kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:387/657)

Naleśniki z pastą z kurczaka 389

kurczaka Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na patelni, pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek. Kurczaka i pieczarki zmielić za pomocą blendera. Dodać serek naturalny, cebulę z czosnkiem, wymieszać. Paprykę, suszone pomidory, ser pokroić w paski. Farsz mięsny nabierać łyżką i rozsmarowywać na placku. Dodać ulubione warzywa i ser, zawinąć. Podawać na zimno lub zgrillowane z sosem jogurtowo - pietruszkowym

cooklife
Placuszki ziemniaczane z mięsnym farszem 131

smaku (ok 1/2 łyżeczki) mąka do podsypywania Farsz: obrane mięso z rosołu/pieczonego kurczaka bulion - tyle, żeby mięso zrobiło się wilgotne przyprawy do smaku: sól, pieprz, ostra papryk, słodka papryka, oregano, majeranek, czosnek ewentualnie uduszona cebulka, marchewka z rosołu itp. 1. Mięso (oraz ewentualnie warzywa) zmielić w maszynce do mięsa. Dolać bulion, doprawić. 2. Ziemniaki również zmielić, dodać mąkę ziemniaczaną

Kto ugości moich gości?
Kiełki fasoli, grzyby shitake... i smażony makaron 142

drobną kostkę, obrany imbir i czosnek zetrzeć na najdrobniejszej tarce tarce. Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. W wysokiej patelni lub szerokim garnku z grubym dnem rozgrzać olej rzepakowy, wrzucić pokrojone mięso, podsmażyć, dodać starty imbir i czosnek, podsmażyć, dodać świeże warzywa, podsmażyć, dodać mrożone warzywa i podsmażyć. Następnie wlać 2/3 szklanki wody, doprowadzić do wrzenia, dodać

Mix smaku
Gęsta zupa z łososiem czyli chowder łososiowy 170

selera naciowego 340 g ziemniaków 1 duży por - biała część 750 ml bulionu z kurczaka 1/4 szklanki śmietany (użyłam kwaśnej 22% ) 2 liście laurowe 3 -4 gałązki tymianku łyżka masła 1 łyżeczka mąki pieprz 1/4 łyżeczki startej skórki cytrynowej świeży szczypiorek do dekoracji przygotowanie Przygotować warzywa. Por oczyścić, pokroić w plasterki. Seler obrać z włókien, pokroić w plasterki. Ziemniaki obrać

Stare Gary
Chińska zupa słodko-kwaśna. A według mnie pekińska. 482

cebulkę pokrojoną w drobną kostkę i jeszcze sekundę smażymy. Po chwili wszystko zalewamy bulionem, kurczak powinien się gotować na wolnym ogniu. W tym czasie kroimy paprykę, marchewkę i bambusa w paski o szerokości 0,3-0,5 cm. W międzyczasie zalewamy grzyby mun wodą. Dodajemy warzywa do bulionu. Potem robimy mieszkankę z octu, cukru i soku z limonki i dodajemy

Mango Papaja
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I SOCZEWICĄ 167

minuty z każdej strony, aż kurczak będzie gotowy w środku i ładnie przypieczony na zewnątrz. Odkładamy na 5 minut na deskę do krojenia. Przed podaniem kroimy w cienkie plasterki. Szalotkę kroimy w drobną kostkę, pomidorki koktajlowe na połówki, marchewkę obieramy, ogórka myjemy i osuszamy. Z marchewki i ogórka, obieraczką do warzyw ścinamy cieniutkie wstążki. Listki botwinki lub sałaty opłukujemy(...)cytryny, oliwą i jogurtem naturalnym (wszystkie składniki można zblendować). Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Na półmisku układamy listki botwinki lub sałaty, na wierzch wykładamy soczewicę z pomidorkami, paseczki kurczaka, wstążki ogórka i marchewki oraz kiełki rzodkiewki i papryczkę chili. Polewamy dressingiem

cool and minty
Zupa ogórkowa na żeberkach 166

mięso przez około 1,5 godziny na małym ogniu. Korpus kurczaka opłukać, odciąć skórę przy szyi (wyrzucić ją). Korpus włożyć do wywaru, dodać żołądki. Następnie dodać ziele angielskie, listki laurowe i ziarenka pieprzu. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, opłukać. Połowę jednej marchewki odłożyć i zetrzeć ją na tarce. Resztę warzyw w całości (marchewkę, pietruszkę i selera) dodać do zupy, wrzucić(...)zetrzeć na tarce. Dodać do zupy. Gotować przez około 10 minut do miękkości ogórków. Na koniec dodać posiekany koperek. Odstawić zupę z ognia. Z ugotowanej zupy wyjąć korpus kurczaka, natkę, seler, pietruszkę, cebulę, pora (nie będą już potrzebne). Śmietanę włożyć do większego kubka i stopniowo - po 1 łyżce - dodawać wywar cały czas mieszając (w sumie dodać około 1 szklankę wywaru

Świat Domowej Kuchni
Dieta 4 dni 1550 kcal (B:120g W:160g T:53g) 111

Filet z kurczaka 100 g lub tuńczyk w sosie własnym 100 g Serek wiejski 150 g lub ser mozarella 60 g 4.       PODWIECZOREK   Biszkopt proteinowy przekładany masłem orzechowym (1porcja)    426 kcal B: 33g W: 16 g T:25 g przepis: https://www.pik-fit-trener.pl/2017/09/biszkoptowe-trojkaciki-proteinowe.html   KOLACJA   Ciecierzyca z warzywami(...)Propozycja przygotowania Uwagi: - ciecierzyca w zalewie – ½ puszki (110 g) - pomidory w puszce – ½ puszki (160 g) - bakłażan (50 g) - cukinia – ½ szt. (100 g) - pieczarki – 4 szt. (80 g) Warzywa pokroić w plasterki, dusić z ciecierzycą i pomidorami pod przykryciem. W razie potrzeby podlewać wodą. Przyprawić wedle uznania. DZIEŃ 2   ŚNIADANIE     Pancake proteinowy z jogurtem jagodowym

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Kurczak generała Tso 173

Istnieje wiele wersji tego dania, ja zaczerpnęłam ten przepis z książki Ching-He Haung "Ching's Fast Food" i sama także lekko go zmodyfikowałam dodając paprykę, ponieważ bez żadnego warzywa wydawał mi się zbyt ciężki. Danie to zostało wymyślone w latach 50-tych XX wieku przez chińskiego szefa kuchni. Początkowo było pikantne, kwaśne i słone, jednak po przeprowadzce do Stanów(...)przepisie nie powinna dziwić obecność ketchupu.  Mnie to danie bardzo smakuje, jest słodko-kwaśne i lekko ostre, takie jaka powinna być dobra "chińszczyzna". Polecam! Składniki : 2 piersi z kurczaka lub 4 wyfiletowane udka z kurczaka sól i biały pieprz 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej olej z orzeszków ziemnych 1 ząbek czosnku 3 suszone papryczki chili 1 łyżka wina

Codzienne Gotowanie
Naleśniki z kalarepą i kurczakiem 169

Postanowiłam zrobić coś całkiem innego niż dotychczas . Delikatny naleśnik z usmażonym mięskiem drobiowym do tego pyszne warzywa . Jednym z warzyw w naleśniku jest  kalarepa wzmacnia odporność, usuwa toksyny, reguluje krążenie, trawienie i metabolizm, wzmacnia wzrok i serce oraz obniża poziom cholesterolu.   Składniki na naleśniki :   3 szklanki maki tortowej 2 szklanki wody gazowanej 1 szklanka mleka szczypta(...)Wykonanie farszu : Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w drobną kostkę posypujemy papryką mieloną czerwoną dodajemy sól i pieprz . Zostawiamy na około 30 minut w lodówce . Pomidory sparzymy i kroimy w paski ( jak się uda). Paprykę kroimy w drobne paseczki Kalarepę kroimy w paseczki. Warzywa wkładamy na patelnie i smażymy

Różowa kuchnia
Salsa mexicana, sos z pomidorów 99

wersja na surowo), czyli połączenie surowych warzyw z przyprawami. U mnie pomidory, cebula, papryka, dorzuciłam od serca suszone pomidory i oliwki, bo kocham! Jest to opcja, możecie z nich zrezygnować. Do tego przyprawy, dodatki i sos gotowy. Sos pomidorowy traktuję dwojako, i jako sałatkę/surówkę do przekąsek, dań z kurczaka albo ryb lub zmiksowany jako sos pomidorowy (często(...)pomidory łyżeczka oleju z suszonych pomidorów łyżeczka soku z limonki lub cytryny przyprawy: sól, pieprz, oregano, lubczyk do smaku opcja: kilka listków świeżej kolendry i rozgnieciony ząbek czosnku Przygotowanie: Warzywa siekam drobno w kostkę. W miseczce mieszam drobne warzywa z olejem, sokiem z limonki i przyprawami. Opcja: dodaję kilka listków świeżej kolendry i rozgnieciony ząbek czosnku. Mieszam, smakuję, gotowe

Zasmakuj Kuchni
Chilli con carne z dynią i kalafiorem 92

razy też modyfikuję mój przepis raz dodając inne składniki jak warzywa, innym razem wzbogacając sos o odrobinę czerwonego wina. W każdej wersji wychodzi super. Jeśli lubicie dania kuchni meksykańskiej zapraszam Was także do przepisów na: – tacos ze stekiem – przepis na guacamole – tacos z wieprzowiną – burrito z burczakiem – quesadilla z kurczakiem – fajitas z kurczaka – tacos z polędwicą – nachos supreme czyli nachos(...)minut. Na patelnię dodaj dynię, kalafiora i pomidory z puszki wraz z sokiem. Dolej 80 ml wody, wymieszaj, przykryj pokrywką i duś przez 12-15 minut, aż warzywa zmiękną i sos stanie się bardziej gęsty. Dopraw sos do smaku w razie potrzeby. Z puszki fasoli odlej sos i samą fasolę dorzuć na patelnię do chilli. Wmieszaj i podgrzewaj jeszcze

nietylkopasta.pl
Dietetyczny pasztet drobiowo-warzywny 512

jedzenie krajowych warzyw korzeniowych. Po dodaniu chudego mięsa można wyczarować pyszne jedzonko, choć niektórzy uważają, że nie jest to możliwe bez boczku, słoniny, podgardla lub innych tłuszczów będących nośnikami smaku. Zaprzeczeniem tej teorii jest kuchnia tajska, jedna z najlepszych na świecie, smaczna, aromatyczna i dietetyczna.     Odchudzony pasztet drobiowo-warzywny przygotowałam z podudzi kurczaka wolno gotowanych z włoszczyzną(...)dodatkiem przypraw do zupy pho. Gorąco polecam. Czas przygotowania: 2,5 godz. Składniki: 1 kg podudzi kurczaka, 200 g wątróbki  drobiowej, 200 g pieczarek, 1,5 szklanka płatków owsianych, 3 jaja, 4 marchewki, 2 pietruszki, 2 cebule, 2 łodygi selera naciowego, 1/2 dużego selera, 1 por, 2 czerwone chili, 4 ząbków czosnku, 5 ziaren ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki

SzczyptaSmaQ
Czwartek:Tortilla soup 115

łyżeczka mielonej kolendry ½ łyżeczki kminu 1 łyżeczka wędzonej papryki słodkiej lub papryki słodkiej 2 łyżki oliwy Sól, pieprz Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej na patelni łyżkę oliwy. Piersi z kurczaka osusz ręcznikiem papierowym, dopraw solą (płaska łyżeczka), pieprzem i łyżeczką papryki wędzonej. Połóż na rozgrzanej oliwie i smaż po 7 minut z każdej strony. Zdejmij z patelni i odłóż na talerz(...)rondla wlej łyżkę oliwy, a gdy się rozgrzeje wysyp na nią posiekaną cebulę. Smaż 5 minut, mieszając. Dodaj 2 posiekane drobno ząbki czosnku. Smaż minutę. Następnie wsyp do warzyw łyżeczkę mielonej kolendry, pół łyżeczki kuminu, półtorej łyżeczki oregano. Zamieszaj i smaż minutę. Potem wrzuć do rondla posiekaną papryczkę chili, dodaj dwie łyżki przecieru, wymieszaj wszystko razem i duś znowu jedną

Niedzielny kucharz
Dynia hokkaido faszerowana kaszą bulgur i kurczakiem 125

1 dynia hokkaido 1/3 szkl kaszy bulgur ( z domieszką makaronu vermicelli) 1 pierś z kurczaka (połówka) 50 g cebuli sól pieprz oregano hyzop tłuszcz do smażenia

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania