuzyskanie soczystego, aromatycznego dania. Najczęściej mięso przygotowane w taki sposób obtaczałam w pokruszonych krakersach i zapiekałam. Tym razem postanowiłam zrobić szaszłyki. Kawałki kurczaka przekładałam na przemian z cukinią, papryką i porem. Podawałam z pieczonymi ziemniakami i marchewką oraz sosem czosnkowym. I taki oto obiad zaserwowałam moim chłopakom po powrocie z wycieczki rowerowej. Byli zadowoleni :) Składniki: 300 g piersi z kurczaka
zadanie-gotowanietych ,którzy podobnie jak ja uwielbiają fasolkę szparagową. Pyszna ,delikatna w smaku zupa zadowoli wasze podniebienia. Składniki 500 g żółtej fasolki szparagowej filet z kurczaka 2 marchewki pietruszka mały seler biała część pora 4 ziemniaki łyżka masła 1,2 l bulionu warzywnego 3 łyżki gęstej śmietany gałka muszkatołowa kozieradka mielona sól ,pieprz natka pietruszki Przygotowanie Normal 0 21 false(...)family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Marchew ,seler ,pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę ,pora w piórka. Fasolkę myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i razem z warzywami podsmażamy na maśle. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec całość
R'n'G Kitchenzamiast niego dodamy jogurt. Zdrowa i pożywna. Fajnie wpisuje się w aktualny klimat zimowej aury. Sałatka warstwowa "Wianek" Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka ugotowany (można także upiec) 3 ugotowane marchewki 3 ugotowane ziemniaki dwie łyżki groszku konserwowego 4 jajka ugotowane na twardo kilka gałązek koperku drobno posiekanych kilka łyżek majonezu lub gęstego jogurtu sól i pieprz do smaku(...)wierzchu rozsmarowujemy równo łyżkę lub dwie majonezu. Na to wysypujemy orzechy, a na orzechy wykładamy tartą marchew, lekko uciskamy dłońmi. Przykrywamy majonezem. Na majonez wykładamy drobno pokrojonego kurczaka i groszek, a następnie starte na tarce ziemniaki. Uciskamy. Całość pokrywamy równo majonezem i posypujemy żółtym serem oraz posiekanym koperkiem. Na koniec delikatnie wyjmujemy szklankę. Smacznego
Poezja Smaków - blog kulinarnyimbirem i nie z gałką muszkatałową. Gościć będą w niej za to pomidory, papryka i sporo ziół:) Składniki: 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera, kawałeczek pora, pierś z kurczaka, 2 kostki rosołowe drobiowe, ok 1kg dyni, 0,6 kg ziemniaków, 1/3 puszki pomidorów bez skórki, 2 duże papryki czerwone, 3 duże cebule, 4-5 ząbków czosnku, 2 duże łyżki śmietany, sól(...)pieprz, ostra papryka, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, oliwa. 1. Gotujemy wywar. Na ok. 2l wody wrzucamy obraną pietruszkę, kawałek selera oraz pora. Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do reszty warzyw. 2. Pierś z kurczaka projmy w paseczki lub kostkę. Dodajemy do garnka z wywarem. 3. Obieramy dynię ze skóry, wybieramy miąższ ze środka. "Twardą" część dyni kroimy
Kuchnia Pełna PasjiSkładniki: - 4 podudzia z kurczaka - 250 g czerwonej soczewicy - 2 duże ziemniaki - 2 średnie marchewki - kawałek selera - 1 pietruszka - 1 duża cebula - 200 g fasolki szparagowej - 2 kostki rosołowe - przyprawy (ziele angielskie, liście laurowe, pieprz) Przygotowanie: Podudzia po umyciu zalewamy zimną wodą tak by były przykryte, dodajemy 3-4 ziela angielskie i tyle samo listków laurowych. Doprowadzamy do wrzenia(...)cebulę oraz starty na grubych oczkach seler i pietruszkę. Opalenie cebuli powoduje poprawienie koloru zupy, dodaje także nieco więcej smaku. Po 20 minutach gotowania dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz startą marchewkę a następnie wsypujemy wypłukaną wcześniej w zimnej wodzie soczewice (należy ją płukać aż woda będzie czysta). Gotujemy kolejne 10 minut w międzyczasie dodając kostki rosołowe. Po upływie
Tanie przepisy studenckieidealny obiad na pochmurne, jesienne dni. Rozgrzewa, syci i jak smakuje! Mmmmiam! Składniki: 2 szklanki bulionu warzywnego 1 szklanka ciecierzycy 3 ziemniaki 2 białe cebule 2 pieczone udka z kurczaka 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 marchewki 1 młoda cukinia sól i pieprz do smaku papryka słodka mielona do smaku olej do smażenia Wykonanie: Ciecierzycę namoczyć w wodzie, następnie ugotować(...)półmiękko z dodatkiem soli. W międzyczasie cebulę, marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce i podsmażyć na oleju z dodatkiem papryki mielonej. Warzywa włożyć do garnka, zalać bulionem, zagotować, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i ciecierzycę. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i gotować około 20 minut. Następnie włożyć upieczone udka z kurczaka i jeszcze chwilę podgotować
Tradycyjna Kuchnia