kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:395/657)

Flaczki z żołądków drobiowych 94

liście laurowe. Gotowałem pod przykryciem 30 minut. Dodałem umyte i oczyszczone udka kurczaka i skrzydło z indyka oraz pokrojoną w kawałki włoszczyznę i cebulę. Gotowałem pod przykryciem przez ok. 1 godzinę do momentu, aż żołądki były miękkie. Wyjąłem mięso, obrałem z kości, pokroiłem. Żołądki w paski. Warzywa drobno pokroiłem. Do wywaru dodałem koncentrat pomidorowy i przeciśnięty czosnek. Doprawiłem solą, gałką

R'n'G Kitchen
Sałatka z kozim serem i borówkami 109

blogu pokazuję Wam jak w sałatkach łączyć słodkie ze słonym, owoce z warzywami, mięsem czy serami. To najciekawsze połączenia smakowe sprawiające mi najwięcej przyjemności podczas jedzenia. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami

nietylkopasta.pl
Garam masala zupa z dyni piżmowej 155

oliwy z oliwek 2 dymki garść świeżej kolendry 1 l bulionu z kurczaka 50 g czerwonej soczewicy, drobnej 3 łyżki pestek dyni sok z cytryny do smaku sól do smaku Dynię, marchewkę i czosnek obierz i pokrój w kostkę. Oczyść chili z pestek i pokrój. Wrzuć warzywa do garnka i zalej bulionem. Dodaj przyprawy, kolendrę (część odłóż do dekoracji), opłukaną

codojedzenia
Pomidorówka z dodatkami 146

zupka..niby pomidorówka..ale z kukurydzą , papryką i imbirem. udko z kurczaka marchewka  pietruszka por kawałek papryki czerwonej i żółtej kukurydza z puszki makaron mały kawałeczek imbiru świeżego sól, pieprz listek, ziele trawa cytrynowa domowa wegeta koncentrat pomidorowy śmietana Udko wraz z obranymi i pokrojonymi warzywami :marchewką , porem i pietruszką,kawałeczkiem imbiru raz przyprawami przełożyć do garnka i gotować

Moje domowe kucharzenie
Zupa tajska 151

kurkumy garść pomidorków koktajlowych 1 jajko cebulka dymki do posypania Na początku kurczaka kroimy w ok 3 cm kawałki. Podsmażamy ze startym imbirem i przeciśniętym czosnkiem. Dodajemy pokrojoną w krążki papryczkę i chwilkę mieszamy. Wlewamy bulion i przykrywamy, aby doprowadzić do wrzenia. W tym czasie kroimy warzywa, zaczynając od marchewki. Od razu dorzucamy do zupy. Jest najtwardsza, więc ważne

Kuchnia od dwojga
Fit kotlety z piersi kurczaka 121

podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę dodając mąkę. Do całości dodać ugotowanego wcześniej kurczaka z marchewką. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość smażyć jeszcze chwilę. Następnie przełożyć do miski i zblendować. Można formować kotleciki lub ułożyć uzyskaną masę bezpośrednio na talerzu. Podawać z ziemniakami lub z samymi warzywami. Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego

Mojewlasne.pl
Makaron z sosem śródziemnomorskim 171

przykryj garnek pokrywką i duś warzywa, do czasy aż wszystkie zmiękną. Gdy warzywa będą już gotowe zmiksuj je za pomocą blendera. Przypraw suszoną bazylią, solą i pieprzem. Sos podawaj z makaronem, najlepiej tagliatelle, posypany świeżą bazylią. Spróbuj także: Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami pierś z kurczaka pomidory brokuły Penne z awokado awokado makaron pomidory Pene z sosem tuńczykowo-pomidorowym

Fit&Fast Kitchen
Portugalski gulasz z żołądków / Portugese gizzard stew 211

Dziś przedstawiam przepis na obłędny, długo gotowany gulasz z żołądków drobiowych, z warzywami w pikantnym sosie pomidorowym. Żołądki dosłownie rozpływają się w ustach! Polecam podanie z chrupiącym chlebkiem:) Scroll down for recipe in English Portugalski gulasz z żołądków (4-6 porcji) Składniki: 450 g żołądków z kurczaka, oczyszczonych i każdy pokrojony na 4 części 4 plasterki boczku, pokrojone w paseczki

karmelowy
Obiad w pół godziny 143

wyglądają po wyjęciu z wody Skladniki na sos 1 filet z kurczaka 1 papryka ( tu jest zielona) 1 duza cebula 10 małych pieczarek ( można więcej,lub mniej) oliwa do smażenia sół pieprz do smaku 1/2 łyzeczki bazylii ( może być inne zioło nieraz daje majeranek) Wykonanie Warzywa myję i osuszam Paprykę rozcinam i czyszcż z nasion .kroje ja na kawałki ,pieczarki

Eli Gotowanie
szaszłyki drobiowe z grilla 162

czerwone cebule oliwa z oliwek marynata czosnkowa Provitus Sposób przyrządzenia : pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałki pokrojoną pierś marynujemy w : marynacie i odstawiamy na 2-3h do lodówki papryki kroimy w spore kawałki, a cebulę i cukinię na 1cm krążki warzywa smarujemy oliwą z oliwek by się nie wysuszyły na przemian nabijamy wszystkie składniki

zobacz ich smak
ZAPIEKANKA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I KURCZAKIEM 211

mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Wystarczy wrzucić do naczynia ulubione warzywa, makaron, może mięso, zalać sosem lub śmietanką, zapiec i gotowe. U mnie dzisiaj zapiekanka z fasolką szparagową :) Chyba jedna z moich ulubionych. SKŁADNIKI: 4 średniej wielkości ziemniaki, ugotowane w mundurkach 2 piersi z kurczaka 1/2 kg fasolki szparagowej, ugotowanej al dente 200 g świeżego szpinaku 150 g startego

Kuchnia w opałach
Kokosowa zupa z kurczakiem, mango i fasolką szparagową 190

podania Na maśle smażymy posiekany czosnek, chili i pora. Dodajemy pokrojonego kurczaka oraz marchewkę i batata (lub mango w zależności czego używamy). Dodajemy pokrojoną fasolkę szparagową oraz groszek. Doprawiamy solą, pieprzem oraz sambalem . Wlewamy bulion lub całość wrzucamy do garnka z bulionem. Dusimy do miękkości warzyw. Doprawiamy cukrem, sokiem z limonki. Dodajemy mleko kokosowe. Gotujemy jeszcze 5 minut. Jeśli

Mango Papaja
Zupa koperkowa 392

Składniki: udko z kurczaka  marchewka,  pietruszka cebula ćwiartka selera 2 ząbki czosnku kilka ziemniaków 2 pęczki koperku łyżeczka octu jabłkowego 2 łyżki śmietany 12% z Bażannowic sól, pieprz, kilka kropel maggi szczypta imbiru, 2 listki laurowe Przygotowanie: Warzywa i mięso umyć, osuszyć. Marchewkę i pietruszkę obrać, cebulę opalić na ogniu. Włożyć do garnka i gotować do miękkości

Gaździnka warzy
Wątróbka drobiowa z warzywami 147

wlewamy trochę oleju, wsypujemy trochę przyprawy barbecue i przyprawy  do kurczaka. Na to układamy warstwę wątróbki i ponownie posypujemy przyprawami, polewamy olejem i tak do wyczerpania wątróbki.    W czasie, kiedy wątróbka nabiera smaku kroimy marchewkę i czosnek w drobną kostkę, cebulę w ćwierćplasterki. Pokrojone warzywa posypujemy niewielką ilością przyprawy warzywko i mieszamy.    Przygotowujemy patelnię

Maminek kulinarny
Udka z kurczaka w marchewce 182

kurczaka -przyprawa barbecue -olej    Udka posypujemy przyprawą do kurczaka i barbecue, dodajemy plasterki czosnku i skrapiamy olejem. Marchewkę kroimy w plasterki, cebulę w ćwierćplasterki i posypujemy warzywkiem.    Udka podsmażamy na patelni z olejem i przekładamy do naczynia żaroodpornego.    Na pozostały tłuszcz wykładamy warzywa i smażymy do zeszklenia cebulki.    Przekładamy warzywa do naczynia

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania