kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:376/657)

POLĘDWICA Z DORSZA Z CRUSTEM ZIOŁOWYM, ZIELONYMI, SEZONOWYMI WARZYWAMI I SOSEM SZAFRANOWYM 116

sezonowe warzywa • szparagi zielone 8 szt • brokuły 60 g • groszek świeży 80 g • ser grana padano 20 g • woda zimna 3 l • sól morska 1 łyżka • bulion drobiowy200 ml crust • natka pietruszki 40 g • masło 20 g • bułka tarta 20 g chipsy z jarmużu • jarmuż 20 g • olej rzepakowy 0,5 l Sposób przygotowania Bulion Kurczaka myję i zalewam zimną(...)Dodaję liście laurowe, ziele angielskie i gotuję. Cały proces gotowania powinien zająć około 3-4 godzin. Wywar powinien się zredukować o 20-25 %. Na koniec doprawiam bulion solą. Sezonowe warzywa Świeży groszek wrzucam na chwilę do wrzącej wody i odcedzam.. Wycinam z brokuł różyczki i gotuję w lekko osolonej wodzie. W garnku do szparagów gotuję obrane do wysokości główek

chefintheforest
Faszerowany filet z kurczaka z sosem pomidorowym i brukselką 232

natką pietruszki do dekoracji) przyciąga uwagę i działa na zmysły. Poza tym stanowi ono dobrze sprawdzoną kompozycję smaków – wędzonego boczku, pomidorów, brukselki, żółtego sera i mięsa z kurczaka. Być może pewne obawy niektórych może budzić brukselka – ma ona bowiem w Polsce niezasłużenie złą sławę czegoś niekoniecznie smacznego. Doświadczenie uczy jednak, że negatywne doświadczenia z brukselką wiążą się zwykle(...)tylko każdorazowo sprawdzamy jej stan smakując wyłowione z wody warzywo. Mrożona brukselka potrafi być gotowa do jedzenia już po ok. 6 minutach, a świeża – po 10-15. W dodatku czasy gotowania podane na opakowaniach z mrożoną brukselką potrafią wprowadzać w błąd poprzez zawyżenie tej wartości… Faszerowany filet z kurczaka z sosem pomidorowym i brukselką

Kulinarna Pokusa
Pasztet idealny 206

przepisu mojej Mamy. Sekret smaku tkwi w różnorodności mięs, a dzięki dodatkowi warzyw, pasztet nie jest suchy tylko mięciutki i wilgotny. Zdjęcia nie są zbyt piękne, bo niestety nie zabrałam ze sobą aparatu :( Składniki na 2 keksówki: 40 dag łopatki 40 dag karkówki 1 udko z kurczaka, bez skóry i kości podwójna pierś z kurczaka, oczyszczona 40 dag podgardla(...)godzinę do namoczenia. Przecedzamy. W małym garnuszku rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy wątróbkę, podlewamy odrobiną wody i dusimy 15 minut. Przecedzamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. Mięsa wraz z warzywami i namoczoną bułką mieszamy z wątróbką. Mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa na średnich oczkach. Dodajemy jajka, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Bardzo dokładnie mieszamy. 4. Dwie keksówki wykładamy

My Culinary Art
Faszerowana cukinia 227

Faszerowana cukinia to idealna propozycja na kolację. Bardzo zdrowy i dietetyczny posiłek. Poniżej jest lista składników i bardzo prosty przepis. Składniki 1 duża cukinia 8-10

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w sosie marchewkowym 198

wynagrodzi Wam trud przygotowania. Można podawać z makaronem, ryżem, ziemniakami, kaszą. Jeśli macie ochotę na inne przepisy z mięsem w roli głównej to zapraszam tutaj Składniki 6 udek z kurczaka 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Sos 2 łyżki masła klarowanego 3 średnie marchewki 200 g słodkiej śmietany (kremówki) 500 ml bulionu 3 łodygi selera naciowego 1 cebula 1 duży(...)sicie odcedzić warzywa, a płyn zostawić nie wylewać. Zmiksować warzywa na gładko i zalać płynem tak, aby powstał gęsty sos. Wymieszać i zagrzać na patelni. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. doprawić solą i pieprzem. Sos wlać na upieczone udka i wstawić do piekarnika aż sos zacznie bulgotać. kurczak w sosie marchewkowym

O kuchni z uczuciem
Cukiniowe spaghetti z cielęcymi kotlecikami 313

Marchewka, batat, bakłażan, pietruszka… Każde warzywo do jego przyrządzenia jest wspaniałe. Jednak dzisiaj postanowiłam zrobić spaghetti z cukinii. Do tego dodatku możecie przyrządzić dowolne mięso czy rybę. W tym przepisie, zrobiłam kotleciki z cielęciny w panierce z płatków jaglanych. Są idealnie chrupiące i miękkie w środku. Zamiast tego mięsa, można użyć np. kurczaka lub indyka. Smacznego!   Cukiniowe spaghetti(...)duże jajko 1/3 szklanki płatków jaglanych sól, pieprz Przygotowanie: Spaghetti z cukinii:   Czosnek i cebulę drobno posiekać. Bazylię porwać na mniejsze części. Cukinię obrać, umyć. Używając obieraczki do warzyw ciąć długie paski na wzór tagliatelle. Rozgrzać olej na patelni. Wrzucić cebulę, czosnek. Smażyć do zeszklenia. Następnie dodać cukinię, bazylię, sól i pieprz. Wymieszać. Smażyć na maksymalnym ogniu przez około

Jaglusia
Makaron z bobem 304

Chciałabym zaproponować Wam kolejny przepis z serii: dania z makaronem. Tym razem będzie to makaron z bobem . Bób jest jednym z warzyw, które można wykorzystać jako bazę do przygotowania różnorodnych potraw. Przez innych nazywany tzw. bober świetnie sprawdzi się jako główny składnik do farszu pierogów, do sosów, zup, makaronów, czy sałatki. Bób jest bogaty w mnóstwo składników odżywczych(...)białko. Dodatkowym atutem jest to, że można go mrozić i zachowuje swój smak i wygląd. Składniki: 0,5 kg makaronu kokardki, 0,3 kg bobu, pierś z kurczaka, 2 duże cebule, 2-3 ząbki czosnku, sól, pieprz, zioła prowansalskie, 3 duże łyżki śmietany, 3 duże łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: Bób myjemy, wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy do miękkości. Odstawiamy

Kuchnia Pełna Pasji
Zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów 127

godzin i rozgrzeje w chłodne dni. Na zdrowie Zobacz też: Krupnik z grzybami Krem z warzyw korzeniowych i papryki Zupa meksykańska Zupa ogórkowa Przepis na zupę z czerwonej soczewicy i pomidorów Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 2 godziny Składniki nóżka i skrzydełko z kurczaka marchewka pietruszka kawałek selera kawałek pora liść laurowy 2 ziela angielskie puszka krojonych pomidorów łyżeczka

Kuchnia Bazylii
Filet pieczony z ajwarem i makaron z cukinią i serem 196

Ajwar to pasta paprykowa z dodatkiem innych warzyw, dostępna w każdym dyskoncie i markecie. Dzięki niej polędwiczki drobiowe zyskały oryginalny smak i nabrały charakteru. Można usmażyć je na patelni zwykłej lub grillowej.  Filety: 2 filety z kurczaka 4 łyżki pasty ajwar sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 2 łyżki oleju  Makaron: 200g makaronu, u mnie kokardki 500g cukinii

Szefowa kuchni
Szybki obiad: fasolka farmera z boczkiem, chili i cytryną 179

Święty Graal kulinariów – każdy szuka idealnego przepisu, a zwykle kończy się na omlecie z warzywami. Ja proponuję jednak bardzo aromatyczną, mięsną i sycącą potrawę, którą można przygotować w kwadrans. Naprawdę. Oczywiście na moim blogu dodaję przede wszystkim smaczne i szybkie potrawy, jak np. kurczak w prażonej cebulce czy spaghetti z cukinii , ale to co wyróżnia fasolkę farmera, to niesamowita

A to pestka
Sałatka z pieczarkami marynowanymi 470

jogurt grecki czy jogurt naturalny. Wydaje mi się, że ta sałatka smakowałaby także wyśmienicie z kurczakiem, także zachęcam Was do zrobienie też takiej mięsnej wersji. Smacznego! Zobacz też: Sałatka z jajek, pora i kukurydzy Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu Przepis na sałatkę z pieczarkami marynowanymi Drukuj przepis Porcji: 5-10 Czas gotowania

Kuchnia Bazylii
Fasolka szparagowa z masłem, czosnkiem i koperkiem 183

szparagowa, sprawdzi się zarówno jako samodzielne danie obiadowe ale też jako dodatek – do piersi z kurczaka czy do ryb. W ten sam sposób można podać zielone i białe szparagi, fasolnik chiński, zapiec ładne, wąskie młode pory, salsefię, skorzonerę oraz… bób! Poza sezonem warto wybrać warzywa mrożone – i fasolka, i bób smaku ani swoich wartości odżywczych nie tracą – pod warunkiem

Karo in the Kitchen
KOTLECIKI JAGNIECE Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI 141

odpoczęło przed podaniem (trzymamy w cieple, najlepiej zawinięte w folię spożywczą). Gotowe kotleciki oraz warzywa wykładamy na duży półmisek, obficie posypujemy posiekaną zieleniną.  W oddzielnym naczyniu podajemy kaszę kuskus.  Zamiast kotlecików jagnięcych, do przygotowania tego dania możecie użyć takiej samej ilości skrzydełek z kurczaka. Potrawę możecie przygotować w piekarniku. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Rosół - lekarstwo na wszystko! 107

cudem. Oczywiście jest to nie prawda ! Rosół robi się bardzo łatwo. Składniki: korpus kurczaka, ewentualnie porcja rosołowa Włoszczyzna (marchewka, seler, por, pietruszka, cebula) Przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy, pieprz) Woda  Przygotowanie: Do garnka wlewamy tyle wody ile chcemy mieć rosołu. Wrzucamy pokrojone warzywa, podpieczoną cebulkę oraz mięso - gotujemy do czasu, aż na wierzchu pojawią się tzw. "szumowiny". Zbieramy

My World by Dagmara Rek
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 10.03.2017r. 142

Małgorzata  Słonecznikowa przekąska   Kasia  Kasza gryczana z warzywami i dynią   Magdalena    Marchewkowo- pomarańczowe gofry   Ela Smażony makaron z jajkiem na margarynie Optima Cardio Potas + Danuta Makowe ciastka francuskie   Aga  Sałatka z brązowym ryżem i gyrosem z kurczaka   Marta Panierowane kosteczki mozzarelli   Magdalena  Czekoladowy makaron z twarogiem

Magiczne Życie Marty