smakuje. 1 duży słoik marynowanych pieczarek (ok. 420 g) 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek koperku 3 marchewki 600 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 puszka kukurydzy (280 g) 1 czerwona papryka 100 g żółtego sera 3 jajka 2 duże ziemniaki Kilka łyżek majonezu Sól Pieprz Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka pokroić w kosteczkę, doprawić przyprawą(...)pieczarki wysypać wymieszany koperek ze szczypiorkiem. Następnie rozłożyć marchewkę, przyprawić solą i pieprzem. Rozsmarować kilka łyżek majonezu, delikatnie docisnąć. Następnie wyłożyć połowę kurczaka, kukurydzę, czerwoną paprykę. Znów posmarować majonezem. Dalej rozłożyć resztę kurczaka, starty żółty ser i jajka. Jajka przyprawić solą i pieprzem. Ponownie rozsmarować kilka łyżek majonezu. Na górze rozłożyć ziemniaki. Sałatkę szczelnie okryć folią spożywczą. Wstawić na kilka
VioletoweKucharzeniesporych ogórków kiszonych 2 ćwiartki kurczaka 1 porcja rosołowa 2 marchewki 3 średnie ziemniaki 1 średnia cebula 1 pietruszka 2 łyżki masła pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, sól przyprawa warzywna/ kostki rosołowe Z ćwiartek oraz porcji rosołowej, z kilkom ziarenkami pieprzu i ziela oraz 4 liści laurowymi gotujemy wywar. Po zagotowaniu wody zdejmujemy szumowinę, a płyn solimy, wrzucamy kostkę rosołową(...)wywar będzie gotowy, dorzucamy do niego startą na dużych oczkach marchew oraz pietruszkę i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do miękkości. Na koniec łączymy wszystko z ogórkami i zagotwujemy. Doprawiamy solą oraz pieprzem, ewentualnie kwaśną śmietaną. Porcje podajemy z kawałkami kurczaka, posypane posiekanym koperkiem
Kuchenna KontrrewolucyaMega pożywna zupa (ryż+ziemniaki) ,mega pyszna. Smak wędzonego kurczaka idealnie komponuje się z kiszonymi ogórkami (jeśli zupa będzie mało kwaskowa ,polecamy doprawić sokiem z cytryny). Całość okraszona świeżym koperkiem. Mniam! Składniki 500 g kiszonych ogórków 4-5 wędzonych pałek z kurczaka duża marchewka łyżka masła czosnkowego pietruszka mały seler 4 ziemniaki por (biała część) 2 liście laurowe kilka ziaren(...)ścieramy na tarce o dużych oczkach. W garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy starte warzywa i razem z pokrojonym w piórka porem i pokrojonymi w kostkę ziemniakami podsmażamy kilka minut. Następnie zalewamy gorącą wodą ,wkładamy kurczaka ,wlewamy sok z ogórków ,dodajemy liście laurowe i ziele angielskie ,zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Gotujemy 30 min. Następnie kurczaka wyjmujemy ,studzimy i oddzielamy mięso
R'n'G Kitchenpysznie smakuje. Można ją zrobić na święta jak i na rodzinne imprezy. Składniki: 1 duży słoik marynowanych pieczarek 3 jajka 3 ogórki konserwowe 3 ziemniaki 2 średnie marchewki 100g żółtego sera 2 piersi z kurczaka około 300 g olej do smażenia sól himalajska pieprz czarny słodka papryka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 4-5 łyżek majonez Kielecki
Ala piecze i gotujepachnący. Wspaniale rozgrzewa i syci, w sam raz w chłodne wrześniowe dni. Polecam. Składniki: • 2 duże wędzone udka kurczaka • 2 marchewki • 1 pietruszka z natką • 2 nieduże cebulki • 1 liść laurowy • 2 ziela angielskie • 80 dag kwaszonej kapusty • kilka ziemniaków • 1 łyżka mąki krupczatki • 1 łyżka oleju • sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Kapustę odcisnąć, jak jest bardzo kwaśna opłukać, posiekać(...)się pokazywała. Gotować do miękkości, około 1 godziny. 2. Udka z kurczaka włożyć do garnka, zalać wodą (ok.2 litry) i gotować około 15 minut. Po tym czasie mięso odkroić od kości i ponownie włożyć do wywaru. 3. Przygotować warzywa: obrać i umyć marchewki i pietruszkę oraz cebule. Ziemniaki obrać, pokroić w większą kostkę i zalać wodą, aby nie ciemniały
W mojej kuchniząbek czosnku1 łyżka jogurtu1 pierś z kurczaka1 opakowanie sera mozarellasól, pieprz, bulion do ugotowania kurczaka, 2 duże łyżki masła, 1 mała marchewkaPrzygotowanie:Pokrojone w ćwiartki ziemniaki gotujemy w bulionie razem z pokrojonym kurczakiem i marchewką.Na rozgrzanym w garnku maśle dodajemy pokrojony czosnek. Gdy się chwilę podsmaży, dodajemy szpinak i gotujemy na średnim ogniu. W razie potrzeby można delikatnie podlać(...)cebulę i pieczarkami. Przekładamy do miski.Ugotowanie ziemniaki wyjmujemy z garnka, przekładamy do miski z pieczarkami i cebulą i lekko blendujemy. Resztę można zmiażdżyć widelcem( ja pozostawiłam kilka kawałków ziemniaka ;)). Do purée dodajemy orzechy, solimy, pieprzymy i mieszamy.Nastawiamy piekarnik na 180'C.Na dno naczynia wykładamy purée, szpinak, następnie 3-4 plastry mozarelli i ugotowanego kurczaka, którego również przykrywamy mozarellą. Pieczemy przez
Kitchens AlphabetPodudzia z kurczaka zamarynowałam, oliwy z oliwek dolałam, do piekarnika mięso włożyłam, a ziemniaki, marchewki z sokiem z pomarańczy na puree "zmieniłam". Jeśli będziecie czytać składniki i etapy przygotowania, to zauważycie, że ani szczypty soli nie dodałam do tego dania. Zapewniam, że wszystko ma swój smak, pomimo, że soli brak! Dzięki kremu na bazie(...)Podudzia z kurczaka myjemy, suszymy i nacieramy marynatą. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na min. 1 godz. do lodówki. Piekarnik nastawiamy na 170° C z termoobiegiem. Podudzia polewamy 50 ml. oliwy i pieczemy ok. 90 min. Podczas pieczenia mięso polewamy powstałym sosem lub je w nim obtaczamy (wystarczy 2 -3 razy w czasie pieczenia). Ziemniaki, marchewki obieramy, płuczemy
Moniki Smakołykibidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki: 1 duży słoiczek marynowanych pieczarek ok.450g (bez zalewy) 3 duże ziemniaki 4 ogórki konserwowe 3 marchewki 300g fileta z piersi kurczaka 4 jajka 100-150g żółtego sera Majonez oraz jogurt typu greckiego w równych proporcjach Pęczek szczypiorku oraz koperku Sól, pieprz oraz przyprawa do drobiu Przygotowanie(...)kurczaka pokroić w kostkę, dodać przyprawy i usmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Nie za długo aby mięso nie zrobiło się suche. Odstawić do wystudzenia. Pieczarki odsączyć z zalewy. Marchew i ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić a następnie obrać. Jajka ugotować na twardo. Ziemniaki, jajka oraz żółty ser zetrzeć na tarce jarzynowej na dużych oczkach ( każde osobno) Marchewkę oraz ogórki pokroić
W garach u GosiKapusta biała z marchewką. To jest męża pomysł na obiad. Od dawna zalegał nam swojski kurczak w zamrażarce. Upiekliśmy go na butelce z rozmaitymi przyprawami. Niestety moje uwielbienie do kurczaków już dawno minęło i nie jadłam tego obiadu ze smakiem jak kiedyś... Chyba im mniej mięsa dla mnie tym lepiej. Lilcia ze smakiem pałaszowała słodkie ziemniaki. Podwieczorek 17:30 Kulki
lady-och-mistrzyni.blogspot.comzostały z poprzedniego dnia . Ja użyłam pysznych Paluszków piastowskich z Tradycyjnego Jadła dostępnych w sklepie internetowym http://www.tradycyjnejadlo.pl/ . Składniki : Około 6 dużych ziemniaków 3 marchewki 6 pieczarek 2 pałki upieczone z kurczaka 1 upieczona pierś z kaczki 1 opakowanie Paluszków piastowskich z Tradycyjnego Jadła 1 duża cebula 1 łyżka płaska ziół prowansalskich sól, pieprz
Sama słodycz i szczypta chiliEfektowna i smaczna sałatka, zadziwi nie jednego waszego gościa przy świątecznym stole. Składniki: 2 słoiki pieczarek marynowanych 3 marchewki ok. 300 g piersi z kurczaka 1/2 słoika kiszonych ogórków 5 jajek 3 ziemniaki 150 g sera żółtego ok. 3 łyżek majonezu 2 łyżeczki musztardy koperek (może być mrożony) sól, pieprz Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy
IMPRESJA SMAKUdokladnie wymieszać. Przykryć przezroczystą folią kuchenną i odstawić do lodówki ( można sobie przygotować kurczaka w ten sposób dzień szybciej. Im dłużej kurczak leży w marynacie tym jest smaczniejszy ). Włączyć piekarnik, obrać ze skóry ziemniaki i marchewkę. Na dużej patelni ( albo dwóch ) rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek i obsmażyć kurczaka razem z cebulą z obydwu
zielonacukinkapora 500 g kapusty kiszonej 4 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe sól, pieprz majeranek 200 g pieczarek 500 g ziemniaków Przygotowanie: Marchewki i pietruszki obieramy i kroimy na drobne kawałki. Dodajemy pokrojonego w plasterki pora i filet z kurczaka, zalewamy wodą i zagotowujemy. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę i gotujemy w osobnym garnku do miękkości po czym odcedzamy. Kapustę
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiCZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-7 Składniki: 4 duże ogórki kiszone +woda z ogórków, 2 pałeczki z kurczaka, 5 dużych ziemniaków, 2 pietruszki, 4 małe marchewki, kawałek selera, 1/2 pęczka koperku, sól, pieprz, 2 łyżki śmietany. Dodatkowo: jajka ugotowane na twardo (dobrze, jeśli żółtko pozostanie minimalnie miękkie). Przygotowanie: Mięso zalewam wodą - około
JejKuchniabędą nas rozgrzewać. Zupą, która swoim kolorem dodaje jeszcze więcej rumieńców jesieni z pewnością jest ta z soczewicy. Spróbujcie :) Składniki: 250g czerwonej soczewicy 3 marchewki 3 duże ziemniaki duża cebula pierś z kurczaka łodyżka selera naciowego 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego ok 2 l bulionu 2 liście laurowe 3 ziela angielskie sól/ pieprz Przygotowanie: Kurczaka myjemy i wkładamy
ChilliJemy